Friday, November 20, 2009

Lawak : Janji Tau

suatu hari..ada la sorang makcik ni dok menyewakan salah satu biliknya untuk seorang pemuda yang nak buat kajian kat kampung tu..

oh lupa plak shin nak mention... hmm nama makcik tu makcik merry... makcik ni agak famous la kat kampong tu... maklumlah makcik ni juara karaoke 3 generasi gitu... hah lagi satu.. makcik ni mak jan... dah lama menjanda.. setelah 4 kali bercerai... pastu ngan 5 kali mati laki... makcik merry lom jumpa penggantinya lagik... sadis kannn.. jamu rapat apa la makcik ni amalkan...

bebalik pada pemuda yg nak menyewa tu la kan... dia pun dah bersetuju la.. siap sigh surat agreement lagik... kelas makcik merry ni...

oh nak mention gak.. nama pemuda yg nak menyewa tu ahmad ilham... di sebabkan ahmad ilham ni kacak bergaya.. ensem.. badan sedap sedap gitu.. makcik merry pun mengecualikan bayaran deposit 4 bulan.. baik kan makcik merry ni..

* ek eleh.. ahmad ilham tu bukan nak duduk lama pun.. 3-4 hari jer.. poyo la makcik ni...

malam tu..

*jeng jeng jeng ( sound effect ) sila bunyikan sendiri..

ahmad ilham terasa nak mandi..maklum ler bilik air kampung.. banyak lobang lobang.. aisshh tapi gasak la kann... bila lagi nak tayang asett... huhuhu

makcik merry rasa "semacam" ler.. dia serba x kena... duduk salah.. baring salah.. makan salah... time karaoke pun dia salah salah lirik.. aishhh..

lantas dia pun amik keputusan.. muktamad ni.. apa nak jadi.. jadi laa... dia pun pi la skodeng si ahmad ilham tu mandi.. leh tahan miang gak makcik merry ni..

makcik nie kantoi la sekali..ahmad ilham dok perasan... sempat la ahamd ilham ni sergah.. lintang pukang makcik ni larik... ngee~

esoknya.. makcik ni skodeng lagi... x puas katanya.. semalam cuma nampak belakang badan jer.. kali keduanya ni pun kantoi gak .. aishh... peliknya.. makcik ni buat buat x paham jer kan...

esoknya...kali ketiga makcik ni skodeng.. si ahmad ilham ni bengang ar... dan siap bagi warning..

" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"

kemudian..makcik tu kuar dari tempat dia skodeng.. sambil malu malu dia keluarkan jari kelingking dan seraya berkata...

" JANJI TAU..!!" makcik tu blah sambil nyanyi nyanyi..

*nangessss


janji tauuuuuuuuuu~ * gambo hiasan

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

bOyFeiZ said...

hahahaha..macam shin jer ahmad ilham tu..makcik merry tu mesti jiran sebelah kampung kan..ekekeke

i'm shin... i'm inesen said...

aishhh manede... ahmad ilham tu kacak.. badan sedap sedap.. shin ni aper je... ngee.. yg penting makcik merry x dok kampong sini.. orang kampong kat sini semuanya hampir inesen mcm shin :P

Terry said...

hahaha. makcik merry ni..lawak la. haha. boleh tahan gatal kan?
nak try la buat camtu nanti...
hehe :)). mana nak taw, dapat rezeki, hehehe. :P

Anonymous said...

pandai gak ko wat lawak gatal cam gini...:) xler boring sgt asyik membaca riwayat hidup je Oops...

AzAz said...

klu makcik merry ni baca entry shin ni apa agaknya tindakannya? tapi lawak ko menjadi!

-oɔoɔFD- said...

ni je ? sambung lagy , best la