Wednesday, January 13, 2010

terima kasih yang tak terduga


semalam.. dekat jam 3 petang.. shin dapat call dari sorang minah cina.. shin mamai mamai masa tu.. dok sedap tido.. ngee.. shin dengar dia ckp dari CIMB.. nak antar barang.. so dia mintak shin pi bandar Kulai... dia cakap xleh hantar kat tempat shin.. jauh sgt.. adoii.. shin mintak lajakkan esok jer baru shin pi amik...

shin dok pk.. apa la depa nak hantar ni.. takkan surat saman kot.. rasanya.. shin bayar loan ok jer.. xpernah miss... takkan surat berdaftar ker apa.. adehh..

then arini.. kul 1 petang lebih.. ada mamat ni kol.. soh datang kulai.. hmmm shin bajet orang semalam ler.. shin risau gak.. kot kot geng gores dan menang.. shin ckp la.. kul dua baru jumpa.. pasal nak pi bandar Kulai tu bukan dekat... tp mamat tu ada ckp dari kedai florist pebenda ntah.. oh nak hantar bunga ek!!! suka suka..

sampai jer bandar kulai.. mamat tu lom sampai.. dkt 10 minit baru dia sampai.. so.. merasa lah dapat bunga... then dia bagi kad.. pastu suh sign.. bila shin bukak jer kad tu.. opocot.. i'm speechless kejap...



pengirimnya yelah orang yg buat shin stress hari minggu lepas.. shin x tau apa patut shin buat.. nak ucap mekasih.. nombor hp dia shin dah delete.. nak ucap kat ym.. shin dah delete gak id dia.. masa tu memang shin sedey + stress... pastu shin xmo pk pasal dia dah.. tu yg buat lagu tu..

walaupun dia try terangankan.. and mintak maaf ( melalui wakil ) shin rasa masa tu shin tgh bengang lagi.. so shin xmo terima semua sekali.. tp hari ni.. tetiba dia bagi bunga.. hmm.. confuse jap..

shin sebenarnya x suka ada perasaan camni.. nak marah orang.. nak ignore orang tu dari berkawan ngan shin.. tp shin kecik ati sangat sangat dengan sikap dia.. tu jer yg bole shin bagitau dia... x perlu la mintak maaf.. sebab xde apa benda nak shin maapkan.. mungkin shin xperlu over acting meroyan pasal benda ni.. biarlah masa merubahkan keadaan.. walaupun mungkin takkan sama macam dulu..

shin ucapkan mekasih pada dia.. hari ni shin baca entri lama lama.. sebab shin terperasaan si azaz tu rajin plak mengomen entri lama shin.. so shin reply.. terbaca gak komen komen dari dia ni.. so shin x kan lupa kebaikkan dia.. tp.. shin masih lagi terasa.. shin pun mintak maap kat dia.. dia takkan rugi apa apa kalo tak kenal shin.. mintak halal la apa yg patut ek.. kalo Allah tu bagi peluang kita baik semula.. InsyaAllah.. shin xde masalah.. mungkin benda tu wat kita berhati hati time bercakap.. tp serius.. shin x suka ada perasaan macam ni sekarang ni.. kerana ianya melanggar akta Inesen 1978.. memutuskan silaturahim bole menggelapkan hati.. silap silap bole masuk neraka.. ngee.. xmo masuk neraka!! takutt.. shin x tahan panassss!

p/s : shin memang kalah bab bunga, kek, cokelat.. cepat rasa terharu.. kalo marah cepat rasa sejuk.. kalo hati keras cepat rasa cair... hmm tp jangan la amik kesempatan atas kelemahan shin ni ek.. sebab.. kekadang sesapa leh berubah.. warning... ngee~ tetiba terasa kalo duduk lelama kat wakaf che yeh ngan Rantau Panjang.. hati cepat tenteram.. sebab banyak aura positif yg chomey kat situ huhu


malam tadi.. kawna shin encik Lanz belanja Nasik Lemak Mak Janda kat shin sempena Blogiversary yg pertama.. hehe mekasih.. hope encik Lanz bakal jadi blogger tersohor x lama lagi ek.. hmm nasik lemak ni sedap.. Rm2 jer.. ngee.. meh la makan sama.. ngee~

so sekian la dulu ek.. emosi ni..!

