Friday, January 29, 2010

kejamnyaaaaaaaaaaaaaaaaa!


kengkawan nak dengar cerita tak?? haaaa... shin tau pasal computer ngan internet ni masa baru nak masuk umo 20.. sebelum tu.. hapah x tau.. dan memang x amek tau... hmmm masa tu shin sanggup kuarkan duit Rm800 dalam simpanan sebab nak beli computer 2nd hand.. then shin pasang line tenet dial up... gigih kan...

sebelum shin ada benda tu semua.. shin xde pk pasal benda ni.. x de perasaan addict mcm sekrang ni... satu hari tu shin pi umah kawan shin.. area kat sini gak.. cuma dia ni orang seremban.. tercampak jauh keje kat sini.. pastu shin dok tengok dia ni dok sebok hadap computer.. ngee..

dari situ la dia ajar camne nak guna MIRC.. benda yg memporak perandakan hidup shin masa tu hehehe... dan masa tu gak shin baru belajar guna ICQ.. siap ada bunyik bunyik lagi... seronok..

satu masalah shin.. waktu tu.. shin xde guna handphone.. sapa ada handphone time tu mmg kaya ler.. hehehe.. jenis semua beso mcm botol air.. so agak payah ler nak main MIRC.. sbb chating hari tu terus lost contact.. shin siap ada buku kecik simpan no tepon org.. tp harammm shin xde call hahahaha...

then pasal MIRC jugak la.. shin terjebak ngan lebih meluas pasal dunia PLU ni.. rasa menarik.. dan 1st time kecewa.. meraung.. terguling guling.. frust kena tipu.. semua angkara MIRC.. dan shin kenal sorang mahluk Allah ni.. lepas kenal dia.. shin dah xde main MIRC lagi dah... kami kenal lebih 5 thn... cuma skrg ni jer lak kekadang shin main MIRC.. hehehe time xde benda nak buat.. rasa nak beborak..

MIRC ni mmg hampeh la... hampir hari2 orang yg sama.. pastu depa tukar nick jer.. pastu ada time boring yg amat sgt.. nak nak OP yg mcm celake hehehe.. mulut puaka semua ada... silap silap.. korang leh terchat ngan ex korang yg dah bertukar id.. bila time nak trade gambo.. amik... terus memasing senyap.. malu la tu...! hehehe...

ok.. entri kali ni bukan pasal MIRC ek.. tu mukadimah jer.. shin cuma nak sampaikan perasaan tak selesa shin pada benda alah bernama MYSPACE, FRIENDSTER, FACEBOOK atau jenis rangkaian yg sewaktu dengannya.. mesti korang pon ada natang ni kann... haaaa.. meh shin nak cite skit..


kenapa shin tak selesa??? haaa sebab.. benda benda ni bagi shin.. kekadang bole merosakkan hubungan seseorang tu... lelebih lagi yg dah berkapel atau baru nak berkapel..

naper shin cakap camtu... sebabnya shin pun pernah terkena.. bila ada orang yg nak kenal ngan kita.. tetiba hatinya berubah.. bila dia mula add kawan kawan kita dalam firend list myspace atau friendster kita... kantoinya.. bila kita terbaca komen komen berbaur asmara lagi mesra kat page diaorg... mmg siot.. kejamnya dia...

dan ada juga.. kawan kawan kita yg suka mencaras pasangan kita... bila kita dok bercinta dalam tu.. kawan kawan yg jenis kawan makan kawan ni.. bole plak msg msg pasangan kita tu.. haaa.. mula la drama sebabak berlaku.. siap kita terbaca kisah dating diaorg.. rindu rinduaan la.. x pasal pasal putus kasih... putus cinta antara kita ngan pasangan kita tu... kejamnya kawan kita tu kann.. kejam kejam kejam..

ada kes lain.. bila kita dah clash.. tetiba.. ex kita ni jenis x puas hati.. kalo bole dia xmo kita ni bahagia.. di haruk nyer semua friend list kita tu.. dia rasa kita ada hubungan ngan diaorg.. mula la dia reka cerita, atau saje cari simpati.. dalam erti kata lain.. dia merosakkan hubungan kita ngan kengkawan yg lain.. gembira la dia bila kejahatan dia tu membuahkan hasil.. mmg jahat la dia tu! kejam!

tu baru skit.. ntah ntah ada lagi sebab.. mengapa shin kurang gemar menggunakan MYSPACE, FRIENDSTER dan yg terbaru FACEBOOK.. yg lain lain still ok lagi kot.. cuma natang 3 ni jer yg shin kurang berkenan..


shin rasa.. mungkin shin akan delete akaun atau shin frozen kan terus.. jarang masuk.. biarlah shin teruskan berblogging jer.. di dunia blog ni.. shin dapat ketenangan.. mengembangkan otak.. xde sapa caras sapa... xde sapa nak sakitkan hati sapa... kalo ada.. senang jer.. shin banned jer.. huhuhu... mati keringla ko kat situ.. xleh nak bukak blog shin... tp shin x lah sekejam itu kan...

hmm apa pendapat korang lak?? korang rasa.. betul ker pendapat shin ni.. MYSPACE, FRIENDSTER dan FACEBOOK jenis perosak kebahagiaan?? ngee... sila beri pendapat anda!

p/s: shin x kan biarkan diri shin jadi mangsa kekejaman lagik.. ngee~

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

15 comments:

Pakcik said...

