Tuesday, February 3, 2009

ketat vs berat

erkkk.. kebelakangan ni shin kuat tido ( memang hobi ) tp melampau lampau plak.. pantang masuk bilik.. golek golek.. guling guling kejap dan hanyut.. x menyedo.. napsu makan mcm biasa.. sentiasa nak mengunyah.. kecuali tapi weekend shin kurang makan pasal mak shin off day memasak time tu ler.. hehehe.. terpaksa la cari alternative lain.. xpon makan benda benda yg leh mengenyangkan selain nasik...

shin dah lama pasan.. suar shin rasa ketat... spender pun rasa mampat jer.. baju la rasa sendat.. lagi lagi tang lengan ngan ketiak.. rasanya shin dah try maintain makan.. shin x minum manis manis... shin x makan junk food.. shin bersukan jugak ( weekend jer ) tp pesal ntah rasa mcm di pam pam.. nak cakap shin happy... xde la sgt.. hidup single.. apa kebenda.. lain la berbf ker.. ber gf ker.. berscandal sorang dua.. mau x hepi.. ni hidup ado nan ado jer...

psst : korang x kesian ker.. shin dah lama menyingle hehehe

dulu masa shin umo remaja sampai la umo 30... berat badan shin maintain 49kg- 51kg.. mmg x padan ngan berat shin 165cm.. masa shin wat medical check up.. shin siap tanya doktor lagi.. camne nak bagi berat badan ni naik.. then doktor bilang ler.. mungkin kadar metabolisme shin tinggi... sbb tu x naik naik berat.. dia ckp ok la ni.. orang lain semua susah payah nak kurus.. kalo bole dia pun nak kurus mcm shin... cewaaaahhh... then shin tanya dia.. sepatutnya berapa berat ideal shin... dia bilang 56kg... ohooo..

sebelum puasa thn lepas.. berat shin penah mencapai 54kg.. then lepas puasa... terus menjunam 49kg - 51kg... shin riso gak.. isk x leh jadi ni... bila masuk tahun baru 2009.. shin dah pasan.. mcm lain jer.. kawan kawan pun ada yg tego shin nampak berisi.. wahhh pastu memang timbang selalu.. makin lama makin naib berat badan ni... penah dpt 56kg.. sangat suka... pastu konon nak maintain... bukan senang dapat.. ada gak yg tego tego gemuk.. isk.. kurus salah.. gemuk salah.. macam la diaorg perfect sangat...

ari ni shin shin timbang.. 57kg erkkk makin naik!!!? shin timbang masa sebelum makan.. kalo dah lepas makan lagi la berat kan... naper ek? kadar metabolisme shin dah x tinggi ker?? atau sebab umo shin dah nak masuk 31 tahun.. sbb tu cepat nak naik berat badan...?

selalu org bilang.. kalo hati senang.. badan cepat naik... tp musykil.. senang kebenda.. dulu ngan skrg sama jer... dan ada org bilang kalo kuat main pun cepat naik huhuhuh... nan ado! sapa la nak main ngan shin ni heheeh sedeyyyyy.... dan ada gak org bilang.. sapa kuat mencacap ( masturbate ) badan susah nak naik.. eiii betul ker?? ntah la...

la ni shin nak bilang.. kurus ker gemuk ker.. janji sihat.. kurangkan garam.. kurangkan gula.. banyak minum air.. kalo badan sedap.. body meletup.. tp x sihat.. x jaga kesihatan x guna gak kan.... untuk korang.. semoga sihat sihat selalu... AMIN


m(^o^)m


sekian

* i'm shin i'm inesen

6 comments:

Kaka' said...

kurangkan manis dalam minuman
lebihkan manis dalam senyuman

its me zerra said...

shin gemox!!
c tuyul tong gemox!!
lalala

Wai said...

ok la tu. x la melampau sgt.
wai nih, bukan macam dipam lagi, dah macam pam angin dah.
hehehe...........

adie_kun said...

Alhamdulillah la kan.. asal badan sihat sudeh..

tapi kalo dapat capai berat badan ideal.. lagi bagus and lagi sihat..

huhu~

(^_^)V

||| PöJìé PööH ||| said...

Hye Shin!
Thanks for dropping by..
Mind to link my blog in ur blog?
I'll do so once I get to modify my blog..

Btw dun afraid of being gemuk..
still cute what..
yg penting kene la sihat..
kururs tp xsihat xguna gak kan!

AzAz said...

oooooooooo... ic ic...