Sunday, November 8, 2009

kisah hari minggu


hye guys.... ngee.. korang watpe tu??? huh! tido lagikk?? abis sapa nak layan baca blog shin eh?? penat jer shin tulis.. xmo kawen!! eh xmo kawan...

la ni shin kat KL dah.. ngee.. pinjam pc kawan jap.. dia pon tengah sedap tido.. ngee.. shin pon bangun tido awal arini... hmm memang biasa camtu.. kalo tido umah toknek ker.. umah Mohd Shamsul Bahari ker.. umah scandal ker.. ops.. tak tak.. umah sedara mara ker.. memang rasa mcm kurang nyenyak.. lain ar umah sendiri.. home sweet home... bangun sampai tgh ari pun rasa ok lagik... hik hik

semalam seawal jam 7 lagik shin dah kuar umah... masa tu sempat la mak shin tanya shin nak pi mana... ngee.. shin ckp ler.. shin nak kuar jap jer... padahal.. shin nak pi KL.. ngee... malas nak bagi tau.. kang kalo shin bagitau.. nanti kena bebel la plak.. better x yah bagitau kan...

then cik Niza antar shin.. kebetulan dia nak hantar anak sedara boifren dia kat area Kluang... so shin tumpang skali ler... sampai bandar Kluang hampir 5 minit jam 8... terus pi beli tiket bas.. alahai.. bas kesukaan shin gerak jam 8.30 aishhhh... terpaksa la naik bas lain.. bas Satria.. ngee.. kalo bole shin nak naik bas gagap... KKKL... tp nak watcamne.. boring dowh nak tunggu 30 jam...

shin ingat nak tido dalam bus... tengok penumpang pon x ramai.. ada dekat 14 orang jer.. tp memang mcm tut la 2 orang budak ni.. kecik lagi... ada la umo dalam 6 ngan 4 tawun... punya bising... sempat la shin jeling jeling dia... bagi isyarat suh dia... aishhh dia jeling shin balik.. kurang asam jawa tu.. mesti mak dia kalo masa x letak asam jawa...

kalo korang tengok iklan raya yg anak dia tanya pak dia.. burung apa burung apa.. haaa mcm tu la budak budak tu.. tanya soalan yg sama berulang ulang kat mak ngan pak dia... pastu mak ngan pak dia leh plak layan... arghhhhhhhhhhhhh stress shin dalam bus..

pastu diaorg anak beranak sedap sedap makan dalam bus.. aiyooo bebau ok.... dah la shin lapo... arghhh pastu ke hulu ke hilir dak dak tu lari lari dalam bus... ngan bawak nugget.. nak jer shin kuis kaki bagi dak tu tejatuh.. sib baek shin x teruskan niat suci tu...


nikmatnya kalo dapat cepuk lelaju dak dak tu.

dah sampai seremban diaorg anak beranak.. lepak leppak kat seat belakang sekali.. aman dunia.. tp sayang dah telambat dah.. x rasa ngantok lagi...tolong la jauhkan malapetaka mcm ni masa shin balik kulai nanti...

sampai KL jam 11.30.. tp sebab jem kat jalan Hang Tuah tu.. shin sampai area pudu dekat kul 12.. tunggu Mohd Shamsul Bahari datang amik shin... ramainya umat manusia. macam macam pattern ada.. tp shin hanya mampu tengok yg sedap mata shin memandang jer.. hik hik

lepas Mohd Shamsul Bahari sampai... kitaorg terus gerak ke Lowyatt.. aishhh kalo tau shin turun kat stesen monorel Hang Tuah jer td kan... ciss ciss... kat sana kitaorg tunggu kawan Mohd Shamsul Bahari.. pakcik ( tak tau nama.. sorry ) ngan pakcik mike...

actually shin datang KL ni pun saje nak ngabiskan duit tambang.. ngambiskan masa hehehe.. pastu hantar perfume yg Mohd Shamsul Bahari kirim aritu.. then shin nak tengok camera yg pakcik tu nak jual.. ngee~


tadaaaaaaaaaaaa~

puas la belek belek camera tu.. shin pun x tau apa yg shin belek.. arghhh shin x reti benda benda ni semua.. shin pun banyak senyap jer bila dioarg bercerita pasal camera.. huhuhu.. last sekali.. pakcik tu suh shin bawak balik.. try dulu.. kalo x berminat.. leh pulangkan semula... ngee... baiknyaaaaaaaaaaaa.... tp tu la... takut nak godeh benda benda yg bukan barang kita kan.. hmmm takut takut!

