Friday, February 27, 2009

sehari di angsana



hye kengkawan... nak dengar cerita lagi tak?? nak ek! ouh bagus bagus bagus..

citer nya macam ni...

arini shin bangun lewat sangat.. kul 11 pagi.. hik hik.. kepala dah senoning dah.. mandi ala kadar.. shin mintak duit kat mak shin utk bayar bil bil bulan ni.. sampai pejabat pos jer dah 11.30. Perghh ramainya orang.. time ni la kaunter cuma bukak satu jer.. lembab macam siput.. dah time ni gak la komputer buat hal la.. ngan bunyik budak kecik bising la.. rasa mcm nak lempang lelaju bebudak tu ngan mak mak dia skali.. ni mesti kecik kecik dah bagi makan jajan.. tu pasal hyper active.. dekat kul 12.45 baru siap... nak kena cepat cepat balik... karang x sempat mandi wajib sebelum solat jumaat... ops! ( paham paham jer la.. malam tadi malam jumahat... napsu bergelora.. sorang sorang pun jadik aper.. ) ngee~

balik solat jumahat jer.. nengok mak shin dah siap cantik cantik.. nak kuar la tu.. then dia ajak ikut antar barang abang shin kat jb.. uiks.. malas la... dah la ari ni lom main tenet lagik.. pastu babah ckp dia nak belanja makannnnn... wahhhh hati keliru sekejap.. ngee~

pastu mak shin la.. dok umpan cakap nak singgah angsana.... nak ikoooooooooootttt!

angsana ni letaknya kat area tampoi.. dekat ngan bandar baru uda.. kira femes la gak.. ramai budak budak cute kat BBU.. fakta! kalo tak caya.. pi tanya Mohd Shamsul Bahari.. kalo orang johor tak tau angsana.. mmg tak leh terima la.. kalo dia jejak situ muntah darah.. hilang dara.. ops teruna! huhuhuhu... kat johor ni.. kira angsana ni tempat tumpuan.. orang orang melayu la.. lebih lebih lagi time puasa dan dekat dekat nak raya.. hah masa tu.. sesak habis.. ngan singaporean lagik.. dan juga warga seberang.. cuma kat sini xde panggung wayang jer.. apa lah.. kalo ada kan bagus.... kan kan kan!

ok sambung balik cite... lepas pass barang kat abang shin.. kitaorg terus gerak pi angsana.. babah nak makan mee rebus.. cehhh sanggup tu... macam la kat sini xde mee rebus... tp orang dah belanja kannnn.. makan jer la.. kalo suh bayar.. mau terkebil kebil hehehehe

ni le kedai mee rebus yg babah nak makan tu.. xde la sedap mana.. makan 3 pinggan RM10.50.. mahalnyaaaaaaa... mentang mentang la singaporea ramai makan sini.. dia main harga tul.. sedap?? nan-ado! tp peliknya..ramai org!

kawasan rehat dalam angsana lepas penat shoping separuh masa pertama.. sambil cuci mata kannn!


lepas makan.. babah dok bawak haluan sendiri.. bukan apa.. dia tau.. kalo jalan jalan ngan mak shin... nanti kena belikan itu la.. ini laa hehehe.. pandai dia larik ek! huhuh sian mak..

shin bukan kaki shoping.. yer la.. xde duit terlebey utk shoping shoping ni.. window shoping pon malas... suka dok umah main tenet.. tengok anime..

tp kat angsana ni... shin suka sangat pegi satu kedai kat tingkat atas skali.. Romantika nama dia.. jual barang barang bertemakan Inggeris.. shin bawak mak shin jalan jalan kat situ... ye la dia nak cari bunga hiasan.. nak letak kat umah.. raya kan dah dekat! ( fuyoooo telebey xcited suda ) semuanya dia kenan.. tp tula.. ' bank bergerak ' x de skali.. so.. memasing telan air liur jer la.. shin dah macam tour guide dah.. dok tunjuk dia tempat besh kat Romantika ni.. lama gak kita orang kat situ.. kalo shin jalan sorang sorang.. 2-3 jam pun sanggup!


