Sunday, September 6, 2009

cerita hari ke 16 puasa : alahai kad raya


* rindu.. sob sob :'(

hye kengkawan.. hari ni ntah ngaper.. malas sangat... asyik guling guling.. golek golek atas katil.. nak main tenet pon malas ( jarang berlaku ).. kenapa ek... wut happend shin??? ngee~

hmm kita dah berpuasa lebih 2 minggu dah.. kejap kann... arini ari ke16... aishhh.. slalunya shin dah pos kad bila masuk 10 hari puasa.. tp tahun ni.. satu kad raya pon lom terpos lagik...

actually bagi shin.. kalo raya xde hantar kad raya kat kengkawan mcm x meriah la plak.. shin lebih prefer hantar kad raya bebanding ngan hantar sms raya.. rasa mcm betul betul feeling.. kaedahnya mcm penganti diri lah ececeh..

slalunya x yah tulis banyak mana... just tulis apa yang patut.. then sign.. pastu pos... hik hik.. kalo time sekolah skolah dulu... tulis kad raya mcm ngarang surat cinta... hehehe.. la ni xde la..

biasanya syarat wajib kad raya yg shin nak beli tu.. mesti ada gambo ketupat.. pelita.. 2 ni mesti wajib.. kalo xde... hmmm mmg shin x rasa nak beli... shin rasa kad tu mcm bukan kad raya hehehe... mcm kad biasa biasa jer.. balik balik gambo masjid, xpon gambo bunga... apa kesss...

tp tu la yg boringnya.. tiap tahun.. kat kedai asyik jual kad raya yg sama jer... recylce semula.. mana mana yg dah xpired tu.. baru dia jual murah murah... kekadang yg beso gedabak depa jual tak sampai 3 hinggit.. tp mesti ada yg spoiled...

bagi shin.. x kisah la apa harga kad tu.. yg penting.. ada suasana raya.. dan shin hantar tanda ingatan.. tulus dari hati... sambil nak berkongsi rasa gembira nak nyambut hari raya.. di samping bermohon maaf.. even xde dosa apa pon ngan orang yg shin kirim kad tu... yer la.. shin kan inesen hehehehe


ni contoh kad raya yg xde suasana raya hehehe...


kad raya dari syir... bagusss.. ada gambo ketupat


ni plak mentang mentang keje KLIA.. hehehe.. opis punya la tu


ni contoh lain...


yang paling shin suka.. ada suasana hari raya... meriah..

mcm mcm lagi la contoh kad raya... ni koleksi shin yak lama lama... sayang nak buang.. ada yang lain.. xde mood nak snap snap...

hmmm kalo jamam kekecik dulu.. shin rajin dapat kad raya dari kengkawan.. kekadang dok sekelah.. dok sebelah menyebelah pon dapat kad raya hehehe

sampai la shin keje... shin still lagi wat camtu.. suka dapat kad raya dari sahabat shin.. Ustaz Abdul Aziz.. biasanya shin yg akan bagi dia dulu... shin akan letak dalam bakul motor dia... xpon shin lekatkan kat locker kasut dia... kekadang shin pass kat abg dia.. kekadang saja saja pos... even umah dekat jer.. dia plak kalo balas suka yg pelik pelik.. ngan cara yg kreatif... buat rasa seronok baca... ngee~

shin harap.. tradisi menghantar kad raya ni.. tak pupus dek arus kemodenan.. arus siber.. telekomunikasi canggih manggih... semoga shin pun x akan ada rasa jemu nak pos kad raya kat kengkawan... semuanya tanda shin ingat dan sayang kat diaorg semua...

sekian ek.. xde mood nak tulis sebenarnya hehehehe

p/s : agak agak setem 30 sen leh guna lagi x???

pssst : ada lagi 13 hari lagi nak raya! ya beda bedu~


kad dari ex shin.. tahun 2003.. simpan lagi.. hehehe

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

nuar mau kad raya dari kad manila bleh? hikhikhik =D

i'm shin... i'm inesen said...

hahahah.. masa tingkatan 2 ada buat... cikgu suh semua murid murid wat sendiri kad raya.. aishh shin xde bakat melukis laa... bakat mengurat xde.. bakat apa apa jer la semua xde...

lanz_evo7 said...

kte nk jgk..kad raye yg hrge 20sen pun leh.. :)

AzAz said...

bln posa ni weh, x bole bg jeling maut can gitu!

i'm shin... i'm inesen said...

lanz : aishhh.. ada ke 20 sen.. tipoo

azaz : jeling maut ker??? manede...

lanz_evo7 said...

kalo xde yg 20sen,yg 50sen ar.. :p