Friday, November 13, 2009

arghhh.. emo!


hari ni ntah ngaper.. mood shin kus kus jer.. pepagi lagi shin dok teperap kat bilik wat keje sokmo... x nakal nakal kacau org len wat keje.. pasal arini kan ari jumaat.. kena siapkan keje.. dah 2 ari buat x siap siap.. memain jer kejenya... hambik.. dah hari jumaat baru la sibuk...

then arini.. side mirror keEgoan shin kena rembat ngan mangkuk mana ntah.. mmg kurang asam tul budak tu.. siot.. haram jadahhh... lepas abis solat jumaat.. shin terus rempit balik umah.. masa merempit tu dok pasan mcm ada yg kurang jer... perghhh side mirror dah hilang sebelah.. belah kiri lak tu.. dah la shin ni lefthanded.. banyak guna side mirror bela kiri... even belah kanan tu penting.. tp ia mcm automatik la.. asyik nak nengok belah kiri sokmo...

sakit ati laa... mangkuk la sapa yg rembat tu... rasa x selesa bawak keEgoan shin ngan sebelah side mirror jer.. mcm x sempurna jer... stresss!

kul 3 dah siap keje... then tunggu nak balik keje jam 4.30petang.. dah plan nak men tennis ngan kengkawan shin... bos plak tak masuk keje sejak rehat solat jumaat... so memasing berambu ramba.. seronok sakan...

tp dah petang tu... x dapat nak men tennis.. pasai hujan lebat la plak.... arghh shin sangkut kat kedai mamak... ngan sejuk sejuk.. dok teman fafa ngan helmi ngeteh... pastu shin ngan fafa lepak umah bujang sat sementara nak tunggu hujan teduh..

perghhhhhhh.. baru shin pasan.. atap kat dapur umah bujang shin banyak yg bocor... abis becak ngan air hujan...actually sblm ni skit jer bocornya... masa raya aritu shin dah suh abang shin tampal mana yg bocor...

then kali ni baru la shin berpeluang tengok hasilnya lepas di tampal... makin worst laaa... adehhh.. terus shin mengcalling abang shin.. dok suruh dia tengok sendiri hasil dia tampal...

pastu abang shin suh amik dia la plak... tu pun dah dekat solat maghrib.. ngan lampu picit xde.. tangga xde... so geram gak laaaa... pastu dia pun mcm nak tak nak jer ( pagi tu dia miss call banyak kali.. nak pinjam duit.. tp shin x layan ) agaknya tu pasal dia mcm malas malas jer...

pastu shin bising kat dia.. apa yg patut buat.. dah tampal makin teruk plak... mula mula shin cakap bebaik ar... takut nanti abang shin ingat shin salah kan dia plak..

pastu abang shin suruh la shin beli barang barang.. tangga semua.. lampu suluh.. zink.. hmmm masa dengar tu rasa bengang laaa...

dah la shin stress.. mula la shin tinggikan suara skit.. shin habaq kat dia.. aritu dia tampal mcm mana... makin teruk jadi nyaaa... bebaik skit bocor.. terus jadi banyak camni.... then shin complain kalo shin beli tangga nanti.. semua harta benda tu jadi hak milik diaa...

pastu abang shin buat muka bengang.... dia mcm nak marah jugak laa.. dia cakap x payah beli la mcm tu....

bukan apa la... shin beli kasut.. nanti kasut tu jadi milik dia.. time nak pakai.. ada kat umah dia.. shin punya gunting... time nak pakai.. ada kat umah dia... shin punya berus cat.. time nak pakai.. pun ada kat umah dia.... shin punya mesin rumput... lagi la ada kat umah dia... time suh potong rumput kena bayar plak tu... bengangg...

masa tu rasa cam nak nanges kat situ gak... ngan nengok dapur shin yg ntah mcm apa.. banjir ngan air hujan... pastu abang shin cakap slow slow.. dia suh beli lampu picit jer.. esok dia akan tengokkan lagik...

then shin cakap la.. tangga nak beli gak ker... hmm abang shin cakap ar tak payah... keras jer suara dia... hmmm dia kecik ati kot... pastu terus dia balik umah dia jalan kaki... masa dia datang tadi shin yg amik dia... hmmm then shin balik umah parent.. ngan hujan lebat sampai la ni...

hmmm esok nampak nyer kena pegi kedai hardware... sambil tu nak pi kedai motor.. nak dok survey harga side mirror.... x pasal pasal kena beli..

emo laaaaaaaa arini.. nak reply msg pun malas!

sekian

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

pakcik said...

shin kena sabar ye.. kekadang memang camtu.. ada hari orang.. ada juga hari kita.

ZaCk AzRiN said...

alahai shin...
bwk byk bsabar...tarik nafas...hembus pelan2...tenang2 ajer erk...jgn tension2...xbest r kalau shin emo2 gini...relax erk...

p/s: zack pndai nsht org tp dri sndiri panas baran xhenti2...huhu

Lisa said...

shin bykkan sabar tau, biasa la org inesen pasti didugakan hehehe
takmo la shin emo2 erk, tak best la huhuh

[r][a][y] eusouff said...

shin...sabar ekk...
biASA la tuh
mood kan ada pasang surutnyer..

esok pasti akan lebih ceria !

AzAz said...

ni musti byk dosa ni, klu x masakan bertimbun karma dtg blk?

Terry said...

:( . Im sorry about your ego kay..
repair la cecepat kay? haram punya orang yng rembat tu.. >_<;; *geram nyerr..*

abang shin tu kleptomaniac ek? hmm..huhu... ~_~;; adeh.

semoga rumah shin tu cepat sembuh k? :) . I'll pray for your happiness.

bestke said...

AzAz

kalo ko komen nak sakitkan hati org baik takyah tulis.. lagi baik.

aku yg bukan tuan blog ni baca pun sakit hati.

lanz_evo7 said...

huhu..
dugaan semua tu.

i'm shin... i'm inesen said...

*sigh

AzAz said...

ish ish ish... nak sakat pun x leh ker? selalunya budak inesen ni ada respone, ari ni xde lah pulak... tu yg hairan tu

klu selalu disakat lmbt tua... :)