pastu kitaorg pi Lowyatt jap.. ronda ronda cari barang... cuci cuci mata skali ngee... pastu terus pi makan... sekali lagik shin banyak senyap.. pasal diaorg dok becerita pasal IT... arghhh naper shin x reti nak borak benda benda org dewasa ni ek?? hahaha dewasa ker?? shin nak cite cite pasal anime ker.. makanan ker... baru shin reti borak huhuhuhhu... anyway.. thankz pakcik.. belanja kitaorg makan... kenyang sgt.. sedap!

then kitaorg bepisah lepas shin ngan Mohd Shamsul beli tiket wayang Pisau Cukur... pakcik pakcik tu x join.. ngee.. alahai... wayang kitaorg start kul 6.30 petang.. ramainya org tengok Pisau Cukur... penuh~

well well .... x rugi tengok ok!! sangat sangat best... dari awal cerita.. sampai la abis cerita.. sampaikan tengok adegan x menjadi masa last movie tu pun dah gelak gelak.. huhuhu.. nanti shin pomote cite ni kat entri akan datang k.. tungggu~



diaorg sangat cute.. terutama Redza ngan Fazura~

p/s : korang kena tengok!!! must!!! bebaloi baloi~

pastu abis tengok wayang.. shin ngan Mohd Shamsul Bahari lepak ngan sorang kawan shin ni.. 1st time jumpa.. dia rajin baca blog shin.. ngee.. thankz shah... mekaseh bawak makan kat tempat apa ntah namanya tu.. sedap sgt... ngee... but sorry x larat nak lepak lama lama... letih.. x cukup tido... len kali k...

sampai umah Mohd Shamsul Bahari dekat kul 12 lebih... terus buat apa yg patut... then tau tau jer dah pitam.. hehehehehehe....

arini tak tau nak watpe... hah nak jumpa kawan kitaorg cappy... hik hik... lama x jumpa mamat ni.. tp si Mohd Shamsul Bahari ni tido lagi la plak.. aishhhhhhhhhhhh.. kul baper nak mangun ni!!!

sekian ek.. nanti kita jumpa lagi...

p/s : cpt korang pi tengok wayang Pisau Cukur.. arini jugak!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

Terry said...

hmm.. teringin nak naik bad meronda-ronda satu Malaysia. aishh..

eh ? apasal tak stonecold kan jer bebudak syaitonnirajim tu? kan puas hati ? hehe..

nanti Terry nak gi beli kamera SLR.. huhu.. tapi taktaw nak beli jenama apa... sbb kamera SLR semua mahal2.. adoi yaii.. :(

WHAT? *dengan nada glamor+diva* tengok pisau cukur tak ajaq Terry? thats impossible! haha :P. nanti la Terry gi tengok ngan kawan2 terry.. tak pon ngan kezen Terry..
ingatkan nak tengok ngan shin.. Tapi jauh di mata.. (but dekat di hati.. ewaaaaaah) haha.

i'm shin... i'm inesen said...

ngee.. xper.. leh tengok lagi la sesama.. kalo x berpeluang tengaok kat wayang.. kita tengok kat dvd yak ori ek..

ala shin x reti amik gambo.. saje ngada2 nak test..

Terry said...

hehe. :)

bestke said...

apsal tak singgah bukit jalil kalau tak... dapat jumpa :-)

lanz_evo7 said...

tngok jgk cete malay..huhu
cukur bulu baru tau.

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : iyer ler tu... sapa yg xmo jumpa sapa??

lanz : aishhh.. kan dah penah tulis entri sblm ni.. mmg nak tengok cite ni.. bukan x support film mly apa.. sblm ni tengok upin & ipin kan.... aishhh...

ezam said...

dah tengok gak citer shaver nieh..mmg best giler..cute sesangat....


oh my dior!!!

Terry said...

oh shin~ best giler citer Knife Shaver niehh..
ada class..
truthfully, the best malay filem I've seen. memang best i say you.

Oh My gucci~!!

Shinnn.. jom la kita gi cruise satu hari nanti :D.. nak nak? hehehe

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : yesh.. u're rite dude~

terry : jom jom pi cruise