* i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Terry said...

I hope you and your friend really rekindle your relationships again.
~_~.

sebab lidah, semua musnah. adoiii..
Terry doakkan ekk.. huhu..

Sahabat adalah antara insan2 yang membahagiakan kita, walaupun sejahat mana diorang tu.. lambat laun kita perlu gak diorang, atau diorang perlukan kita.. tak gitu shin?

Terry selalu kecik hati ngan kwn2 terry yang selalu mengambil kesempatan kat atas masalah terry and then..diorang buat terry macam bank negara and then buang terry mcm sampah.. memang dlm hati , rasa cam nak belasah bagi nyawa-nyawa ikan jer.. takpon lepaskan mulut lazer terry yng terry dah tapiskan dah nieh..
but alhamdulillah, terry tak buat semua tu.. just berdoa agar diorang bahagia and happy ngan hidup diorang and moga2 dioarng tak lakukkan apa yang diorang buat kat terry lagi.. tehehehe..

:)

to do mistake is human, to forgive is divine.

all the best shin~!!!

P/S : nak beli sumthing sentimental and unique untuk shin la.. ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

terry : masa shin start bukak blog ni.. shin dah mention.. hati shin rapuh.. apapon ni kali kedua orang tu buat sesuatu utk bagi semangat shin terus berblogging.. shin x kan lupa..

Frodo Baggins said...

huhuhuhuhuhu
xtau nak komen mende
tapi ...... sila
belasah coklat tuk cukup2!


>>_____<<

ezam said...

banyak org banyak ragam...hrmmmmm layan je lah karenah manusia ni....

Hans said...

wah de peminat msteri yg xbape msteri .. haha ..

AzAz said...

Opocot mak engkau.... peranjat aku... ingatkan ko dh x baca enrty lelama tuh... kena cekup gak ropanya perbuatan aku tuh ye...sekodeng sejarah lama =)

tu lah nak kenal org tu biar dari pucuk rebungnya... Opsss.... skrg dh taw byk perkara yg x tau... kan... kan...

ps: getik org bg bunga... sb mesti ada lobster sebalik batu...occay... mmm... nk gi smbg blk baca novel shin nih...

lanz_evo7 said...

aslm..
huhu,kekasih pujuk anta bunga..
bestnye.ahak3..
sedap n.lemak nye kn.

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : hahaha.. shin pun x jangka kamu akan bukak blog lama shin.. gigih bagi komen.. shin saje saje.. buat rondaan sempena blogiversary shin.. tengok balik entri lama.. kelakar pon ada masa memula bikin blog.. emo semacam.. pesal ckp blog shin novel ek?

lanz : ek eleh.. kekasih waklu! aiskrim malam td lagik sedap!

AzAz said...

kan dlm novel ada semua rasa... sedeh, gumbira, marah, benci, emo... pendek kata all-in-one... sesuailah jadi mcm novel... part sedey mcm kes izzah tu, cian dier... mungkin luar jer buruk, dlm sapa tau?

baca dr mula smpi skarang, blh tau blog ni berkembang... klu dulu shin slalu tulis pasal perasaan sedeh bagai... skrg ni sy dok baca... shin dh makin kuat, lbh kuat dr dulu... 2 la kan org kata... "masa akan ubati luka"... tapi biasalah kan, walaupun luka dah baik, parut still ada kt c2

tapikan, peliklah, kena shin behentikan column 'org bujang ke dapur?" best gak tgk skil shin memasak...

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : dia mmg dari zaman kekecik dah biasa kena pulau.. so murung ler.. dia ada 2 org abang yg dah x berapa betul.. hmm risau gak kan.. isk isk..

shin betuah ada kawan kawan kat sini.. walaupun x penah jumpa.. dan menulis pun dapat kurangkan stress time dia ada ngee... skrg ni tgh plan menghappykan diri..

shin start stop hentinkan entri 'org bujang ke dapur' sebab pokai.. banyak benda shin nak kena settle kan.. so peti ais mmg kosong buat sementara waktu.. dan shin dah jarang balik umah bujang.. skrg ni nak start balik jenguk selalu.. akan ada entri tu nanti yer.. thankz~