Thursday, September 24, 2009

Al-Kisah : Istimewa Hari Raya ketiga


hye kengkawan....... bila dah Raya camni.. x leh nak catch up tulis entri cecepat... ada jer program beraya.. balik umah jer.. x sampai godeh tenet sengah jam... tau tau jer dah tido huhuhu..

masa Raya ketiga aritu.. tetiba kawan kawan shin nak datang umah beraya.. aishhh.. kat umah bujang lak tu... dengan x prepare apa apa... aishhhh... blur sekejap.. masa tu parent x kelik dari kampong lagik... so dalam kepala hotak dah ada plan nak rembat gula pasir... kueh raya diaorg hehehehe

dalam masa yg sama.. kawan shin, encik Hatta dari pontian nak datang beraya gak..kebetulan dia cuti Raya balik pontian.. so dia plan nak datang beraya skali ar...

tetiba hujan lebat la plak.... aishh so encik Hatta pick up shin untuk pergi umah bujang naik kete dia.. masa ni laaaa.. shin terlupa nak bawak sekali gula pasir ngan kueh Raya yg shin plan nak rembat tu... dah sampai umah bujang baru la shin pasan tetinggal benda alah tu semua... ciss...

kawan kawan shin yak lain dok beraya lagi... sempat la shin call Mohd Shamsul Bahari.. suh lewat lewatkan skit datang umah shin.. sambil shin pesal belikan gula pasir sekali hehehe

so xde menu istimewa.. shin just masa spageti bogel jer.. sbb xde bahan bahan tambahan.. apa yg ada jer la... thankz kat encik Hatta sebab ringan tulang tolong shin masak sekali.. tolong menyampu, basuh pinggan.. hehehe sian tetamu kena tolong.. sorry x sempat nak melayan ek..

bila semua dah siap.. baru shin greenlight untuk diaorg datang.. hmm x dapat nak snap snap gambo makanan ek.. malu.. even diaorg ckp sedap ( yer la tu ) shin pun x rasa.. malas nak rasa sebenarnya.. nanti terasa spoiled sangat.. tu la korang.. datang x cakap awal awal..

then.. acara rasminya.. snap snap gambo ler... heheheh


ni baju raya ke 3.. kuning diraja.. mcm putera raja x?? hehehe


ni la kawan baek shin dari jaman skolah lagi.. tengah tu encik Azim.. kat tepi tu.. mcm biasa laa.. Mohd Shamsul Bahari.. cuma ngan Azim jer kitaorg kenal masa tingkatan 1... kalo ngan Mohd Shamsul Bahari ni... dari darjah 1 lagi ngee~


ni la photographer tersohor.. encik Azmi... kawan kepada encik Azim.. dan.. dah jadi kawan kitaorg gak sekarang..


mual kejap!

x cukup ngan begambo kat dalam umah.... terus wat photoshot kat luar plak hehehe.. jom kita tengok....




tu diaaa! mual x korang nengok?

sib baek shin dah beraya kat umah encik Azim masa Raya pertama aritu.. so xde ralat sangat x join diaorg masa awal tadi.. yer la shin sibok masak ek..

lepas dah puasa bergambo.. encik Hatta pon dah hilang selera jadi photographer sambilan... kitaorg gerak ke umah Mohd Shamsul Bahari la plak..

dah lebih 5 kali shin beraya kat umah Mohd Shamsul Bahari hehehe.. adik ngan kakak dia sempat lazer lazer lagik... ek eleh.. ader aku kesah?? hehehehe



nyum nyum... makan bihun sup~



encik Hatta malas nak bergambo.. konon sebab dia sorang x pakai baju melayu.. shin pun x habaq kat dia.. yg kitaorg kalo beraya mmg sakan pakai baju melayu.. ngee.. apa nak buat.. yang penting shin sempat tukar baju hehehe.. Mohd Shamsul Bahari pun sama hahahaha... diaorg yg lain mual tengok kitaorg... dulik ah!

hari tu kitaorang beraya sampai nak masuk maghrib.. encik Azmi pun rushing nak balik.. sebab esoknya dia kena kerja...

sebelum balik.. kitaorg plan plan nak pi beraya umah encik Azmi Raya ke4... sambil tu.. dia bermurah hati nak sumbangkan tenaga nak watkan photoshot untuk kitaorg... wahhh baek nyaaa encik Azmi ni... ni mesti ada apa apa ni hehehehe

so.. ada masa nanti shin hapdet entri photoshot Raya plak ek... ni pun dah x larat mata ni.. layu semacam jer... jumpa lagi ek

p/s : untuk kengkawan semua.. mekasih sebab memeriahkan Hari Raya shin tawun ni ek.. kalo korang bagi duwet Raya.. lagi meriah ngee~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

shin dh macam penari kebudayaan gtuh pose dier =D

lanz_evo7 said...

bleh masukkn kt dlm majalah mangga huhu..
krim slm kt shamsul n azim yer.

AzAz said...

oh xtau plak klu namanya kembar kena pki boria, adik sy ada gak kembar, tapi mcm langit dan bumi, totally difference...

seronoklah tgh shin braya bergaya sana sini, catch lah byk lg gambor...

rumah papan tu cantik... zaman skrg ni dh hampir pupus

HIZAMI said...

stuju dgn cik nuar!

hahaha~

*_*

i'm shin... i'm inesen said...

nuar & hazami : shin x pandai nari pong ek... sib baek korang ckp shin penari kebudayaan.. kalo penari 'tut'.. xmo kawan.. ngee~

lanz : dah x jumpa dorang lagi daa... sham balik KL sudah.. azim pi ganu.. pastu terus balik JB...cedey~

azaz: nanti shin tepek lagi.. tengok ar sampai muntah ngee...