Monday, November 2, 2009

kisah hari minggu


hah kengkawan.. nak dengar cerita tak??? haaa.. duduk duduk duduk... DUDUKKK!!! ni shin nak citer pasal hari sabtu lepas shin ngan kawan pompuan shin pegi jenjalan Singapore... hmm seronok??? ntah ek.. tp penat sangat... hmm penat penat penat..

kul 7.30 cik Niza dah sampai umah bujang shin.. ngee.. awalnya... hmm ingat tak entri pasal hari rabu yg shin teman kawan shin dok buat pasport.. haaa.. gigih dia wat pasport.. akhirnya plan nak bawak cik Niza pegi jenjalan singapore menjadi la jugak ngee..

p/s : shin bukan tau sangat jalan jalan singapore ni.. redah jer~

sempat la cik Niza bersarapan kat umah bujang shin ngee.. layan jer.. pepagi lagi.. sure xde orang larat nak ngendap.. nak tangkap khalwat kan kan...

kul 8.30 kitaorg gerak pi bandar Jb.. benti kat larkin... pastu sempat la tukar duit semuaaa.. hmm matawang singapore mahal la plak.. so kalo kita tukar Rm100 darab la ngan 0.406 haaa.. so nanti dalam laaa around SD40 ngee...

pastu arini ntah naper ramai plak umat manusia nak masuk singapore... dari kul 10.30 sampai la kul 12 tgh ari.. keje kitaorg asyik berdiri jer.. hampehhhhhh...

sian cik Niza.. 1st time masuk singapore.. masa kat imgiresen singapore.. habis dia kena scan, kena spot check laa.. maybe.. sebab cik Niza nampak blur blur.. dia leh tunggu shin plak.. adehhh kat sana x leh tunggu tunggu la cik Niza oi... kena wat muka inesen tp confident.. ngee.. sure ok punya.. kalo muka takut jer.. abislahhh..

beg shin pun kena geledah gak.. actually ni kali kedua shin kena check ngan pegawai kastam yak sorang ni... dulu penah sekali kena... dia buli shin ok!! pastu dia senyum senyum yg konon menggoda... huhuhu sib baek x leh mintak no tepon heheheehe

akhirnya... kul 1 lebih gak kitaorg sampai laaa Kranji mrt.. letihnyaaaaaaa.. sib baek kat kranji ni x ramai org.. dapat la tempat dulu kat dalam mrt tu..



ngee~


ni la tempat lawatan kali pertama cik Niza kat singapore.. Orchard

pastu kitaorg sempat la snap snap lebih kurang jer... shin rasa time xmas jer la baru menarik nak amik amik gambo huhuhu la ni kurengg skit ar...



Align Center
sempat shin dok promosi cd Nikki hik hik




Align Center

Align CenterJustify Full
masa ni dah ada jugak pusat shoping complex yg dok gigih awal awal decorate pokok xmas... so apa lagi la.. kitaorg snap snap gak laa..



Align Center
Align Center
ngee.. meriah tul patung patung ni...

then kitaorg banyak habiskan masa ngan dok survey n shoping minyak wangi la.. mmg giler ar.. semua cik Niza macam nak beli hehehehe.. sib baek tukar duit skit jer... kalo x... habis lahh...

Align Center
taraaaaaaaaaa~

dekat kul 6.30 baru la kitaorg blah dari orchard.. balik semula ke kranji.. tu pun dah dkt jam 7 suku.. pastu jem lagi kat jalan raya.. kitaorg sampai larkin semula around jam 8 mlm.. pastu terus pi amik kete.. sib baek kete selamat...

penatnya Tuhan jer yg tau.. hope cik Niza tak rasa serik.. maybe next time pegi tempat lain plak ek... hmm kalo pegi lagi sekali.. korang nak ikot??? jom jom jom!!

sekian ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Terry said...

owhh..hmm.. susah gak nak masuk negara orang ekk... hadehh.. =_=;
kesian kat akak niza tu kan.. huhu..

WHAT!? ada orang raba shin!?? tak bleh nieh.. nak gi belasah nieh..
huwarghh *over jap.

aww.. so cute la gambo korang.. haha..
shin nampak inesen and comel .. huhu..
cik Niza nampak ayu and jelita.. chewahhh.. nggeee~

bestke said...

bestnyaaaaaaaaaaaa

FaizJB said...

ooh.. pegi juga kamu berdua ke spore
kata nak ajak... tp x ajak pun!
ajak2 kucing yer...
x pe.. x pe

i'm shin... i'm inesen said...

terry : *malu

bestke : next time join ek

faizjb : adehhh luper.. ngee.. pesal x tanya.. sowie

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sopan je shin posing...senyum pun terkawal je...hihihihi...seronok berlibur di singapore ye =D

tengku_fir21 said...

huhuhu
tk ajak ge singapore....
amat rindukan singapore








*singgah ler ke blog

Gelas Biru Muda said...

nikki tu penyanyi ye, x prnh dengar kt radio pn

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : shin mmg sopan lagi inesen sejak azali laa.. aishh

fir : jom jom jom~

gelas biru muda : aishh pi la beli.. sgt hebat~