Thursday, January 7, 2010

Al-Kisah : part 2 - imam, isteri, cucu mati di bunuh kejam


berita kes bunuh kejam ni dah jadi perbualan kat tempat keje shin.. hmm macam macam versi cerita ada.. spekulasi jangan ckp la.. selagi cite yg betul kuar.. selagi tu ada jer andaian.. macam mana bole berlaku benda ni semua...

shin pun x sabar sabar nak tau cerita sebenar kes ni.. tapi hampa gak la.. bukak paper pepagi.. lom ada cerita versi suspek.. hmm semua versi orang lain..

namun yg shin tersentuh hati.. bila semua orang dok cakap.. suspek ni anak yang baik.. x datangkan masalah... baik ngan orang tua.. rapat ngan keluarga.. aishhh.. lebih lebih lagi mak dia yg ckp macam tu.. xleh bayangkan.. statement tu kuar dari mak yg kehilangan mak bapak, suami, anak dalam satu masa.. lebih tragis semuanya dibunuh oleh anak lelaki nya sendiri.. camne kita nak selami naluri keibuan dia dan naluri sebagi dia sebagai manusia biasa dalam menghadapi musibah ini ek?? hanya ALLAH je yang tau...


ni la Siti Mariam.. yg dok marah marah masa hari kejadian.. marah kat family dia yg x amik dia kat skolah.. hmm la ni.. dia kehilangan depa semua untuk selama lamanya... mesti ada perasaan menyesal x sudah dalam diri dia.. hmm...


motosikal suspek,Rashidi yg ditinggalkan kan perhentian Tampin


kronologi selepas kes bunuh tersebut


agak kacak juga Rashidi ni ek.. hmm...


mangsa mangsa.. siannya... alahai comel arwah Siti Kahtijah

suspek kes bunuh ni.. Rashidi Ismail, 34, bekas graduan dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM) di Skudai, Johor dan dikatakan pernah menjawat jawatan pegawai bank di Kuala Lumpur.. kemudian berhenti kerja dan bekerja di sebuah kedai makan kat Kuala Lumpur gak.. hmm Rashidi pernah putus tunang sebanyak dua kali...

hmm apakan stress dan masalah mental akan menjadi sebab musabab benda ni berlaku ek?? wallahualam.. tp... besar kemungkinan alasan ni boleh jadi sebab kan...

ingat tu kengkawan.. ni pendapat shin jer... jgn stresskan sangat kepala hotak korang tu.. sebab otak kita ni limited... ada orang belajar pandai2 sangat.. last last sewel.. ada gak orang nak belajar ilmu agama sampai taksub memikirkan benda yg di luar kemampuan.. akhirnya sewel.. ada gak orang yg hidup senang.. lupa daratan.. tetiba lingkut.. stress dan sewel.. banyak sebab leh jadi sewel.. termasuklah sebab putus cinta huhu bahaya ek!!! elakkan..

dan yg penting.. korang yg dok jauh jauh ni.. calling calling la family korang.. selain doankan keselamatan diaorg.. sentiasa tanya khabar.. balik selalu jumpa diaorg.. sentiasa ingatkan diaorg.. jaga keselematan selalu.. sebab jenayah ada di mana mana.. walau di rumah sendiri..


semoga arwah arwah di tempatkan bersama orang yg soleh dan solehah


Al-Fatehah

sekian ek~

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

AkU said...

mungkin tertekan dengan situasi..

black_mel said...

al-fatihah...


agak terkejut jgk mula2 dgr berita ni..

Double N (Naz Nasir) said...

Al- Fatihah, Sesungguhnya Allah lebih mengetahui setiap kejadian..

MeManik said...

dh jd pembunuh pun ko msh ada feeling kt dier... dajal tul la!...

yea, mari kita sedekah Al-Fatihah kt mangsa2... tu smua, moga2 ajal c rashidi brakhir di tali gantung hendaknya Opss...

AzAz said...

betul kata shin, blh tahan gak c pembunuh tu oppss... tapi mcm si memanik tu ckp lah... dia dh bunuh rmi org... dia kena ler bertanggungjawab... kan kan kan...

Privacy_Resident said...

gilak seram.

aritu balik umah kakak aku cakap..
"dah banyak kakak dengar mahasiswa universiti jadik gila"..

oh! aku xnak jadikk gilaaaa...

Adam said...

ermm... dah ajal mereka. Pembunuh tu menjadi sebab dan musabab ajal itu berlaku.

^O^<==pinjam trademark jap

Hans said...

keep on updating cite ni ek .. aku ikut ni ,, hehehe ..

senandung semalam said...

me too...ikut jugak...

Louie Terbang Tinggi-Tinggi said...

*Sedih..terasa hiba :(

♥ adibah mazlan ♥ said...

dia tak bersalah.. dia tak bersalah.. tolong.. saya sayang dia