Sunday, September 27, 2009

rumusan hari raya shin


ngee... melampau tak?? tetiba shin wat rumusan pasal Hari Raya shin tawun ni.. hehehe.. ntah ek.. lantak la kan..

korang rasa seronok tak ngan Hari Raya korang tawun ni?? hmm shin rasa seronok.. tp dalam masa yg sama rasa sunyi.. mcm ada something missing ar..

shin rasa ada kekurangan Raya tawun ni.. salah satunya... hmm Mohd Shamsul Bahari tau apa sebabnya.. ngee.. walaupun kitaorang dah wat return masa hari Jumaat aritu.. tapi tetap x sama... pastu.. ada sebab lain la.. yang melibatkan hati dan perasaan.. cewaahh..

ngan keadaan rushing masa pagi Raya pertama tu.. sampai x banyak gambo family kitaorang amik.. babah plak mcm nak cepat jer..... sibuk nak kejar seisi marhaban dari umah ke umah.. ek eleh... patut family lebih di utamakan...

orang kampong sini pun x agak agak.. patut bagi la ruang untuk orang lain berkumpul kat umah family memasing dulu lepas solat Raya.. ni tak... macam tak nyempat..

pastu.. tahun ni Mohd Shamsul Bahari x join marhaban.. so shin sorang sorang jer.. xde kawan gossip.. boring kena tengok tengokkan anak sedara yg join marhaban... pastu kocek baju melayu shin penuh ngan duit raya diaorg.. yg hampeh.. diaorg x tunggu line clear.. dapat duit terus bagi kat shin... iskk x pasal pasal dapat malu... then.. tahun ni x banyak umah yg sediakan makanan sedap sedap hahahaha... asyik kuih raya jerrrr... kat umah shin pun ada kuih raya.. baik x yah kann ngee~

pastu ketua marhaban ni asyik nak cepat jer.. ada satu umah tu... juadah best skit ar.. ada udang galah lagi... tengah shin sedap sedap makan... diaorg dah start salam salam.. nak pegi umah yak lain plak....... ciss... x nyempat betul... x menghormati shin yg dok makan ni.. hampeh..

budak budak jangan cakap la.. lebih ramai dari orang beso... bayangkan.. ada hampir 100 orang bebudak.. tu tak campur orang besonya lagi ( fakta ni benar sebab duit Raya yg family shin sediakan untuk pagi marhaban tu habis semuanya... dan shin yg tukang bagi ) ngee... shin x songlap pon ok~

kalo korang nak tau... walaupun shin gigih membikin ketupat.. tp shin sempat makan x sampai 5 ketul pon... x tau la naper ek... adakah sebab dah terbiasa puasa.. sampai x de selera nak makan... wallahualam.. masa ada tak terasa nak makan bebanyak.. tapi bila dah takde sekarang.. time tu lak teringinn... aishhhhhh...

then.. rasa kemeriahan hari Raya tu takat sampai Raya ke2 jer... pastu.. mcm dah x Raya daaa.. even shin gigih memakai baju melayu sampai Raya ke6 tp suasana tu shin x dapat.. apasal ntah..

adakah sebab semakin umo dah beso skit... semakin kemeriahan Raya tu makin kurang?? atau memang tawun ni x besh beraya... ntah la ek... apapon shin bedoa.. tawun depan shin dapat merasai lagi nikmat Ramadhan ngan Hari Raya.. dan shin nak happy happy kan lagi suasana tu.. InsyaAllah..

mekasih la kat kengkawan yg datang beraya.. atleast ada benda yg menyeronokkan bila kita kumpul bersama... mungkin lagi seronok bila ada orang yg sayang shin ( shin of course la sayang dia) datang beraya... ngee.. tapi masalahnya xde pon yang sayang shin.. so dapat berangan jer la hehehehe...

p/s : yang pasti masa pagi Raya tu.. shin pikir pasal orang tu.. mungkin dia tengah bahagia ngan orang orang yg dia sayang... tp.. ada tak dia terpikir kat shin?? atau dia lupa terus kat shin... ntah ar..

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Suf n Steve said...

uihh sapa itu! sayang disayang..

jgnlah sedih noqs, hari raya ni tujuan kita bergembira bersama2 dgn keluarga, kaum kerabat dan jiran2 kita, bukan dgn org luar.

kalau dulu2 kita suka dapat duit raya, sepatutnya sekarang kita lagi seronok sebab dapat beri duit raya, tgn yg memberi lebih baik dr yg menerima kan3

buatlah makan2 bersama2 rakan sekerja, kan baik memberi org makan, org pun seronok dgn kita. kan ada hikmah!

oklah salam hari raya dari kami berdua.

i'm shin... i'm inesen said...

sufi n steve : salam lebaran.. minal aidil walfa izin ek... ala biasa la.. emo bila sensorang camni.. ngee.. xper.. lepas ni 90 hari mencari cinta plak ek.. hehehehe

Suf n Steve said...

layanlah porn tu nyehhh!

haruskan isi sperm dalam balang kuih

kowser sgt! udah jgn ko emo2kan dirumu itew!

i'm shin... i'm inesen said...

sufi : eiiii apa ajar budak inesen tengok benda x senonoh camtu.. haipppp....

MeManik said...

itu maknanya anda makin kertu, wajib ubah cara kehidupan, cari wanita yg elok dijadikan isteri, tentu suasana hari raya akan datang lebih bermakna

AzAz said...

hisss... ape rungut2 ni mcm budak kecik jer... ko tu kan dh tua bangka, patutnya ko bersykurlah apa yg ado, bukan duk rungut2 itu ini... kira ko nasib baik ler... daripada org yg xde family, xde parents, xde kekwn kt luar sana... hisss... kalau ko buat kelaku cam ni Tuhan tarik balik nikmat tu, ha jam tu baru ko nak terhegeh2 bersyukur...

mcm sy ni, tahun ni raya suram sb kehilangan ayah mac lalu... tapi x berungut pun... tetap bersyukur dgn apa yg Tuhan bagi...

amacam cukup emo x nasihat sy ni...?

i'm shin... i'm inesen said...

memanik : adehhhh sampai ati cakap shin kertu...

azaz : logik ar shin rasa camtu.. i'm not malaikat.. bukan baek sangat pon... just inesen jer.. x pernah rasa x bersyukur.. cuma x pernah rasa sempurna.. ngee~

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

insyaAllah lebaran2 akan datang shin akan rasa lebih happening lg. nuar bc xtvt ry shin meriah n best je =)