ini la kedainya... Romantika... cantik dari luar.. cantik di dalam.. sediakan duit jer.. sapa sapa yang suka hiasan dalamam bertemakan Inggeris.. meh la ke Romantika.. semuanya ada disini - ceh macam salesboi plak... shin memang nak hias umah bujang shin ngan gaya ni.. kat sini macam macam ada.. perabot inggeris, bunga bunga, langsir bercorak inggeris, pinggan mangkuk.. macam macam lagi... perghhh besh!!!

perghh mahal gila babun.. ni harga dah diskaun tau..


bunga ni la yg mak shin kenan.. RM178 tunai. hmm ada lagi yg lawa lawa.. nak snap snap. ada pekerja dia.. kang kena marah la huhuhuh snap mana yg mampooo jer

bunga ni shin suka sangat.. redup jer kaler dia.. tp mahal tu.. 3 kuntum RM19. perghh kalo satu pasu mauk dekat bekuntum kuntum. baik beli yg dah siap gubah..

masa dok belek belek tu.. ramai tull kaum kaum sealiran dok merayau rayau kat Romantika.. ada nampak 2 group.. ada gak kakak kakak.. masa tu mak shin dah pandang atas bawah kat budak tu.. adehhh mak shin ni.. x baik tengok orang camtu.. shin terus ajak mak shin blah.. kitaorg pegi tempat pinggang mangkuk plak..


bahagian ni la paling shin suka.. perghhh terliur tengok.. cantik molek.. harga jer perghhh pk banyak kali.. cuma ada time.. Romantika wat sale.. clearance stok.. masa tu murah... huhuhu shin dah banyak kali beli time clearance stok.. cuma kena check bebetul la... jgn ada yg sompek ( pecah skit ) bebaloi la.. kalo nak beli harga biasa mahal..


parent shin nak pegi Langkawi 14 hb Mac ni.. kata dia.. kat Langkawi dpt harga murah.. Kalo set set macam ni.. kat Romantika Rm150 kat Langkawi Rm65... banyak save ler... so kitaorg survey survey.. shin pilih mana yg berkenan.. next time mak shin belikan masa kat Langkawi.. yeahhhhhh!!





ni plak bahagian perabot bertema Inggeris.. perghh suka sangat.. ntah bila la dapat beli.. nak kumpul duit tak terkumpul kumpul... kantong bocor jer... xper xper.. ada rejeki lebey.. pasti beli kan kan kan...

lepas dah puas merayap kat Romantika.. babah shin call suh turun.. hehehe dah letih menunggu la tu.. kitaorg terus blah.. sempat call abg shin suh tunggu kat Kulai ( ni abg shin yg no 6 ).. babah ajak makan nasik lemak ayam goreng.. huhuh sedapppppppppp... kita orang sampai jer.. tengok abang ngan kakak ipar dah dok tunggu... dok makan sambil cuci mata.. ada gak yg chomey2.. tp x dapat nak snap gambo sbb kakak ipar dok sebelah hehehe

sambil babah dok borak ngan abg.. shin, mak ngan kakak ipar dok borak citer hal rumahtangga hahaha boleh?? diaorg baru beli umah.. nak pindah bulan depan.. shin secara amal bakti.. dok jadi pakar perunding hiasa dalaman hahaha layak ker??? kakak ipar dok dengar tekun gitu.. ala kalo ada duit semua jadi kan.. cuma jgn sampai kena klentong udah ler...

lepas memasing semua dah kenyang.. terus drive balik umah ( babah drive ) shin dok tido kat belakang hehehe tau tau dah sampai umah!

camtu la kengkawan cite shin sehari kat angsana.. oh ya.. kalo orang muar cakap sehari tu.. maknanya bukan betul betul sehari.. maknanya 'lamanya' korang berada kat satu tempat tu.. hehehe camtu la kesahnya.. semoga terkesima ngan cerita ari ni ek~

sekian~


m(^o^)m


yer.. akhirnya dapat ngecek mak shin suh belikan benda alah ni.. nak gantung kat umah bujang shin.. yeahhhhhhh!!! mekasih mak.. TQ.. next time beli lagi ek!


* i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

easz said...

ala....comelnya bunga 2..untuk si bujang plak 2...hmm

AzAz said...

eiii hari2 ker shin kocau hadek kt bwh tuh? sian dier...Opsss...

mana tau dpt bf, hisap 10 jam pun msh kutai baru taw...Opsss

sori x minat vintage ni...