Betul. Pakcik jadi perosak kebahagian anak sedara yang kat facebook tu. Sekarang mereka tak berani nak berfoya2 amat situ.

Dan sebaliknya pula, pakcik pun tak boleh berfoya situ. Nanti kantoi.

hahahahhahahahahahahahaa

Selamat pagi dan siang pada semuanya.

i'm shin... i'm inesen said...

ok tu dia.. sorang 'perosak' memunculkan diri dengan pengakuan berani mati.. hehehe... mekasih pakcik.. ikhlas sekali pengakuan ek!

AzAz said...

mcm trmkn cili api jer... ngapa ye? oh mungkin sy dh add c Tahir/Terry kt myspace sy kot... Opss... salah ker? nk tmbh jumlah kwn...

tapi kan kan kan sy x suka caras "reta" org taw... saja jer gatal nk kwn, klu ada masa leh berborak... psl "boyfriend-in-future" dia, leh Opsss...

smpi ati ko kata aku tukang karut... siap nk bg award lagik... sentap taw...!

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : tak terfikir dalam kepala hotak shin nak cili kamu ler.. so x yah ngada ngada nak rasa pedas.. ni shin cite pasal benda benda lepas yg pernah belaku pada diri shin.. dan skrg ni hampir berlaku lagi.. so kalo still nak terasa lagik.. ada shin kesahhh?? rilex la cik kak!

Adam said...

marilah kita jadi str8....lariiii

Terry said...

erm.. az ni memang betul drama queen taw! haha.. aishhh.. x slh rasanya nak add and berbicara2 ..
ngee~

memang betul apa shin ckp tu..
Myspace, Facebook bagi hati tak senang jer.. sbb selalu bg hati tak senang duduk..takut terjumpa ex.. or kekasih ex... and so on...

emmmm...

i'm shin... i'm inesen said...

adam : ek eleh.. jadi str8 pun lom tentu happy... so.. marilah jadi plu.. meh la.. meh la..

terry : terry tolong la nasihat skit mamat tu ek... makin kronik.. kang dia start pancung ker.. sembelih org ker.. bahaya woo

ezam said...

saya avid fesbuk user.hari2 fesbuking.

benda2 ni kolo di salahguna mmg tak akan jadi baik...use it wisely...setakat nk gedik2 takde hal tapi mesti kena ada limit....

lagipon sedara mara ramai dalam tuh....salah komen sket derang terus terjahhhhhh...hehehe

Kaleidoscope said...

dik shin..no komen 'bout the entry. Sbb tgh dgr lagu Di dlm sepi Itu kat blog ni. Bkn calang2 org leh minat lagu ni shin....:)

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : limit tu pada yg reti ler ek.. kalo yg x reti.. hambekk..

kaleidoscope : so shin tergolong dalam yg bukan calang calang la ni ek.. lagu ni belong to me.. ngee~

Kaleidoscope said...

shin...yeap. Ko kena buat entry tajuk 'there's something about shin' lepas ni dik...kekekek. Lagu ni, IMHO, kurang dimainkn kat radio etc sbb dia tak sepopular lagu2 allahyarham sudirman yg lain, tp powerful dia lagu ni, hanya org2 yg bkn calang2 jerlah yg tau...he3x.

i'm shin... i'm inesen said...

sapa peminat Sudirman kalo x tau lagu ni.. bukan peminat namanya ek...

there's something bout shin?? adehh nak something apanya lagi.. hampir hari2 shin tepek cite pasal shin.. even entry lain.. selit2 pasl shin gak heheeh

lanz_evo7 said...

aslm..
hai shin..
lanz sokong juga la ape yg shin perkata kn tu..x sume tpi lebih ke arah itu la..
bnyk keburukan dr kebaikkn..kerana maybe kte salah guna kebaikan facebook ni.

da nama nye pun rakan sosial,so sosial nye lebih la..ahak3
x ingat,lupa diri..coz ramai kenalan yg baru or lama.dimana kte ble luahkn dgn x rasa segan silu tnpa berhadapan dgn nye..
ini la yg dinama kn dunia,yg penuh dgn pancaroba..

Afzainizam said...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan

Terima kasih
Kerana kembara ziarah maya
Membuka ruang, menyingkap dalam
Hingga tersentuh nurani, tercuit imaginasi
Tiada bandingan

mewarnakan hari-hariku
Mewajarkan masa berlalu
Kau tak henti mencetus keinginan
Merangsang pengembaraan
Kau meruntun, menyayat
Memukau
Dan mengasyikkan

Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....

issshhhh... makan cili lah nampaknya aku ni... pedas sungguh... yeee sekarang teknologi makin canggih lebih murah dari SMS atau Call

sorry lama tak ziarah blog ni... ape pun aku tetap berhubung ngan blog ko ni....

ai@reel said...

hai..


lama x ziarah ini blog....

bdway....ia bergantung kepada individu itu bagaimana ia mengunakannya,kalau niat baik maka baiklah jadinya kalau niat disebalik itu maka terimalah padahnya.....

tidak boleh salahkan kemudahan yang ada kalau kita sebagai penguna menyalah gunakannya

ehehehheh