Sunday, January 17, 2010

acara hari minggu

hari minggu yg mesraaaaaaaaaaaaaa~ ngee... camne ek hari minggu korang?? mesra or muram durjana?? hik hik.. aishhh x tau nak watpe?? xde orang ajak dating?? xde sapa yg sudi ajak korang buat penyemaian benih benih yg totally x kan menjadi?? isk isk.. tp kan for me, hari minggu la masanya bersantai kat umah.. ada banyak benda leh buat kan... home sweet home.. rumahku duniaku.. ngee~

kalo shin x de acara hari minggu yg berupa keseronokkan beramai ramai... shin akan cari alternative lain.. shin suka berkemas... terutama kat umah bujang shin.. ada je yg x beres.. ngee~

hmm korang ada ramai kawan x?? ramai kawan yg korang rasa sekepala ngan korang.. ngam ho.. peng yau.. best friend la kaedahnya... dalam ramai ramai kawan yg korang ada, penah tak diaorg ajak join bikin housekeeping kat umah kawan yg lain.. or diaorg plan bikin kat umah korang?? hmm menarik kan... acara mengemas beramai ramai.. today ur turn.. next time.. turn org lain la.. shin rasa pasti menyeronokkan.. x la korang rasa sunyi jer wat sorang sorang..

lagi besh.. masa ativiti mengemas secara orgy tu.. they bring kawan baru.. yg hari tu baru join geng korang.. haaa.. leh la tambah kenalan.. kot kot bertemu jodoh huhu yer tak.. after that.. makan makan.. minum minum.. bergelak ketawa...

besh kan... tp bila time umah orang lain.. jgn pula korang buat buat bz... hey hey.. x elok la mcm tu... kata org.. yg berat sama dipikul.. yg ringan sama di jinjing.. yg taste sama di rasa hahahaha..

another thing.. lagi seronok kalo dalam ramai ramai semuanya wat kerja.. xde sapa yg bossy kat situ... sure xde yg cakap cakap belakang.. bila semua siap.. mesti semua org rasa happy ngan hasil kerja yg dah dibuat..

hah!? xde yg ajak wat camni?? kawan kawan korang memang x leh di harap hahahaha.. pi cari kawan lain... hampeh!!

ok arini shin nak cite pasal LOTENG... haa.. korang tau apa tu loteng?? kalo kat umah Malaysia.. jarang skali ada bikin loteng ek.. umah umah kampong mungkin ada.. or skrg ni dah ramai yg bikin loteng kat umah diaorg.. wallahualam..

shin sangat suka lagi berangan kalo umah shin ada loteng... sejak shin kekecik even skrg ni pun suka.. hehehe... shin ni sangat suka benda benda nostalgia... so shin rasa.. loteng tempat yg sesaui simpan nostalgia... selain dari tempat simpan barang laa..

bayangkan la.. tetiba korang naik loteng tu.. then.. korang leh jumpa barang barang masa kecik korang... gambar gambar la.. permainan lama.. sure happy kan... ngan berabuknya.. then bau nostalgia tu ada... arghh i like it..

nak nak korang ajak kawan lama korang... then sama sama duduk kat loteng tu.. teringat masa skolah skolah.. when both of u starring each other.. touching each other.. semuanya bermula di atas loteng.. hahahaha... menarik kan!!!

tp for me.. loteng ni bukan la tempat menyimpan sampah sarap yer.. all the things yg korang rasa korang penah guna.. malah akan diguna... lagi korang rasa benda tu sangat berguna juga bernilai.. loteng la tempat yg sesuai korang simpan benda benda tu... so umah pun nampak kemas.. xde nampak benda benda yg unnecessary kat dalam umah tu.. kan kan.. bilik stor?? hello.. bilik stor tu leh jadikan bilik tempat maksiat korang... hahaha or bilik solat la kalo korang jenis inesen mcm shin hehehehe...

hmm tp.. nak watcame... umah shin xde loteng.. so moral of the story.. jgn memunggut sampah lantas memelihara sampah dalam rumah.. apa apa yg x mo pakai.. just buang.. then umah rasa kemas.. lagi bersih.. nak ajak sesapa datang pun x segan kan kan..


hope satu hari nanti shin bikin la satu.. ngee~

oklah... sekian dulu ek.. nanti shin cite bab lain plak.. camne nak simpan beg plastik dalam umah... tungguuuuuu di lain siaran! daaaa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm insen

13 comments:

AzAz said...

mcm mana ye... meriah je idup ko, ada jer acara ujung minggu... menyemai benih yg x jadi ek... dh trpengaruh dgn otak kuning diRaja ni ker? Opsss...

kwn x rmi... walaupun shin kurang kwn, tapi shin musti rmi peminat kan.... kan... eeii bestnyer klu ada housekepping free tuh, meh le dtg kemas umah sy yg x prnh kemas ni, bley? Opsss...

tapi kan loteng tu... takutlah, tah sapa "tinggal" kt situ kita x tau... mcm dlm citer seram omputih tuh... lg pun org kpg dedulu rmi yg "bela"... masa nk mati kena bukak atap... so klu ada loteng camner lak kan... sb tu kita ada bilik stor... omputih wat basement jadik stor... yg tu takut gak... ada rasa2 mcm dlm kubor plak...x ker? Opsss...

PS: citer yg shin ckpkan tu kan dh ditamatkan siarannya... ttntu ranking x elok tuh...
Ingat nak download citer trbaru... - spartacus... musti ada rmi jantanz macho yg seksi2... besnyer

senandung semalam said...

rjn nye cri keje gak wlupun xde kje pe nk wat...heheee...

