Saturday, January 2, 2010

Holiday : Day 10 - maen wayang


hari ni suppose shin temankan kawan shin pi Singapore.. hmmm 1st time dia nak pi.. so shin x kesah la nak bawak dia.. guide mana yg shin tau jer.. mcm shin bawak cik Niza tu ari.. awal gak shin bangun tido.. tetiba dia cancel lak.. dia ckp dia nak decide malam tadi.. tp senyap jer.. dah pepagi baru nak cancel.. aishh.. kalo tau.. shin bangun tido lewat skit.. hmm..

shin ingat shin nak pi gak Singapore tu.. nak snap snap gambo pokok Xmas.. tp x de selera la plak dah... hmm kemudian ada kawan shin.. encik Aqlaq ajak kuar.. minum2.. shin pun xde benda nak wat.. on jer la...

kitaorg lepak minum.. pastu tetiba dia cite pasal movie.. terus kitaorg plan tengok wayang lepas minum.. pastu kitaorg dok tengok Avatar kat City Square.. haaa.. best tau cite ni..


dari awal citer.. sampai la ending.. memang x de rasa bosan.. dia nyer grafik dalam filem ni sangat cantik dan menakjubkan.. aishh camne la diaorg leh dapat idea nak bikin semua ni ek..

shin dok pk banyak benda... mesti diaorg jenuh nak create macam macam utk filem ni... dari segi watak dia.. nama orang... bahasa dia... pokok pokok.. binatang binatang pelik tu semua diaorg kena pikir kan.. aiyooo.. hebat tul...

tp antara moral of the story filem ni yg paling shin suka.. kita ni hidup kat dunia.. x kira la apa bangsa... jangan menganggu kententeraman orang lain... jangan tamak.. nak kejar harta sampai rosakkan kehidupan orang lain.. buat sesuatu yg menyalahi hak asasi kehidupan kita sesama manusia.. dan sesama hidupan lain... peperangan.. kekerasan bukanlah menjamin kebahagiaan.. apa la ertinya kekayaan dan kekuasaan... tp kita dapat melaui kesedihan.. kesengsaaran dan kerosakan yg orang lain tanggung... aishh.. kejam kejam

shin harapkan.. menteri menteri, orang orang besar kat Malaysia ni.. ataupun seluruh dunia... dok tengok cite ni.. tengok camne busuknya hati orang yg berkuasa... menggunakan kuasa diaorg ke jalan yg salah... dan jagalah alam semula jadi kat bumi kita ni.. pokok pokok adalah paksi utk bumi kita..

untuk korang yg lom tengok cerita ni.. haaa pi la tengok ek.. memang x rugi.. korang hayati moral cerita ni.. dan menikmati kehebatannya cerita fiksyen ni sendiri...

oklah kengkawan.. lepas ni shin nak rendam baju... esok banyak benda nak di buat.. huhu... arghh tinggal sehari jer cuti... stresssssss!

sekian ek.. jumpa lagi

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Terry said...

Terry memang sker tengok citer avatar niehhh~ banyak moral , and plot citer dier pon besh. character diorang pon believable sbb almost real kan...

nak tengok lagi laaa~~

i'm shin... i'm inesen said...

terry : betul betul betul.. wahhh tengok la lg

AzAz said...

avatar... mmg dh lama tgk... mmg narik kan... lama dh x jenguk blog shin ni... lambak2 entry x baca lagi... malas lah plak... letih bru blk dr vacation... laen kali lah baca, apa pun nak ucapkan selamat tahun baru kt shin... lum lmbt lg kan... harap2 tahun ni shin dikurniakan buah hati... Opss... :)

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : thankz

bestke said...

shin

nanti kalau pi singapore tolong tenguk desire blue tau

tinggal skit je lagi ni :-)

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : baik bosss... aik.. org tu xmo pi ker sekali??