Monday, November 16, 2009

kisah hari minggu


adehhhh... kulit muka shin rasa pedih... legam kesan sunburn.. aishhh penangan maen tennis arini.. hmm.. penat dan sakit sakit badan ni... seronoknya kalo ada yg ada mengurut shin time ni ek.. ngee~

malam tadi shin tido umah bujang shin... hmm.. kawan sekerja shin.. Fafa nak tumpang tido.. so shin kena la balik sana... actually kitaorg kena gerak pepagi untuk pergi Kota Tinggi pagi esoknya ( pagi tadi la ) sebab nak attend perlawanan persahabatan kelab tennis kitaorg ngan kelab tennis Majlis Daerah Kota Tinggi... sebab tu Fafa nak tumpang tido umah shin... kalo nak harap dia gerak dari umah dia.. jauh sangat...

hmm cuaca plak hujan malam tadi... Fafa pun tido awal.. shin rasa x selesa sorang sorang dalam bilik kat umah bujang.. aishhh fikiran merawang macam macam.. sib baik shin bawak encik lappy shin.. kejap shin on.. kejap lagi shin shut down... sebab x suka tido ngan ada lagu ker apa ker.. tp malam tadi shin terpaksa bukak lagu gak.. sebab shin takut ngan suasana yg senyap malam tadi... cari gak mp3 yassin.. x jumpa.. hampeh..

p/s : dan malam tu shin memang x dapat nak tido.. ada citernya...

pagi tu tau tau jer fafa dah kejut suh bangun.. arghhh dah lewat sangat.. sebab kitaorg janji berkumpul jam 7 pagi kat gelanggang court tennis... jarak nak pergi Kota Tinggi tu dalam 45km la.. dekat 45 minit camtu...

memang janji melayu la kan... semua dak ni berkumpul dekat jam 7.30 pagi.. diaorg semua bergerak dulu.. shin terpaksa tunggu cik Niza.. dia call bagitau nak ikot.. hmm tunggu jer laa.. dekat 15 minit tunggu baru dia sampai.. terus kitaorg gerak..

sampai court tennis Kota Tinggi dekat jam 8.30.. ramai gak yg dah berkumpul kat situ.. then.. dengar la ucapan dari pengerusi kelab tennis Majlis Daerah Kota Tinggi.. kata kata aluan yg ringkas.. dan ucapan pengerusi kelab tennis Hokuriku.. encik Lanz.. lagi ringkas.. hahaha x sampai 10 patah perkataan pon... x sabar nak lawan ker apa??


taraaaaaaaaaaaaa~



tekun mendengar ucapan aluan ngee~


bergambo kenangan.. sebahagian dari pemain pemain

acutally kann.. ni perlawan persahabatan kedua kelab kitaorg ngan kelab luar.. sebelum ni kitaorg lawan ngan kelab cikgu cikgu sekolah menengah Bandar Tenggara... so sangat la teruja, nervous... terkezut hehehe.. yer la.. masa ni la kitaorg dapat tengok kehebatan dari pemain luar.. aishh diaorg ni ramai yang dah berumur gak... tapi hebat...

dan akhirnya... kelab tennis Hokuriku hanya mampu memberi kemenangan 100% pada kelab tennis Majlis Daerah Kota Tinggi.. kitaorg hmmm xde sorang pun menang.. uwaaaaaaaaaaaa... nanges siot.. malu pun ada... ntah apa silapnya..


shin partner ngan encik lanz~


jumping smashhhhhhh... pssiuhhhh.. tp sangkut kat net.. ngee~


arghhh... mcm dak str8 jer hahahah... poyo~



penyokong khas untuk kengkawan ngan suami memasing

mungkin kitaorg kena banyakkan lagi perlawanan ngan orang luar kot.. baru la dapat belajar dari pengalaman.. tengok skill diaorg bermain.. yg otai otai ni.. kitaorg ni baru dekat 3-4 tahun aktif... dari zero... dari ahlinya hanya x sampai 10 orang... sampai la ramai yg nak main... so kitaorg hanya beginer saja... lom tahap pro.. kan kan ( kata kata manis org yg kalah) huk huk...

actually seronok gak main kat tempat orang ni.. walaupun x terer.. atleast... kita tau yg kita kena banyak berlajar... dan yg penting.. semangat kesukanan tu... rasa nak melawan... cuma shin rasa x selesa.. kalo tengah main tu.. ada suara suara belakang tabir.. yg sibok sibok.. yg bising bising.. menganggu shin nak fokus.. hati jadi panas.. muka pon jadi masam jer.. huhuh.. diaorg pon tego yg shin banyak wat muka masa main hahahah... nak wat camne.. i'm moody person la kan...

