Monday, January 11, 2010

acara hari minggu


semalam shin ada napsu membunuh... stress kot.. nak kuar pun x jadi.. cuaca panas.. nak dating pun xde regu... arghhh.. hari minggu yg stress..

lantas shin decided pi umah bujang shin... lama x jenguk... shin ingat nak kemas skit skit.. shin ada perasan.. tiap kali shin masuk dapur.. mesti ada pasir pasir yg dok belonggok atas singki.. kat lantai... pastu shin sapu kasi bersih.. nanti ada lagik.. then semut semut hitam yg kalo gigit.. perghh sakit siot... yessssssss... shin dah dapat mangsa utk shin bunuh... rasain kamu!


iklan jap.. hah.. korang kenal ni kueh apa??? biasa time raya raya dia popular la.. ngee.. shin suka gak makan kueh ni.. nama dia.. Kueh Sarang Semut.. aishh susah ok nak bikin.. pasal kalo salah gentel.. nanti x nampak mcm sarang semut ler.. or telebih tepung ker.. terlebih gula ker.. telebih butter... x kan menjadi.. masa parut ok la.. tp lepas bakar.. aishh leper semacam.. sapa yg penah bikin kueh ni sure tau ragam dia.. ngee~

balik pada cite shin.. hmm tiba masanya shin dok attack.. kat mana punca sarang benda alah semut ni... aishh memang dah agak.. kat dalam kabinet singki...



mungkin sebab kelembapan dan kegelapan dalam ni.. diaorg senang la nak bikin mcm rumah sendiri... so.. jenis tak agak agak.. heret sedara mara.. suka sakat diaorg... xde mintak permission dah satu hal.. pastu buat sepah sepah.. pasir semua.. tak reti nak sapu balik kan.. memang saje nak bikin shin marah... nyah kau dari sini


kat dalam kabinet singki tu... shin simpan la tong cat.. jubin jubin lebihan yg dah x pakai.. sayang nak buang.. pencuci pinggan.. then ada la barang barang lagik.. so diaorg ni semua dok berumah kat celah celah situ la.. asihh.. bila shin selak jer.. segala Raja..Permaisuri semut.. dayang dayang.. gundik.. kuli batak semua semua ada... telo telo dia.. arghhh geli.. yuks.....


x cukup ngan semut.. binatang ni pun ada.. lipas.. shin geli ngan lipas.. tp shin tak takut... cuma dia ni leh terbang terbang.. ngelat betul.. time nak pukul.. tau plak dia larik larik lintang pukang.. then bila napsu membunuh memuncak.. shin guna segala spray haiwan perosak yg ada kat umah.. bau jgn cakap ar.. shin sekali pening..

tengah dok bunuh bunuh tu.. tetiba kena geget ngan semut.. shin mmg try x bunuh semut.. shin cuma bunuh lipas jer.. tp sebab semut tu dah geget shin.. mcm automatik.. terbunuh gak.. ngee~

paling sakit hati.. dok cari lipas yg sembunyik sembunyik tu.. tetiba dia lalu kat kaki shin.. arghhh geli...... shin terus larik kuar umah.. masa nak larik tu.. kaki sakit kat dawai apa ntah... perghhh sakit siot...


ni hasil yg shin dapat.. cakit!!!

mungkin pembalasan kot.. shin bunuh hawai haiwan yg bersalah ni... tp sebab dah sakit hati.. sakit kaki.. lagi la pantas shin bunuh lipas tu semua... shin amik penyapu ngan pengakut.. dalam geli geli tu.. shin kaut semua sarang semut yg ada.. then shin buang kat luar... bagi dia idup tempat lain plak.. kalo dia kacau umah shin lagi.. mmg cari nahas!


see dah bersih kannn!

sambil sakit kaki tu.. still lagi lincah cuci pinggan.. berabuk... ada yg kena najis cicak.. aishh sebelum ni shin dok selimutkan ngan plastik semua perkakas umah setiap kali shin kuar.. tp sejak raya aritu.. terbiar jer...


bekas kuih raya pun baru la ni shin cuci hehehe.. tp kuih nya xleh makan lagi dah.. xpired.. dah bau hapak... memang lama la dah besihkan.. penuh singki tu hah... huhu

lepas dah siap semua.. shin call abang shin.. mintak tolong dia datang umah betulkan katil bujang shin... ngee.. roboh!


hah roboh??? sebab apa tu?? shin ganas sangat ker?? hahahahah.. korang otak kuning ek... actually katil ni mak shin dah nak buang dah.. masa shin kekecik lagi dah ada.. asalnya katil double decker.. mak shin bakar yg lain.. yg satu ni tinggal.. shin mintak kat mak shin.. shin bawak balik umah bujang.. then abang shin yg tolong catkan..

cuma yg x besh.. dia nyer palang palang kayu tu asyik jatuh sokmo.. nak kena paku terus.. shin x reti nak buat sendiri.. sebab tu mintak tolong abang shin...


