Tuesday, November 17, 2009

sorry guys.. shin tengah mabuk berkasih


biasanya.. celik mata jer.. shin cepat cepat on encik Lappy shin.. bukak tenet.. 1st benda shin bukak.. my inesen blog la kann... xde benda lain yg lebih penting dari tu...

but lately.. ada benda lain yg dok kacau mood shin nak berblogging hehehe... yeah.. maybe shin ni terlambat keretapi laa.. tp nak wat came.. shin memang kurang berminat nak hadap tv tu.. nak tengok drama drama ker apa.. hmmm la ni shin dok gian nak tengok drama Nur-Kasih heheheh

pasai apa ek?? pasai cerita nya besh... kekadang tengok leh meleleh ayaq mata ni hehehe.. bukan menjeng.. tp ada part yg menyentuh perasaan.. emosi shin agak goyah dan sensitip.. cewahhh..

mungkin korang lagi terer bab drama ni kan... so shin pun x de la nak sebut pasai apa pon.. saje nak habaq.. yg shin minat sangat cite ni heheheeh... actually shin tau pasal cite ni pon.. masa open house Raya lepas.. tp shin lom terbukak hati dan tergamak nak nengok...

then.. satu hari shin terjumpa satu blog ni... leh tengok cite ni kat blog dia... hambekkkkk.. lepas satu episod ke satu episod shin nengok.. jadi la kronik mcm la ni... korang pon leh tengok gak kat blog tu ek [klik]

yg bole shin rumuskan kat sini... cerita nya besh.. sedikit meleret la.. penat nak nunggu.. sebab terlalu banyak konflik.. sentiasa ada 'kebetulan', tu yg buat cite ni nampak mcm besh jer... huhuhu pelakon pelakon nya besh... cara dia mengexpression kan dialog tu, ngan riak muka yg meyakinkan.. penonton yg tengok pun turut rasa sedih, gelisah, risau, marah, meluat semua ada laa...

cuma watak yg paling melekat kat hati shin adalah.. Siti Sarah lakonan Ummi Nazeera.. sangat hebat pada shin laa... shin dapat merasa betapa dia tertekan di sebabkan dia menyintai seseorang dalam diam.. cuma Sarah ni agak 'mental' skit.. sehingga dia tak mampu nak gunakan akal yg sihat untuk merebut hati lelaki yg dia suka tu.. Adil lakonan Fizz Fairuz.. semua yg dia lakukan sebab dia x mau lelaki yg dia suka tu.. terlepas menjadi hak orang lain.. desperte sangat kan...

ngan gaya dia, suara dia semuanya akan membuat orang geram, benci, meluat... tp sebenarnya shin kesian kat watak Sarah tu... kalo la shin jadi orang mcm tu.. tentu shin sedih hari hari.. huhuhu




cantik gak minah ni ek - Ummi Nazeera

'' memang tersiksa bila cinta tak dibalas ''

sekian...



m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

AzAz said...

sy mmg x melanggan citer melayu tapi citer ini sy langgan le sb ada remy ishak... kenal dia ni sjak dia brlakon dlm comolot... kelas dia blakon jadi gay...

citer nur kasih tu watak dia laen seket kan, jdi ustaz, 2 yg best tu, sy langgan sjak episode 1 lg, bkn tgk catch up taw :)

tengku_fir21 said...

citer nyer mmg besttt

Anonymous said...

shin...choo jengok blog ni plak..http://movjib.blogspot.com...lebih dr NUR KASIH leh tegok...ida kat opis hari2 layan cite....maklumla kat TV asyik miss...qada kat sini jer la....

emmm...sumpah buniah pun best gak...nenek kebaya pun takat ni ok...



layaaannnnn..
shafaridah@tm.com.my

i'm shin... i'm inesen said...

:)

bestke said...

:-)

Terry said...

terkesima baca title entri shin ni...
tapi bila baca isi nyer.. baru semangat datang balik.. hahaha :P
*motif?

well.. anyway. memang besh la citer nieh. tapi syng.. Terry tak bleh sngt.. sbb terry senang menangis.. lagi2 bab cinta nieh... so i try to avoid the show, but I'll see the show when I feel like it :)