Saturday, February 7, 2009

jom jalan jalan part 2

1st of all... shin nak ucapkan mekasih pada sorang kawan shin nih... dia dok dah boleh hafal entri shin pasal si izzah tu... 6 kali khatam katanya... kalu propa tak tau ler.. tp i'm glad.. dia sudi nak baca.. lebih atau kurang.. its doesn't matter.. yg penting entri izzah tu la paling panjang shin tulis setakat ni.. x sangka ada plak yg membacanya.. permintaan dia untuk shin tepek gambo izzah beserta rumah dia akan shin usahakan.. kalo bab umah tu senang jer ler... tp bab nak ambik gambo si izzah tu.. agak mustahil ler...

shin nak ucap mekasih gak pada semua pembaca blog shin.. kalo ada la... setiap komen.. setiap teguran.. shin terima ngan rasa inesen.. tenang dan terbuka.. yer la.. shin try x guna sangat bahasa plu.. tp shin tetap guna gak la.. shin kan PLU.. luper ker? huhuh ada gak yg komen.. naper blog shin panjang panjang.. merepek merepek.. x simple mcm orang lain.. adehhh camne nak jawab ek.. kalo shin nak ikut mcm diaorg... baik shin x yah wat blog kan.. dah ada org wat blog simple.. biar la blog shin panjang pajang tp yang penting inesen.. I'll keep writing.. I Love Writing~

pssst : shin nak jadi penulis blog yg jujur... agak agak korang.. ada x penulis blog yg kuat propa?? kaedahnya kunun life dia tu vouge sgt.. meriah bagai.. tp realitinya nan ado?? umpama macam menulis blog ni untuk merealitykan imaginasi dia jer.. ngan perkataan lebih tepat brangannnnnn sajok.. ops!

shin ada pegi Singapore lagi.. ngee~ kekdahnya shin pegi Singapore pasal shin berhutang perfume kat my mak.. bulan lepas shin merengek.. dok kecek suh my mak belikan perfume.. mintak duit.. hik hik.. ni penangan Lolita Lempicka punya pasal la... then mak shin bagi card ATM .. hehehe 'Bottom di cita Flexible mendatang' bila dah dapat duit.. shin plak x nyempat nak gi Singapore.. so itu emak.. sudah bebel banyak sama shin hik hik.. dia ckp shin joli duit dia.. amboihhhh... malas nak dengar itu ungkit ungkit lantas di cop anak derhaka... kang x pasal pasal kena sumpah jadi TV plasma 52'... so shin gigih ler pegi Singapore.. padahal nak beli sebotol perfume jer..

ni la dia Mustaffa Centre puan puan...

kira ni 2nd time shin pegi Singapore untuk tahun 2009.. kalo yg lepas shin jenjalan Orchard Road sama China Town.. kali ni shin try mrasa Little India plak.. pegi itu Mustafa Centre.. ramai org bilang kat Mustafa Center harga perfume lagi murah.. tp lepas survey dan tengok sendiri.. shin rasa Lucky Plaza kat Orchard harga dia more cheaper la.. cuma yg best kat Mustafa Centre tu self service la.. korang bole try semua perfume tester yang ada.. hah... wangi satu badan.. kalo kat Lucky Place Orchard... salesgirl diaorg bacin.. kerek kerek.. kalo korang just nak survey jer.. silap silap kena marah... ntah apa apa... sib baek kat kedai yg shin selalu pegi ni.. kalo shin masuk jer... diaorg dah tau.. ' regular customer' heheheh tp jangan harap dapat diskaun.. nan ado!

mrasa korang tengok rupa Lolita Lempicka yg shin baru beli ni.. baunya sedap yg amats skalll... huhuhu very da long long long lasting.. hah meant sgt long yer! shin ada beli gak Roll On perfume Covet - Sarah Jeissica Fucker.. sedap bah bau dia.. betepek tepek shin beli heheh oh lupa.. shin tujukan gambo ni khas untuk mak hayam Hooksie

esok ada majlis kawen kawan perempuan shin.. hmm x tau nak bagi apa.. so shin belilan benda alah ni.. ngee~ bila time besday ker.. time keje kawin ker.. shin kekadang xde idea nak bagi apa.. kalo keje kawin tu.. dah mcm x de benda lain orang nak bagi.. cawan gelas.. cawan gelas.. takpon album... bedozen dozen lepas tu dapat.. nak buat haper... bagi la something yg jarang jarang orang bagi kan... contohnya.. lesung batu ker.. batu giling ker.. tong gas.. takpon.. berus jamban ngan pencuci jamban skali.. hah nanti pengantin nak pindah umah sure perlu barang barang ni semua.. kannn... kalo shin kawin nanti... shin nak demand... xmo yang cikai cikai.. kalo x tau nak bagi apa apa.. bagi duit jer.. huhuhuhuhu bole x?? kalo kawen laaaaaa... mampoooo ker??

tu dia bahana mencarik hadiah punya pasal.. apa nak di bagi.. akhirnya cucur tangan la kekdahnya.. oraitlah kan.. ko hengat dapat Rm 9.90... kat kedai dua hengget pun lom tentu dpt. Motip?? Hah suami tu ibarat tekonya.. mencurah segala gala.. yg baik yg buruk... isteri plak.. mangkok nya.. terima apa jer... so.. suami kena la curahkan kasih syg.. didik isteri... beri dia pegetahuan agama sampai penuh even sampai melimpah pun xper.. supaya menjadi isteri yg solehah. Dapat isteri yg sama sama memimpin suami masuk ke syurga.. bukan seorang isteri yg mengheret suaminya untuk masuk neraka.. wahhh gitu kan.. kotak tu plak.. sebangai tanda ada orang malas nak wraping wraping ni.. ko beli kotak.. mudah jer.. masukkan barang.. terus bagi.. habih citer...orang akan tetap panggil benda alah tu hadiah jugakkk...kann!

oklah guys... selamat berehat di hujung minggu.. daaaa~

sekian



* i'm shin i'm inesen...

2 comments:

AzAz said...

""shin nak ucap mekasih gak pada semua pembaca blog shin.. kalo ada la... setiap komen.. setiap teguran.. shin terima ngan rasa inesen.."" <<< yg ini x betul, dulu yer lah skrg ni dak dah,

akrg ni pantang silap seket padam, silap seket padam... dah mmg sy suka me lazer nak wat camner, ko ingat aku lazer smua org ker??? ni je blog yg aku suka lazer...

selagi shin x dok guna shin sbg "mak" aku tetap akan baca blog ni smpi akhir hayat, TAPi nila ko start guna "akak", "auntie", "mak", "cheq"... itu le kali terakhir aku dtg jergah, occay....

shin ni jenis apa ye, Top ke Bottom ke Flexi? Opsss soalan cepu emas utk PLU

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : yer la.. len kali x padam..