Saturday, November 14, 2009

*sigh


malam tadi shin tido lewat... dekat jam 3 pagi baru tido.. sempat la sblm tido tu shin rendam dulu baju baju shin nak di basuh... hujan x berhenti lagi... shin masih pikirkan pasal shin marah abang shin.. pasal atap bocor tu... *sigh

then hasilnya.. pagi tadi dekat kul 11 shin baru tesedar... aishhh terus cecepat basuh baju... sbb mcm dah ada aura nak hujan petang tu.. cuaca x berapa panas... siap cuci baju semua... shin terus besiap siap pi kedai hardware.. dekat jer ngan umah bujang shin.. *sigh


sebelum sampai kedai hardware.. shin singgah workshop.. cari sparepart side mirror keEgoan shin.. hmm kena beli sepasang.. Rm16.. xde tulis Yamaha pun... *sigh

lepas tu shin pergi kedai hardware... shin cari lampu suluh... hmmm aishhh lampu suluh pun mahal ek.. Rm18... pergghh x padan ngan kecit... *sigh


x pakai bateri... kena cas guna karen

ingat nak beli yg biasa.. pakai mentoi tu... tp.. amoi tu suh shin beli yg pakai led punya.. lagik terang dia cakap... adehhh... beza dalam 3 hengget jer.. tp sempat la shin cakap.. kalo terbakar camne nak ganti?? kalo guna mentoi leh la gak nak ganti mentoi tu... amoi tu sengih jer.. dia cakap la takkan terbakar punyaaa laaaa... iyo la tu *sigh

pastu shin tanya la kot kot ada tangga yg murah.. sekali tengok harga perghh mahal bebeno... sempat la shin call mak shin.. tanya dia.. tangga kat umah tu baper harganya.. dia dok habaq dalam Rm65 camtu... then mak shin sempat la kira.. tangga kat umah tu ada 8 tempat pemijak dia... then shin tanya la amoi tu harga tangga mcm tu kat kedai dia.. hmm perghhh sekali dia cakap.. Rm144.. terus shin call mak shin... awat jauh bebeno beza harga nya... mak shin pun suh la survey kat kedai hardware lain... hmm *sigh

bila shin survey kat 2 kedai lain.. harga tangga tu pun lebih kurang sama jer... then shin patah balik kedai hardware amoi tu... terus beli... sengih jer amoi tu.. mesti dia tau shin dah survey kat kedai lain.. kedai dia gak yg murah skit harganya.. meluat la tengok dia sengih.. hempuk pakai tangga tu karang... naya jer... *sigh


bayangkan ler.. shin bawak tangga ni guna keEgoan shin

sampai umah bujang.. shin cas ler lampu suluh yg shin beli tu... dah lama cas... shin try hidupkan.. perghhh x menyala pun... masa kat kedai tadi.. bukan main menyala lepas kena cas.. even kejap jer... patut la shin rasa mcm x selesa beli lampu suluh tu tadi.. *sigh

time ni la hujan lebat plak.. aishhh.. malas nak rempit time hujan hujan ni... tp nak tak nak.. shin kena pegi gak.. esok kedainya tak bukak.. kul 5 plak dah nak tutup.. la ni dah kul 4.30... hmm kena pegi jugak la nampaknya... *sigh

sampai kedai tu.. shin mintak amoi tu tukarkan lampu suluh yg lain... pekerja dok test lampu suluh shin tu.. memang sah x nyala... hmmm amoi tu dah buat muka kelat... perghh motip?? nak kena balik pakai lampu suluh tu ker??? kang bebaik mata tu sepet.. jadi beso *sigh


then shin dapar tukar lampu suluh yg lain.. yak guna mentoi.. dapat la duit belen skit hasil pulang lampu suluh yak 1st tadi.. hmm puas hati... dah shin dah test kat umah.. nyala pun... pastu shin call abg shin... dok tanya bila nak datang umah... lampu suluh shin dah beli.. shin x mention pasal beli tangga tu... hmm tetiba dia cakap dia banyak keje... aishh hampeh... ada masa free baru dia tengokkan... hmm *sigh

shin terus berambus balik umah parent... nampaknya.. lom dapat nak di check la.. tang mana masalahnya atap tu... hmm hujan makin lebat.. dan shin makin risau.. makin x selesa banyak pikir pasal atap dapur shin tu hmm *sigh

p/s : terpaksa la korek duit tabung kecemasan shin skit.. campur ngan duit yg ada.. actually duit yg ada tu shin beli kasut tennis... terpaksa lupakan dulu... *sigh

sekian~

*i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

ZaCk AzRiN said...

sibuk tol shin rini...sesak nafas zack bace...ssah gak erk duk umah bujang nie...mcmn la zack nnt...hermmm...

AzAz said...

mmg sakit ati klu brg2 kita kena pow... lampu suluh LED tu mmg elok, lbih terang, cahayanya kaler putih bukan kuning mcm lampu sulh biasa, mentol LED tahan dlm 10 tahun pengunnaan cara biasa (bkn 24jamlah)

tangga mcm gitu rasanya RM70++ aje kt Tesco, tahan dan ringan, anak gajah pun boleh panjat.

ttg side mirror tu klu gitgk kt kedai motor kecil, biasanya diorg ada jual sebelah2, xyah bli sepsg, jimat seket, klu kedai besar mmg nak kaut untung.

nak tampal atap? xkan tahan lama, baik ganti aje... panas matahari akan lekangkan tampalan... rasanya x smpiberapa lama pun, musti bocor blk... kena tampal lg, duit lg...

mmm... ada yg sakit ati dgn komen sy kali ini?

nisa said...

adik beradik salah faham, biase lerw 2... adik aku pun salu masam muke ngan aku, sbb aku garang. tapi aku relex jerw.. hahax!!! takpe2.. nanti ko ok la 2 dengan abg ko.. jgn marah lame2 yerw... :)