Tuesday, November 10, 2009

wayang : Pisau Cukur


buat pe nak becinta ngan orang miskin kalau boleh bercinta ngan orang kaya...... uhhhh... panassssssssssssssssss~

well well.. hye kengkawan... camne?? dah tengok filem Pisau Cukur?? aishhhhhh.. belum??? naper belum lagik!! korang kena tengok.. support Fazura ok!! ngeee~

anyway.. cerita ni sangat la menyeronokkan.. menghappykan.. mencuit hatikann.. kan kan kan!! dari awal cerita... sampai la ending dia.. sampai la masa scene yg x jadi tu pun kelakar habis hik hik.. rugi la sapa yg dok kuar panggung dulu...

ok.. mungkin filem ni korang akan pk banyak kali pasal xde pelakon yg korang minat berlakon.. tp.. biar shin bagi tau... semua pelakon dalam cite ni bole dikatakan reti berlakon la.. semua orang ada watak memasing.. walaupun setakat watak tempelan semata mata...

dan biar shin habaq lagi.. cite ni bukan cite lawak yg belambak main kat wayang sebelum ni.. sebab shin rasa filem ni bukan filem lawak pon... sebab xde sorang pon pelakon yg bikin lawak bodoh dalam cite ni ok...

baju kuning.. sharedza mindhat

shin suka sangat chemistry antara Aaron Aziz ngan Fazura, Sharedza Mindhat ( gigi besi ) ngan Maya Karin.. sangat chomel...

overall shin anggap cite ni berjaya... jalan cite yg berjaya... x meleret meleret.. x membosankan pon... tajuk cite pun besh.. Pisau Cukur... sebut jer orang dah tau kann... apa tu Pisau Cukur.. tp yg penting ceritanyaa...kan kan~

pelakonnya : bagi shin.. cite ni takkan menjadi kalo pelakon lain di ambil untuk membawakan watak Intan... Fazura sangat la sesuai.. ngan kecantikkan dia.. kecomelan dia.. kegedikkan dia.. its natural.. orang yg tengok tak rasa meluat pon... macam bukan lakonan.. mimik muka dia sentiasa berubah ubah... x sia sia shin tengok cite ni semata mata sebab dia.. ngee~

then Maya Karin.. well well.. itonasi suara dia mcm tu jugak.. hmm buat dia mcm x natural.. lagi plak dia bukan jenis gedik kot.. so.. x berapa layan sangat la watak dia tp shin suka mimik muka dia yer.. tak ketat... time dia sedih, time dia gelisah, time dia senyum, time dia manja.. semua menjadi... so shin lupakan terus bab suara dia tu ngee~

wow.. Shahredza Mindhat ( gigi besi ), sangat la comel.. inesen.. nerd jer.. kaku... yer la.. mungkin watak tu memang memerlukan dia jadi kaku dan kayu.. sebab kita x tau pon sebenarnya dia tu kaya kann.. ops~ spoile la kalo shin bagitau kan...

Rafidah Abdullah ( hos 3R dan penulis skrip cite ni ) walaupun hanya watak tempelen.. tp.. sangat mencuit hati yer.. huhuhu ngan muka ngan pakaian ala jepun.. dok jaga spa... mulut lazer x hengat dunia... huhuhu even watak sekejap.. tp orang akan ingat sokmo~

part yg x best : terlalu sedikit la.. antaranya sebab shin tau.. filem ni di ambil kat studio kan... so.. first2 babak tu dah nampak daaa.. hehehehe.. ngan air laut yg x bergerak airnya yer.. memang nampak tak natural.. pelakon ngan props belakang tu mcm bertindih... aishh xper la tu.. ok lagik kan kan~

part yg best : shin suka masa aaron aziz tolak fazura ke dinding tuk mintak maap.. pastu ingat dia nak cium.. rupanya... dia nak bisik ' dan awak pun bukan cantik sangat' huhuhu bengang!!!

watak Rafidah Abdullah.. masa dok bising pasal Fazura request minyak cengkih.. 'cengkin mengkih... xde.. sini kan tengah laut.. mana nak dapat tu semua.. xper.. nanti saya suruh staff saya tunggang penyu tu untuk dapatkan minyak cengkih untuk awak' huhuhu mcm tu la dialog dia lebih kurang...

fazura suka nyebut ' oh my Dior', 'oh my Louis Vuitton', 'oh my Jimmy Choo' semua jenama mahal mahal dia sebut laaa... kalo orang yg x peka ngan jenama ni semua mesti x rasa lawak benda ni huhuhu... but ia menjadi.. shin suka.. so sweet.. comel~

dialog Sharedaza Minhad ( gigi besi ) sangat pedas.. hmm ia bunyikkan mcm spontan.. tp.. suka tengok.. cara dia melontakan dialog tu.. dia patut menang pelakon harapan lelaki thn dpn ngee~

lain lain : well.. cerita ni korang kena tengok ngan perasaan open minded skit la.. sbb ada masuk bab lesbian.. homosexual... minum minuman kerass... ngan sedikit lucah la... hanya skit.. x mengaggu cerita pon...

kalo boleh : shin nak ada scene fazura becinta ngan aaron aziz huhuhu.. malangnya xde... shin pon x pasti.. maya karin becinta atau tak ngan gigi besi tu huhu.. mungkin ada sequel kot cite ni.. hope lepas ni wat kat kapal bebetul laa ek..

dan naper diaorg x high light la... jenama jenama terkenal diaorg guna dalam cite ni.. maybe diaorg leh kejap kejap buat shoot menarik apa yg diaorg pakai.. beg ker.. baju ker.. kasut ker.. walaupun sekejap.. siap letak sound effect ker.. biar la ada bling bling skit.. x nampak pon diaorg pakai cantik cantik.. or mewah mewah... ngee.. nama pon pisau cukur kannn...

wuteva is.. cerita ni besh besh besh.. shin nak nengok lagik... jom~

p/s : terasa nak pegi cruise ngan Mohd Shamsul Bahari ngan cappy.. cuti cuti mata.. kot kot bertemu jodoh kat situ... huhuhu kan kan.. korang nak join??


thankz sham belanja shin tengok pisau cukur ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

AzAz said...

malas nak tgk wayang, nk tunggu org upload kt youtube, baru tgk... sb klu msuk wayang buat lelap je...

Double N (Naz Nasir) said...

aku dah tgk da... Yuen 3R pun ader, Best bngt citer ni

Terry said...

gedik story.. tapi memang best. top classs~!!

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : pebenda la... lemah tenaga batin tul hehehehe...

Naz : kan kan.. yuen dok stress jer.. kuar bahasa cina dia hehehe

terry : kan kan.. jom tengok lagik~

Terry said...

dah 2 kali ulang.. haha :P.
best gila. emm~

Louie Terbang Tinggi-Tinggi said...

Louis Vuitton' i likeeeee