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : erkk cite Dead Drop Diva mana ada lucah2.. awat lak di tamatkan lak.. sedey!!! erkkk jgn la nak nakutkan org lak ngan cite seram atas loteng tu adehhhh.. spoil la dia ni

senandung semalam : ngee... budak inesen mmg kena rajin

Terry said...

dulu kat kampung terry ade loteng..
tapi diorang dah buang dah,,
memang besh dulu masa kecik2 terry main kat atas loteng ngan cousin2 terry yng secomel terry.. ngee~

P/S : jom shin? kita buat rumah..and then kita bina loteng .. tempat kita 'bermain' and simpan barang nostalgic kat saner.. ngee..

i'm shin... i'm inesen said...

terry : jom jom jom!!!

AzAz said...

citer DDD tuh xdpt sambutan kt USA... kan kebykan stesen kt sana menentukan citer mana yg perlu diberhentikan... selalunya citer yg kurang dpt sambutan, atau ranking yg kurang (sb rmi yg x menonton) akan ditamatkan siaran... atau kita panggil un-air ...

taw x citer ugly betty jemas kecundang... hampir x diteruskan... sb ranking jatuh... tapi sjak episode betty wat maksiat dgn matt, ranking naik mencanak2...

citer eastwick pun dh ditamatkan, klu ikutkan best gak, tapi kt sana (USA) citer tu x dpt sambutan...

ada tgk citer six feet under??? haaah citer tu menarik, ranking sgt baek, tapi pelakonnya dh rasa bosan, so kena tamatkan...

citer queer as folk sepatutnya ada 5 season... ranking jatuh jadilah apa yg ada kan...

citer kt loteng tu betullah... masa sy kecik... kt kpg sebelah ayah, ada org tua kt dlm kpg tu "membela"... kt bumbung dia ada 1 bilik kecik, mcm loteng la... dia kata dia simpan beras kt c2... tapi rmi org dok kata dia simpan "benda" tu kt c2... so masa dia nak mati tu, kenalah bukak atap betul2 kt sebelah bilik kecik tu... mmm... gerun kan...

umah shin tinggal2 ayam je dh "berpenghuni" klu ada loteng... agaknya mau beranak pinak kt c2... Occay...

PS: mmg dasar jenis puaka ni suka dok kt tmpt tinggi taw.... x caya gi tanya org kpg yg sesat2 tu... klu tanya babah shin nnti dpt lempang laju2 lak... Opsss..

aishh pjg tul komen ni, mcm blog kita lak... sori lah ye....

AkU said...

hari minggu AkU yg sesungguhnye boring..juz lepak ngan scandal jerk..huhuhuh~~

MeManik said...

loteng bes laaa leh wat tmpt "tenun kain" nak nak

azaz tul ke kt loteng ada antu? takooott!!! bang shin takooott nak peloook!!!

lanz_evo7 said...

kalo rumah sebuah2 ok la nk wat loteng..
la skrg ni bnyk rumag teres or berkembar,so susah la nk wat loteng ni..

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : alahai sedeynya x dpt continue tengok cite tu.. shin nk jadi follower tetiba kena stop kan la plak... xper tulis la pepanjang.. i'm ok with that.. i love writing and reading ( bukan buku ), so its not a problem for me... cuma kurang kan otak kuning tu ek.. as i do.. i'm not delete any comment.. so.. plz consider and respect others.. ( wahh mcm la ramai yg baca kannnn )

aku : untung ada scandal... me?? non-ado!

memanik : tu la.. seram lak.. kena peluk lagik la serammm hahahaha

lanz : umah my fren.. teres jer.. tp leh wat loteng maaa.. kena labur la dalam 10k++, kena bikin siling baru.. otter.. tp skrg ni ntah ntah mau 20-30k.. Ringgit Malaysia!

AzAz said...

thank you thank you... nmpknya sedar diri jugak shin ye... tu pun sb sy baca enrty shin dr mula... terkesan shin ada menyatakan pasal menghargai comment2 kan... baguslah klu dh x padam kan kan kan...

pendapat org laen2 kan kan... mulut org pun laen2 kan kan mana nak sama... ada org otak kuning emas diRaja... ada org otak biru laut, ada org lak otak penakut...Opsss... jadik tu lah yg mewarnai blog shin ni, tul x???

walaupun kita ni plu, tapi kita tetap lelaki kan kan kan abg KDL pun ada bagi tau, lelaki think about sex 24/7 kan kan kan...

apa nak wat shin... citer tuh dh x dpt sambutan... tapikan sy carik kt forum, rmi yg membantah keputusan nak behentikan citer tuh, so kita tgk jerlah kot2 citer tu dpt disambung semula...

ada yg shin merembes ke dlm citer tuh???

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : shin bukan merembes apa.. masa shin tengah emo.. shin xde benda nak wat.. shin tengok cite tu.. tetiba rasa mcm ada semangat.. shin rasa.. setiap org ada daya tarikan tersendiri.. semua org ada perasaan diva yg tersendiri.. ahahahaha... yg penting.. bijak itu sangat seksi yer!

hope fully cite ni akan di sambung!

AzAz said...

yg itu setuju sgt... wat ape klu muka mcm supermodel tapi otak mcm keldai kan kan kan... laen yg kita nak laen yg dpt

tapikan klu muka hauk mcm jamban x siap, otak cam bill gates, shin nak? Opsss...

masa sy kt sek dulu, mmg diva... cuma bila dh dewasa ni coba xnak jadi diva lagik!!! dh nk bertudung litup dh...Opsss