Thursday, November 26, 2009

daging? hati? limpa?


penah tengok iklan raya petronas tu?? yg mak dia dok tanya anak dia dah beli daging ker? then anak dia ckp belum.. huhuh.. pastu cari daging x jumpa jumpa sebab dah sold out.. last last diaorg bawak balik lembu sekor huhu...

haa.. kengkawan nak tau... kat tempat shin ni.. setiap hari Rabu.. mesti ada org dok jual jual sayur, makanan, buah buahan.. macam macam lagi la.. diaorg panggil Pasar Rabu..

kebetulan la plak.. lusa dah nak Raya Aidiladha.. so.. berpusu pusulah sekelian umat manusia dok cari bahan masakan kat Pasar Rabu arini.. shin pun x terkecuali laa ek..

babah shin xde.. ada kursus kat bandar JB.. so.. shin la amik alih tugas dia... baik kan shin ni.. kan! kan! hmm x pasal pasal.. petang semalam dekat jam kul 5 petang shin bawak mak shin pi beli apa yg patut la kat pasar tu.. perghhhhhhhh ramainya orang... nak snap snap pon x dapat.. berasak asak ni..

mak shin cari daging jer untuk bikin rendang esok.. then cari buah buahan skit.. pastu apa ntah lagi dia cari.. shin ikut jer la.. tukang punggah barang.. penattttttt...


daging byk dah sold out.. tinggai ciput jer


ayam kitaorg beli esok jer.. fresh skit


pilih kak.. pilih bang.. pilih makcik.. jgn malu malu


mak shin dok sibuk cari keladi.. nak masak siput sedut esok



tu dia... shin beli buah delima.. sedappp.. Rm3.50 sebijik.. siot mahal

pastu bila dah penat penat ni.. timbul idea nak buli orang.. hahaha.. anak anak buah dah ramai balik.. so paksa diaorg angkut kuar barang dalam kete.. huhu bebel bebel diaorg.. terpaksa wat gak kan...

ketupat pun kitaorg dah siap bikin.. tinggal nak rebus jer esok.. oh yer... shin amik cuti awal... yeahh yeah.... seronoknya.. leh men tenet.. leh men ehem ehem kat tenet.. leh berscandal kat tenet.. hahahah..


korang nak makan ketupat.. jom datang umah esok!!

hmm ok lah kengkawan.. nanti shin update lagi ek... mmuahh muahh

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

Terry said...

hehe. yeah. ada anak buah, harus dibuli agar diorang akan buli anak2 buah diorang pulak. ngee~ ;)
rajin ekk shin tolong buat ketupat and rendang :) . kalau Terry ader, boleh la tolong sekali ek? hohoh.

lanz_evo7 said...

uh..kak nap cibok beli menu masak besok yer.
bagus2..pilih ape agak nye mak datin tu erk.? ;-)

AzAz said...

oh kt cni ada pekan selasa... jual makanan bagai...

anak buah mcm terry ckp lah mmg patut dibuli, disakat bagai baru idup ceria sentiasa...

kekadang pemaisuri kt umah tu mrh lak jugak bebuli cucu2 dia... abih nak wat camner... dulu masa sy kecik slalu gak pokcik2 membuli kan, kan..

raya aji nnti xde ketupat, mengumpat adeler... rendang daging pun xde huhuhu...

chaqiey said...

ouu rjinnya shin wat sume 2..hehe..

mmg best buli ank buah...zaki slalu buat...haha

I am Karl said...

wah

tnmpk buah delima la

kalo mkn buah delima

mst khayal

huhu

khayal mengupas satu persatu butir buah delima itu

KruXco iTu MoHd aRiF said...

To Shin & Family

Salam Idul Adha
May Allah Bless You..:-)

i'm shin... i'm inesen said...

ngee~

semua dah siap.. ketupat dah siap rebus.. rendang dah siap masak.. kuah lodeh pun dah siap.. sambal kacang ada... kari ayam... jom la.. jemput makan sama~

jgn malu malu.. meh meh!