Wednesday, September 16, 2009

cerita hari ke 26 puasa : tensen


hah ni bukan tensen pasal penat nak buat persiapan raya... tp ni tensen bab lain la plak.. alkisah... semalam lepas solat zohor.. tetiba hujan ala turun ngan manjanya.. shin pun baru sambung guling guling atas katil.. sambil nak hadap tenet.. tetiba.. bunyik guruh... dah tergerak dalan hati nak off kan modem... perghhh x sempat nak offkan.. tetiba bunyik meletup... oh tidakkkkkkkk.... modem shin kena fire ngan petir la plak.. uwaaa...

masa tu jantung shin berdenyut denyut, gerak laju.. perasaan gabra tu sejibik macam rasa gabra masa 1st time dating ngan someone.. sama gak rasanya mcm 1st time duduk dekat dekat... rapat rapat... ops.. melalut sudahh... xleh xleh... skrg mood tgh sentap.. mana leh ckp merepek kann..

pastu.. td shin gigih pi umah member.. dok pinjam modem dia... encik lappy shin majuk.. xleh nak wat connection.. x de kuar lampu pon... pastu shin guna cik pc plak.. modem semua ok.. lampu menyala.. tp bila nak wat network connection kuar error 768 ker berapa.. 168.. x ingat.. mencik...

then call la stemex... ada dak lelaki jawab.. baru keje kowt.. hampeh... suara dia pon cam neves neves... shin pon mcm x sure jer dia leh tolong.. dah leh agak daaa... lama la becakap.. tp still xleh nak solve problem.. aishh dia ni nak tolong ker nak mengurat.. punya la ckp bejela jela.. tp habuk.. sebelum shin nk letak phone tu.. dia leh tanya lagi.. '' ada apa apa lagi yg sy leh bantu? ''... pastu shin jawab laaa... '' huh... masalahnya xde apa yg awak dah bantu saya setakat ni..'' terus shin letak ganggang.. sib baek puasa.... arghh tensennnn...


last last... shin guna la dial up yg tahap dewa lembabnya ni... jiwa ni sakit gak sbb nak tunggu network dia loading apa apa page.. perghhh lembabnyaaaaaaaaaa... rasa mcm nak tampo tampo sapa orangnya yg cipta dial up ni... arghhhhhhhhhhhhh cedih.. shin rindu stemex shin..


dah la tu.. abis duit tabung shin nak beli xternal hardisk.. terpaksa tukar plan.. beli modem baru... sob sob :'(

* xde rejeki

ini kali kedua modem shin kena fire ngan petir.. masa awal awal baru kena.. shin selalu beringat.. tiap kali kuar umah.. atau hujan skit.. shin cepat cepat offkan modem.. tp lama lama.. shin dah xde buat dah... haaa rasain sekarang.. nyesal.. kecewa... geram ngan apa yg dah berlaku.. sendiri salah... :'(



nk nyesal daa telambat daaaaa...

walau bagaimana pun.. shin akan terus gigih.. countdown.. even hanya gunakan dial up shin ni.. mujur shin x cut line dial up ni kan.. ada gak kegunaanya time mcm ni.. Alhamdulillah.. kalo xde.. lagi la sakit jiwa.. sehari x maen tenet.. mau emo 2-3 hari.. ngee...

dengan ini shin nak bagitu.. ada lagi 3 hari lagi kita nak nyambut Raya... ngee.. hope ada sinar bahagia menanti shin esok hari.. ye laa.. nak cover tensen x leh main stemex.. sekian ek¬

p/s : korang dah bayo zakat???



*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

alahai kesian shin...takper2 dial-up pon dial-up lah, ye idak... =)

Indra said...

laaaaaa...
kesian...

kenapa tak pakai circuit protekter?

bkn takat time buat tu je kne pakai proteksyen, tp tgh surf tenet pun kne pkai gak..

=P

neway, nk wat cemane, da rezeki hayat modem tu sampei situ je...
saba ea shin~

{lumut} said...

saba kanda sabar..hehe..
tuh lah sape suh comel sgt.kan ramai nak ngurat.haha..

sengal gak operator tuh.
dah sangap nak balik raye lah tuh.smp xpaham org ckp pe.

sabar ye shin..hehe

ezam said...

Waaaaaa baru perasan shin dh ade blog......kolo dulu cume di forum website itu......still ingat saya??


ape2pon selamat hari raya ya...


(use to be known as blakcbean)

Pencinta Lelaki said...

Sabar jelah ye shin, Selamat Hari Raya! :=)

bestke said...

Shin

kat umah aku ada adsl modem yg aku dah tak guna lagi... sbb aku beli wireless router yg dah buit-in modem skali..

kalau ko nak modem tu bak sini alamat umah boleh aku pos lajukan nanti. sempat la wat raya hehe

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : camtu la nampak gayanya bedial up la wat masa ni..

Indra : hmm x terpk nak protect benda alah ni.. haaa dapat la habuanya skrg

lumut : statement last sblm shin letak ganggang tu membuktikan.. tahap kesabaran shin menipis.. tp shin luahkan secara inesen ngee~

ezam : nanti shin buat imbasan kat memory shin ek.. nanti lepas pakai stemex shin bukak ur site.. skrg ni.. nak bukak byk window.. bole nanges tunggu..

bestke : susah sudah jer.. shin dah suh kawan beli.. x tau bila dapat... cedih ler.. terbang plan nak beli xternal hd..

thankz kengkawan.. lepas ni shin akan berati ati.. ngee~

azli said...

Salam Ramadan dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam lembaran Aidil fitri Maaf zahir Batin sesungguhnya aku ade buat salah terkasar bahasa harap di ampun... salam kenalan…….

Lemang lontong ketupat laksa,
kuih semprit kuih koya,
Sebulan sudah lama berpuasa,
Tiba masa untuk merayakannya,

"Ramailah orang memasang pelita,
berbaju melayu cantik ceria,
Salam dihulur kemaafan dipinta,
Menyambut aidilfitri hari mulia"

Maaf kerana lama tak berkunjung dib log korang kerana aku kesibukan disaat kerja-kerja-akhir di bengkel.. sorry.. aku tetap mengingati kalian semua.. my friends.. sincere azli…

nasib lah kalo dah fire petir aduh sakit jiwa.. jangan komputer aku terkena sekali mintak jangan lah jauhkan lah ye..

i'm shin... i'm inesen said...

azli : selamat hari raya gak.. meh jemput datang umah ek...