Thursday, November 19, 2009

tetiba dia datang... kenapa eh?


petang semalam tetiba ada sorang makhluk Tuhan call shin.. x perasan siapa.. sbb xde kuar nama.. meant shin xde save no tu la.. then dia plak dok berteka teki ngan shin.. kenal ke tak.. wuteva la.. shin masa tu xde mood nak melayan.. so jawab nak tak nak la.. then shin bagitau la.. tak yah la nak teka teka.. bagitau jer la sapa...

then bila dia sebut nama pun shin still lagi blur blur.. pastu dia sebut la UTM skudai.. huhuh baru la shin dapat teka ngan tepat sekali... ouh ok.. dia ni... aikk tetiba call kan..

dia bagitau la.. yg dia ada kat area shin.. dia ikut kawan dia balik kampong.. then dia nak pi umah parent shin.. uiksss... terus shin ckp.. jumpa malam karang jer.. jumpa kat umah bujang shin..

then malam tu around kul 8.30 malam.. kitaorg jumpa la.. hmm lamanya x jumpa dia.. huhu.. shin kenal dia hampir 4 tahun lepas... kebetulan plak.. kawan dia yg sekampong ngan shin tu pun shin kenal.. tp kenal kenal camtu jer.. penah sekali kawan dia tego shin kat dalam bas.. masa tu shin baru balik dari Singapore.. tp sebab shin x berapa ingat.. shin x berapa layan la.. huhuhu malam tu kawan dia pun ada bagitau gak insiden dia tego shin.. tp shin x layan.. sorry la sangat sangat ek..

dia mcm dulu gak.. chomel.. manja time berborak.. hmmm badan dah naik skit.. shin pun x berani nak tengok muka dia lama lama time borak hehehe..

kitaorg x borak apa pon.. tanya apa pekembangan terbaru.. sian gak kat dia.. kena sindir ngan shin banyak kali.. nak wat camne.. time camni jer la shin leh cakap depan depan.. kaw kaw shin perli..

dia pun ada tanya gak... pasal apa shin x contact dia.. x ingat kat dia... then apa yg shin bole jawab kat dia.. perlu ker shin ingat orang yg tak patut shin ingat... orang yg pernah buat shin kecewa..

then dia banyak cite pasal benda benda lepas la.. shin rasa benda tu dah lama berlalu.. kalo pon dia x bersalah.. shin rasa xde yg bole di betulkan lagik walaupun dia x bersalah apa apa..

lama gak kitaorg borak.. dekat kul 10.30 baru kitaorg blah... hmm sempat la shin sms kat dia... shin memang dah terlupa pasal dia.. tp sebelum nak lupa tu bukan senang senang macam tu jer.. shin harap dia x salahkan shin pasal lupakan dia..

cuma masa dia cite yg dia dah banyak kali sedih putus cinta.. shin cuma dapat bagitau dia.. apa yg dia rasa tu.. sama mcm perasaan orang yg penah dia kecewakan.. karma~

hmmm ntah la ek.. kekadang kita rasa dunia ni kecik.. mcm roda.. berpusing.. jumpa balik yg asal... ada orang kann.. bila jumpa semula org yg pernah melukakan automatik luka lama terasa balik...

tp shin ok jer.. shin dah buang jauh dah perasaan tu.. xde yg manis.. xde yg pahit... kehidupan shin skrg ok jer.. tp shin xde la kejam mana.. shin kan inesen.. dia ckp yg lepas biar lepas.. skrg kita kawan.. ok.. shin x kesah... nak geli geli pun apa salahnya hahahaha

dan sejak shin berblogging ni.. shin dah ada juga beberapa kenalan.. yup.. shin sangat suka kan sesorang tu... tp.. kalo shin sorang jer yg suka.. x kemana kan... shin try buat buat biasa.. bukan senang sebenarnya... tapi nak watcamne.. shin ada gak msg dia.. walaupun xde reply.. kekadang jer dia reply.. hmm shin cuma nak dia tau.. shin ingat kat dia.. nak dia sihat selalu..

dalam masa tu.. ada gak yg try nak berkawan.. ntah.. mula mula mmg shin suka.. tp lama lama shin rasa agak bosan.. terlalu misteri.. susah nak beinteraksi ngan orang yg shin x pasti kewujudan dia kat muka bumi ni.. mungkin kalo biarkan bosan ni lama lama.. mungkin perasaan tu dah xde.. so.. x yah la cari shin lagi.. biarlah kita setakat kawan blogger saja.. mungkin tu lagi elok... dia bole bermisteri sampai bila bila yg dia nak.. shin xde nak kesah pon..

hmmmmmmmmm... shin cepat bosan.. tu masalahnya kot.. kalo shin rasa orang yg nak kenal shin tak sungguh sungguh.. perasaan bosan tu cepat jer nak dtg.. masalah tul hehehe... camne ek nak buang perasaan ni.. mungkin shin jenis orang yang x sabar.. ahh mungkin kot..

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Terry said...

oh wow. :( . luka lama berdarah kembali?
but.. atleast you're calm with it..
i mean.. some people cant.
Maybe I should believe that too..
what goes around comes around.
:| .. kan?

i'm shin... i'm inesen said...

betul betul betul

AzAz said...

hula... dh padam komen puaka tu ye :)

suliani said...

cubalah mencintai diri sendiri
sebelum mencintai orang lain..
mgkin dgn cara ni awk x bosan lg bile dh de awek...