Monday, January 25, 2010

acara hari minggu


hmm tetiba emo plak.. rasa xde napsu nak update blog.. semua gara gara kena marah ngan my parent.. pasal x balik umah.. hmmm adehhhh... kekadang benda ni leh wat jiwa kacau... la ni emo dah hampir ok.. tu pun sebab petang td babah dok tanya.. nak ikot depa pi Langkawi ke idak.. hmm pujuk la tuuu... smlm marah.. arini mood baek la plak.. humph.. x paham...

mesti la banyak blog dah cite pasal Sultan Johor mangkat.. so.. shin xmo la join skali.. yg pergi biar pergi... kita yg hidup kena amik iktibar.. satu hari.. kita akan ditempatkan ke ruang yg sempit.. kita jadi makanan ulat dan cacing ( euwww shin geli natang ni ), tiada pangkat atau darjat yg di jamin malah di beri keistimewaan... hanya amalan yg membezakan.. pada yg pergi kita ucapkan Takziah.. semoga berkat amalan yg baik, sedekah, doa anak anak yg solleh, serta kebajikan yg kita dah buatlah yg mampu membantu kita kat alam barzakh tu nanti... semua org takkan terlepas dari pertanyaan 2 malaikat yg dah ditugaskan Allah s.w.t, kita takkan terlepas dari siksaan, kita akan mendapat petolongan yg Allah dah janjikan kalo kita memang jadi hambaNYA yg solleh semasa kita hidup.. Ingatlah wahai manusiaaaaaaa! gitu~

oklah nak cite pasal shin buat pebenda masa ari minggu aritu... hmmm yer kengkawan.. ari minggu aritu.. shin teman kawan shin encik Shahriel yg dok bercuti balik kampong kat Segamat.. sempat la dia plan nak pi Singapore.. so shin pun xde hal la.. guide org yg baru 1st time nak pi..

before that shin calling calling kawan shin kat Singapore.. encik Schon ngan encik Halim.. hmm depa yg akan membantu encik Shahriel ni.. menikmati suasana klimaks lagi menyeronokkan masa kat Singapore... shin ni buat leh harap sangat.. shin teruja nak survey kasut ngee~



shin teringin nak pi Singapore naik keretapi... so encik Shahriel plak dah biasa ngan keretapi ni.. kami pun decide naik keretapi dari Kulai ke Singapore.. hmmm nervous.. sib baik la encik Shahriel ada.. dia la yg dok tanya tiket la.. tepon KTM la.. mekacehh.. lupa nak snap gambo tiket.. tp harganya Rm7 sehala... cuma timing tu kurang betul laa.. ada delay skit..


tu dia encik Shahriel dah mula mengepose... hmm for your infomation.. shin haram x tau kat ne letakkan stesen keretapi Kulai ni hehehe.. teruk kann... dah lama hidup kat Kulai pun x tau kat ner letaknya natang stesen tu.. hehehe.. excited sangat!



acara bergambo beganti ganti.. hehehehe..


ok.. nanti tren ni akan stop kat kempas, kat Danga City Mall.. tak sampai pun 40 minit.. pastu baru la stop kejap kat Imigresen Malaysia... org kastam akan masuk tren untuk check pasport kita... mudah sangat..


dari tren leh nampak lauk kat tambak Johor


then lepas tu.. tren akan stop kejap kat Imigresen Singapore utk cop pasport.. hah.. semua org akan kuar.. org kastam Singapore akan masuk tren untuk check ada tak sapa sapa yg x kuar lagi.. pastu.. pintu kastam kan di tutup la.. x de sapa leh kuar selagi x settle semua penumpang.. haaa.. yg bestnya.. kalo skit jer penumpang.. cepat la urusan.. xde la lecey mcm Imigresen kat Woodlands tu.. mau berjam jam beratur.. aishhh... mudahnya naik keretapi...


then dalam masa sejam dari Kulai.. sampai la Tanjong Pagar.. haa kami turun kat sini.. kebetulan kami naik ketepei dari Tumpat.. so dengar lagu dikir barat dari makcik cleaner kat dalam keteapi.. ouh.. rindunya Kelantan!


dalam bangunan KTM ni.. xde apa yg menarik.. cuma ramai Melayu la.. best.. nak makan and minum pun senang.. then.. untuk nak amik tren balik.. kalo 1 day trip la kan.. ada jam 6 petang.. dan 10 malam... tgh malam ada kot.. cuma beza.. sblm malam harga tiket S$7, kalo malam berganda la ek... so... pikir dulu pendapatan sblm korang decide nak lik kul baper.. atau senang naik bas jer balik...hehehe


LOST... x tau nak cari mrt stesen.. hehehe tanya tanya orang gak.. confident jer speaking London... jalan punya jalan dekat 15 minit.. jumpa la stesen mrt Outram ker apa namanya.. naik jer la.. mudah.. interchage tren kat Dhobygaut ( tul ker eja? ), terus amik tren ke Orchard sementara nak tunggu pakcik Schon ngan pakcik Halim jumpa kitaorg..



kami lunch and sedikit beli barang kat sekita Orchard.. xde amik gambo sangat.. sebab xde apa yg leh di amik hehehe sama jer.. lain la Xmas.. ada gak pokok pokok Xmas kan...


dekat jam 4.15 ptg.. kami jumpa pakcik Schon dekat Raffles Place.. pakcik Halim lom muncul lagi.. so.. bersnap snap dulu la...



lucah kan patung ni


terpaksa kaburkan muka.. sbb xmo nampak mcm org giler sex



sila la tengok.. jangan malu malu..