p/s : tercari cari gak modal untuk cuci mata.. xde.. hampeh

bayangkan jer la.. main dari kul 8.30 pagi.. sampai la dekat kul 2 petang.. mau tak rentung kulit.. arghhh pedih pedih.... muka merah semacam jer... aishhh... makanan bekfes pun diaorg sediakan.. tp tu ler... semuanya pedas... aishhhh... sib baek kitaorg ada beli kueh... shin makan kueh jer ler...

lepas jer acara ucapan perpisahan.. salam salam semua.. kitaorg bergerak pegi mandi sungai.. bedekatan ngan air terjun Kota Tinggi.. shin lupa la nama sungai tu... hmm seronok gak.. ramai gak umat manusia..

tengah berseronok seronok mandi.. tetiba hujan turun.. aishh lebat la plak... semuanya larik masuk dalam kete.. salin baju pun dalam kete.. ngee...


mak dara ngan anak dara ngee~


sukanya maen air ek~


fafa dok sejuk... gegel gegel dia hehehe


adik encik Helmi.. pose melayan perasaan.. baru 16tawun ngee~

perut rasa lapar... kitaorg berpatah balik pi bandar Kota Tinggi.. cari k-ep-c ngee.. nyum nyum... masing masing donate Rm10... makan sampai muntah.. tp kalo makan kat pizza lagi muntah kot.. banyak skit dapat makanan... aishhh.. teringin nak makan salad sebenonya...



now u see


now u dont.. ngee... habes suda~

lepas membaham k-ep-c.. baru la memasing gerak balik umah.. letihnyaaaaaaaaaaa.... then bebudak lelaki dok lepak umah shin... dah dekat maghrib baru la diaorg blah.. tinggal shin ngan fafa jer...

then shin tanya la fafa.... malam tadi apesal dia asyik kuar masuk bilik.. bukan sekali.. tapi banyak kali.. pehal plak kan.. bunyi daun pintu bukak katup... mengganggu...

then fafa bagi tau la.. dia ingat shin yg kuar masuk... dia pun sedar gak.... tapi dia malas nak kuar tengok... sebab ngantok sangat katanya...

aiyaaaaaakkk.. pehal plak ni.. bukan shin yg kuar masuk.. fafa pun bukan.. abis yg kitaorg dengar tu apa yer??? cuak sehhh... benda mcm ni la yg shin takut... mcm nak cancel nak duduk sendiri mcm ni...

terus shin suh fafa tunggu shin kemas kemas apa yg patut.. then kitaorg cabut balik sama sama.. huhuhu... alkisahnya... jangan laa ada benda benda yg x besh camtu.. seram sehhh

sekian ek... shin letih sangat ni... nanti shin cerita lagi yer!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

Terry said...

uishh.. sleepover party ghupernyer ek. lain kali invite terr sekali. haha.

omgawsh.. takut la baca part bawah nieh. :( . terbayang benda2 yng tak patot d'byngkan. maybe angin yang kuat jer kot.... tak pon .. em.. entah la *pengsan sbb ketakutan.

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Keinginan lama menjadi pemain nombor satu dunia telah dicapai Rafael Nadal....

tapi bila lagi pasukan kamu nak mara ke pusingan akhir....

tak ape... kalah menang bukan ukuran.... tapi kepuasan.....

cuba lagi taun depan

sorry agak lama tak ziarah blog kamu... agak sibuk lah ngan kerja yang bertimbun

AzAz said...

bestnyer part mandi manda tu

Anonymous said...

shin.....mana leh tinggal umah lebih 3 hari....kang 'benda'laen plak dok menetap kat situ....

ida

i'm shin... i'm inesen said...

terry : hmmm... kalo terry ado.. lagi la x tido gamaknya.. ek

azli : hmm yup.. puas maen yg penting

azaz : a'ah seronok.. sejukkkk

ida : ni bukan 3 ari lagi dok tinggaikan umah.. lebih dari tu hik hik

tengku_fir21 said...

huhuh..
seronok nyer main tennis

ZaCk AzRiN said...

hahahah...kelakar tgk muke shin mse men tennis...de iras2 my bestfriend face...by the way, klu dah umah tu de rse ade yg xkene...bwk2 la mengaji erk...yg pnting surah al-bakarah...my ustaz said, klu bru duduk umah@pindah, baca surah nie...isyaAllah aman sejahtera...tp, jgn skali baca je...amalkan selalu...thats mean, selalu2 la ngaji...

renung2kan dan selamat beramal...hi3