Thursday, November 5, 2009

kau sumber ilhamku


hmm.. kengkawan watpe tu?? nak dengar cerita shin lagi tak??? haaaaa duduk duduk duduk.. ni kesah shin masa kecik kecik dulu... ngee~

alkisahnya... masa shin skolah dulu.. shin ni suka terikut ikut la.. kalo shin rasa shin suka kat kawan tu.. shin akan follow dia... dalam erti kata lain shin banyak meniru la ( termasuk ar masa peksa ) huhuhuhu...

kalo tetiba kawan tu pegi skolah bawak buku pegang kat tangan.. esoknya shin akan wat mcm tu gak.. padahal buku buku tu leh sumbat dalam beg.. tp saje nak ikot cam dia..

plak tu jaman tu popular ngan tali pengikat buku yg kaler warna warni.. sanggup ni shin merengek suh parent belikan ngee.. semata mata nak ikot cam dia...

then.. masa tu gak popular ngan style dak lelaki masukkan bedak dalam kocek.. hahahaha.. dak tu pun x terkecuali.. shin pun tiru gakkkkkkk.. bedak kat umah tu sentiasa cpt abis shin keje kan.. ngee...

kalo buku dia sentiasa kemas.. berbalut cantik.. even dah balut ngan kertas pembalut.. pastu dia balut ngan plastik plak tu.. shin pun tiru gakkk...

p/s : shin dah lupa nama dak ni.. masa skolah rendah agama kitaorg duduk sebelah sebelah.. pastu parent dia kena pindah kerja... masa tingkatan 1 tetiba terjumpa semula.. masa tu dia tego shin kat tengah jalan masa nak pi kelas.. aishhh tp lepas tu dia ghaib lagi sekali sampai la skrg...

ada time tu.. kekadang sampai tulisan pun shin tiru... so.. tulisan shin masa skolah dulu sentiasa berubah.. sebab shin kerap menukar tulisan.. hahahah pantang shin tengok tulisan yg pada shin lawa.. shin akan tiru..

sampai la ada satu tahap... masa darjah 6.. ada sorang cikgu pompuan ni.. cikgu Chandrika nama dia.. hmm dia marah.. tulisan shin susah nak dibaca.. hahaha siot.. pastu setiap hari dia suh shin tulis mcm dak skolah darjah 1... start dari A... sampai la Z.. pastu kena hantar kat dia hari hari.. gerammmmmmmm sgt... tp lihatlah hasilnya skrg.. tulisan shin lawa dan bole dibaca hahahaha ( poyo )

tp bila shin dah besar skit mcm sekarang.. shin jadi pemalas nak tiru tiru ni.. huhuhu.. shin terpikir ek.. sapa la sumber ilham shin skrg ek?? xde daaaa... adehhhhh... mungkin ini menunjukkan shin semakin kurang pergaulan kot.. kurang kawan kawan...

sib baek la shin meniru benda benda yg baik saja.. xde la meniru buat benda jahat.. ngee.. kan kan... lagi satu... dari dulu sampai skrg.. shin xde plak jadikan hiburan sebagai sumber ilham.. hanya golongan yg terdekat jer kot... so shin xde la terjebak ngan budaya kuning atau kehidupan yg kurang sihat.. ngee~

haaa moralnya.. meh la kawen kawen.. ehhhh kawan kawan ngan shin!!


adehhh walaupun shin minat upin & ipin.. x tergamak nak tiru bulat bulat woo.. nangess~

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

I am Karl said...

sian kat dua2 budak tu kan

agak2 sape yg fanatik

diorang ke parents diorang

haha

AzAz said...

biasalah... masa kecik2,kita tiru dia, dia tiru kita... sentiasa lawn2 sapa yg buat statement dulu, org laen kena ikut...

tapi bila dah msuk sek menengah, makin rmi plak org tiru kita, maklumlah kite up-2-date sentiasa... banyak ilham katanya... tapi x bestlah org duk tiru kita pastu kata kita tiru depa lak... apa ke jadahnya...

pas msuk U, dah malas nak wat statement dah, bosan... smpi skrg simple2 je...

upin ipin tu xleh ditiru nnti nmpk kartun sgt, tapi shin-chan boleh kot!

Terry said...

hehe ..
teringat masa zaman kanak2 dulu..
Terry lebih kurang macam shin jugak la..huhu.. Tapi Terry tiru yng paling banyak pon kawan terry yng terry syng seorang tu jer la kot.. hmmmm. haha. *termenung jap.

tapi tulisan terry memang merepek masa sekolah rendah dulu.. sampai cikgu berleter jer bila tengok buku kerja Terry. huhu.. and yes, Terry kena buat cam apa shin buat tu.. A-Z, tiap2 hari. :'(

OMG. upin and ipin~ dah la muka diorang sebijik cam upin dan ipin. ntah2 parents diorang gi culik budak2 lain per nak buat character lain2. uhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

karl : ngee.. x tau la sapa yg fanatik.. mak babah diaorg ato pon budak budak tu ngee~

azaz : camne nak tiru shin chan?

terry : aikk leh sama lak kita ek.. ngee~