Sunday, September 13, 2009

cerita hari ke 23 puasa : selamat jalan.. jumpa lagi

hmm.. panasnya arini.... macam macam shin buat... letih... haussssssssssssss.... x sabar nak tunggu waktu bebuka puasa... dah tersiksa perut ngan tekak ni... camni agaknya rasanya orang yg miskin kan... ni la hikmahnya Allah menyuruh hamba-hambaNYA berpuasa.. supaya kita tahu macam mana rasanya orang yg hidup susah.. sob sob~

sebelum tu.. shin nak ucapkan selamat jalan kepada teman shin... Iskandar.. esok.. bermulalah episod Isk kena berkhidmat untuk negara atau lebih di kenali ngan National Service... yak ni memang wajib untuk semua rakyat Singapura... tp tu la... alahai.. raya tinggal baper hari jer lagik... sian Isk..



lepas ni... mesti dah xde teman yg sama sama dok tengok youtube.. sembang sembang... mesti ingat kat Isk.. aishhh... so Isk kat sana jangan sesedih ek.. tp shin rasa tempoh 2 tawun tu lamanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... kita kenal pun xde sampai lagi 2 tawun kannn.. nanti jgn lupa shin ek Isk.... jangan nakal nakal kat sana ( dalam hutan )... kenang daku dalam doamu... cewahh... ngee~

untuk Isk.. Selamat Hari Raya Aidilfitri.. mahap zahir batin... lagu yg main kat blog shin ni.. shin tujukan khas utk Isk.. dan sesapa yg berada jauh di mata.. ( utk orang yg tempat dia banyak udang ) sob sob~



hmmm skrg ni dah pukul 6.53 petang.. wahhh dah nak bebuka puasa la kat tmpt shin... hmm x sabonya nak minum air cincau.. makan semangkaaaa... hausssssssssssssss... ouh.. ari ni kitaorg bebuka tetupatttt... nyum nyum.. sedap sedap sedap....

p/s : itu dong nat.. shin yg bikin ok!! ( anak sedara shin sesuka hati dia sebut donut = dong nut ) ngee...


tu diaaaaaaaaaaa... tetupat

hmmm oklah... selamat bebuka ek kengkawan... jgn lupa... bayar zakat fitrah bagi sesapa yg belum menunaikan zakat... jumpa lagi nanti ek.. sekian~

psst : weehhhh ada lagi 6 hari lagi kita nak sambut rayaaaaaaaaaaa... besh besh!


m(^o^)m

* i'm shin... i'm inesen

6 comments:

b-boy said...

hahaha..semangat 6 hari nak raya...

isk said...

thnks shin..
bnyk nah muke isk.. haha

i'm shin... i'm inesen said...

isk : ngee.... tu baru skit.. lom bole bilang banyak ek....

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

awal shin dah rasmikan tetupat? =D

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : ngee...yup..pra makan tetupat la ni hik hik

AzAz said...

doa2lah semuga kwn shin x dilamar org lain... issh ke situ plak...

raya tahun ni nak masak nasi ayam panggang khas tuk tetamu... asyik mkn rendang, ketupat, lemang je... mestilah ada pilihan lain...

klu org johor mesti ada laksa johor... laksam ker?