nak nengok magic! haa.. hanya untuk tontonan


now u see the magic?? hehehe.. jgn tiru budaya meludah ni

then lepas penat bergambo... pakcik Halim sampai.. dan kami pun pi la makan makan kat EastCost... hmm shin ngan Mohd Shamsul Bahari penah camping kat sini masa besday shin.. dolu dolu... hehehe



muka pakcik Schon ngan pakcik Halim shin terpaksa kaburkan.. sbb shin x mintak permission depa lagi utk siarkan kat blog shin yg inesen ni.. so terpaksa watcamni ek.. kot kot dorang x selesa ker... ngee~

then kami pulang ke Johor lewat malam tu.. bas xde... sib baik kawan encik Shahriel datang amik.. dan kami tido kat umah dia... daaaaaaaaan.. shin xde leh tido malam tu.. bukan sebab dengkuran mamat mamat ni yg berlawan lawan.. tp entah.. sebab x biasa nak tido umah org yg shin x kenal.. tp sib baek la.. ada gak org bagi tumpang bermalam ngan selamat.. mekasih la ek...

esoknya shin balik.. pastu tido seharian heehehe.. letih sangat sangat... pastu kena marah lagik.. amikkk.. jiwa kacau...

hmm camtu la aktiviti shin ek.. minggu dpn kena wat aktiviti lain plak... ada sesapa nak melakukan aktiviti ngan shin?? hahaha acah jer... ok lah.. nak stop dah.. jumpa lagi ek..

p/s : mekaseh la kat encik Shahriel yg ajar shin naik keretapi.. hmm hope impian dia nak beli camera DSLR tercapai gak... mekaseh gak utk pakcik Schon sama pakcik Halim.. bawak kami jenjalan... hope kita semua akan berjumpa lagi... AMIN

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

18 comments:

Terry said...

wahhh.. gi Singapore tak ajakk!! :(
hehe.. just kidding.. Meriah bersnapping picca noohhhh... hehe.
Suke sangat tengok gambo2 yang ditepek tu, tehehe..

xbley blah gambar shin pegang ***** statue tu.. :P . lawak lol!

I'm sure your parents were just worried about your well being.. :(
be positive kay dearie? and banyak bersabar.. huhu. x_x;; *terry ckp senang la .. adoi*

t.c :)

i'm shin... i'm inesen said...

terry : haaa tau xper.. kena kat batang sendiri.. baru rasa kann camne... hmm kali ni banyak pic x jadi.. my hand shaky la plak.. aishhh

i'm shin... i'm inesen said...

p/s : batang hidung.. ops!

Frodo Baggins said...

shin wa ske pic lu ngan patung tuh! agaggagagaggaga


>>___<<

Terry said...

batang sendiri .. hahaha :P
shin memang nakal. tehehe.

AkU said...

best2..^^

senandung semalam said...

best nye dpat g singapore...

sal parents mrah 2 jgn la terase ati yea... semuenye utk kebaikan shin jugak... ;-)))

i'm shin... i'm inesen said...

frodo : ngee.. bernapsu kat patung ek hehehe kinky nyer frodo!

terry : aishhh shin terlepas tulis td ar...

aku : best kan!

senandung semalam : hummmmmmph!

AkU said...

next time nak ikot shin...huhuhhu T_T

i'm shin... i'm inesen said...

aku : next time tu bila.. bagi tarikh.. biar shin try tengok ok ker tak.. kalo takat ckp jer.. maleh nak pk sangat hahahaha ni terus terang ckp ek.. jgn amik ati

AzAz said...

snap pegang tang toot tuh mahal kan kan kan... klu budak tu brnyawa kan dh kena child molester Opsss...

masa nk pi tuh x bg taw parents dulu ker??? diaorg risau lah... walaupun anak teruna kan kan kan yg xkan bwk perut blk... tapi bebudak skrg ni x bley dibiar g2 jer, nnti "terhanyut"... x kira lah apa, dadah, aids, atau pengganas...

so... adatlah dok dgn parents... wat salah musti parents shin mrh... tapi xde ler kena pukul kan kan kan... dh besau pnjg... tu lah kan...

tapi sy klu parents mrh... msuk telinga kanan kluar telinga kiri... dh immune dh occay... so xde ler nak emo2 ni... sb taw ler kan depa mrh bersebab... tahan jer lah... memula start tu mmg lah wat2 muka takut, pas tu relaxlah.... occay...

PS: asyik gi Singapore jer, x tringin ker gi tmpt laen.... London ker? Paris Ker?

MeManik said...

jiwa kacau = sakit jiwa lama2 blh jadi gila mcm budak pembunuh tuh berwaspada sblm trlmbt!

AzAz said...

Memanik ko ni kan molot jahatlah! aku molot puaka jer mcm ko kata, tapi ko MOLOT LONGKANG!!!

tapi ada betoinya ko cakap tuh, jiwa kacau sama dgn gila, tapi xkan lah smpi nak jadik pembunuh... aiissshhhh.... menchi

sorry Shin... ter-Emo seket yer...

oRKeD uNGu said...

wahh sonoknye dpt jenjalan!
orked nama je dok kt segamat xpnah nk g sne.. huhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

adoii.. kalo jiwa kacau.. shin lebih prefer menulis... takpon tido.. dok dendiam.. watpe nak pi bunuh org.. xde keje ok

korang ni kalo begado lagi la x elok.. nanti benci2 jadi rindu.. jadi syg.. eiii please laaa... ngee..

otak3suku said...

shin..nk tanya..kalo p singapore nk masuk keta...kene bwk apa2 dokumen x?..ade kwn yg experience?

MeManik said...

aku klu gaduh2 ni xde smpi nak benci2, tapi tangkap tutuh smpi puas, amacam?

aku x kesahlah ko jenis yg mana janji ada lubang ha amacam?

AkU said...

erk~~
xde amk hati pown..
nanti AkU check organizer..