merasa guna tool Ikea beli aritu.. hehehe

masa abang shin datang tu.. dia bawak family dia skali.. huhuh.. aishh.. shin terus plan nak belikan mee goreng utk makan makan petang tu... anak sedara plak sibuk nak ikot.. x lepas 500 meter dari umah.. enjin moto mati.. sahhhhhh.. minyak xde hehehe... call abang shin kat umah.. mintak belikan petrol.. hahaha.. mmg menyusahkan betul kan!! nasib ko la abang dapat adik inesen mcm shin.. hehehe


snap gambo farhan masa dok tunggu bantuan sampai... shin tanya.. pesal potong rambut camni.. dia ckp nak nampak mcm Hinata Hyuga dalam cite Naruto tu.. poyo jer~


ni Farhan.. umo 4 tahun.. hobi dia kumpul tin kosong utk dijual.. mata mcm helang.. kalo naik moto ker.. naik kete ker.. dia akan suh benti kalo dia nampak ada tin tepi jalan.. mulut dia becok.. banyak tanya... rasa mcm nak lempang laju laju.. penat nak layan..

lepas bantuan sampai... shin terus rempit beli mee.. ngan roti canai sekali... ngan isik minyak moto full tangki hehehe.. sentap.. kalo shin isi penuh.. ada jer yg dok habiskan.. babah la tu... dah bawak x reti nak isi semula.. geram geram geram.. grrrr~

shin sampai umah.. abang ngan kakak ipar shin dah ready nak balik.. hmm dah siap la tu.. shin suh makan dulu ngee... suka jer diaorg... sampai la lepas maghrib diaorg lepak.. hmm dah nak gelap... aiyooo

kakak ipar shin ni tau shin penakut.. hehehe dia yg tolong basuhkan pinggan.. sementara shin kemaskan katil bujang yg baru betulkan tadi...


shin beli benda alah ni RM10 jer kat Kelantan aritu


siap dah.. abang pakukan kayu utk jadi penahan.. bagi kukuh katil huhu


Rm10.. bole la kann

lepas dah settle semua.. kita blah umah memasing.. abang shin balik umah dia.. kat belakang umah shin jer hehehe... shin lak balik umah parent..

sekian la ceritanya.. hari minggu yg mesra.. shin lupa kejap pasal stress.. ouh mmg nak lupakan terus... xmo lupa kejap kejap... baru awal tahun ni.. nak happy sepanjang tahun!

jumpa lagi ek... daaa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

lanz_evo7 said...

huhu..
bagus sental kekotoran kt rmh.
sental ape2 yg xmao..sental dosa2 yg lekat.ahak3..
kecian kaki shin.jgn presure dgn keadaan tau nti jadi mcm kes bunuh sekeluarga 4org tu.he3..

simple caRelle said...

menakotkan!!~ gelilah lipas tue..Penah terjadik satu tragedi lipas masok lam baju! yukss!

Terry said...

wah! cantik la rumah bujang shin! :)
nak tengok dekat2 ! nak nakk!!

erps. semut + cicak + katak + lipas = pengsan. tak koser nak layan ngan diorang nieh .

emm.. ganas nyer shinn, sampai katil shin pon patah.. adoii..
tehehehe..

wah! nanti nak buat rambut hinata la .. hahaha

:( . luka tu jaga la ek.. jangan kena infected sudah taw.. huhu

i'm shin... i'm inesen said...

lanz : nasib baek kita x jadi pi semalam pc fair.. kalo pi.. still semut ngan lipas tu bejimba jimba kat umah shin.. buat mcm umah sendiri huhu..

carelle : yukz.. mmg shin geli ngan lipas

terry : meh la dtg heheeh.. nanti shin suh abang shin guntingkan rambut jadi mcm Hinata Hyuga tu ek..

Terry said...

diorang rasa besh kot kat umah shin,
yerla, kan cantik umah tu. mesti la diorang nak buat umah sendiri. make sure diorang bayar duit sewa stay serumah ngan shin ek.

wah , besh nyer! tapi terry kena simpan rambut panjang skit la ek. hehe

Frodo Baggins said...

yewwwww .... gigih mereka buat sarang kat rumah lu shin! LIPAS? aku benci gilerr lipas terbang nih! aku libas guna jurus pendekar kundur pun kdg x dapat. Mujur ada Ridsect! wakakkaka ... tp stkat ni rumah wa clear dr pendatang asing kaler coklat nih!


>>_________<<

AzAz said...

eeiii lipassss... menci natang tu, geli sungguh... klu trserempak musti kasi maut dulu, klu dpt lepas, cari smpi dpt klu x, xleh tidur lena....

kenapa ye geng vapuks takut/geli ngan lipas ye... tambah jenis yg terbang... smua carut marut keluar mcm waterfall dr mulut... dh tu lipas terbang tu pandai je nak landing kt org... menci

leh le guna katil tu utk brmadu asmara nnti... tahan ke...Opss...

i'm shin... i'm inesen said...

terry : sbb diaorg x bayar la.. xde notis.. terus kena kick out!

frodo : yeah same here.. shin jadi pembunuh kejam smlm.. pancung kepala pun ada.. kill kill.. bunuh bunuh.. mana yg menyerah baik tu.. shin terus pindahkan kat luar.. mana yg geget geget shin.. mmg cari nahas.. tp lipas mmg automatik shin bunuh nyer

azaz: molot mgg perghh puaka sgt... x kira la sapa.. kalo dah geli.. geli jugak.. kalo dah takut.. takut jugak.. aishh x reti reti rumus ni ker.. hmm tp lipas ni kotor.. busuk.. bawak penyakit.. mcm azaz gak kot.. hahahaha.. jgn marah naa.. x la.. kalo xde katil pon leh asmaradana jugak apa.. hahahah

cRiTiCaL_LoVe said...

bed sheet tu sgt cantikk!! nakk3! =)

i'm shin... i'm inesen said...

critical Love : ngee.. jom pi kelantan lagik.. Rm10 jer.. macam macam adaaa... ngee~!