Monday, September 14, 2009

cerita hari ke 24 puasa : dugaaaaannnn


masyaAllah.... panasnya arini.... rasa cam nak nanges ( motip ngengada ) ... mau tak nya... dah masuk hari penghujung Ramadhan ni.. perasaan haus tu bermaharajalela kat kepala hotak shin.. sampai ganggu urat urat saraf 'rajin' shin... thats why ler shin dah xde mood nak wat keje.. pasal benda alah tu laa...

start malam tadi lagi shin dah rasa x sedap badan.. telan panadol xtend ( actually shin x suka makan pil pasal nanti lebih memudharatkan ) tp sebab dah tak tahan sangat.. makan gak ler.. terus tetido.. ngan lappy still on.. sedar kul 3 pagi.. baru la shin shut down.. then sambung tido balik...

then bangun sahur pagi td.. perut shin plak rasa x selesa.. tekak rasa perit... sebelum masuk waktu imsak tu.. sekali lagi shin telan pil... erkk.. puasa puasa pon amik dadah.. ish ish ish...

pastu arini.. badan rasa panas sgt... asyik kuar masuk toilet ngan bilik air... asyik rasa nak mandi jer... kalo bole nak tido dalam bilik air.. ngee.... tekak ni rasa kering... perit... hausss.. iskk.. mintak mintak xmo la kena demam... dah dekat ngan raya ni.... sob sob :'(

p/s : camne la nasib Isk kena kawad tgh tgh ari camni hik hik


dapat berendam pon besh ni...

awal awal puasa dulu.. xde plak shin rasa camni... ni tetiba dah nak abis puasa.. memacam hal la... rasa mcm x tahan sgt.. ngan cuaca nya.. ngan hausnya... lapar tu shin x berapa rasa sangat lah... atau mungkin ni angkara shin hampir hari hari makan semangka... ngee~ ntah la ek...

lepas abis tulis entri ni.. shin nak pi mandi lagi... xper kan mandi banyak kali... dengan niat nak sejukkan badan.... x makruh kannnn!!? haaaa sapa nak ikut shin mandi angkat tangan!!

sekian~

Align Center
duduk depan petis pun sedap gakk.. sejukkkk~

pssst : ada 5 hari lagik kita nak nyambut raya.. yeahh yeahhh.. tapi... sebelum tu... sapa sapa yg belum bayar zakat fitrah tu... korang kena la dulu.. baru la seronok Raya~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

b-boy said...

hahahaha..shin ni cam dak kecik le..tp comel la rimau tu....bela blakang rumah ek..??? ekekeke

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

harap shin x demam...dah beria count the day tup2 demam...alahai =P

i'm shin... i'm inesen said...

boy : xde keje nak bela rimau belakang umah.. x suka nak membela ni.. jadi satu keje nak uruskan la plak nanti... keje yg ada pon malas nak wat hik hik..

nuar : sob sob... tu ar.. xmo deman.. syuh syuhh jejauh kat perasaan nak demam tu.. nak mintak tolong Qush protect shin dari demam tu... ngee~

HIZAMI said...

fuhh...

same here...

tetibe makin letih la pulak p0se neh.

awal2 0k jek...

maybe m0od raye da bmaharajalela k0t.


haittt~

beske said...

shin nape telan penadol extend... bukan ke tuk sakit urat..huhu

p/s lain kali telan je penadol actifast :-)

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : betul betul betul.. faktor cuaca ngan faktor demam nak raya.. ngee..

bestke : ek... badan shin sakit sakit ler.. tu makan xtend..

Louie Terbang Tinggi-Tinggi said...

kita dah bayar dah pitrah..:P

AzAz said...

motip rimau berendam? klu badak tu logik le kan sb kuih pun ada amik sempena nama badak tu

kt sini lg truk, setiap 2-3 ari hujan lebat, pas tu panas terik melampau... tapi setakat ni InsyAllah msh sihat lg...

masa bersahur tu shin minum le air kembang semangkuk... xde le trasa panas badan di siang harinya...

zakat fitrah dh byr hari pertama posa... errr... zakat pendapatan shin dh byr?

i'm shin... i'm inesen said...

louie : bagus bagus...

azaz : erkk dok pantai timur ek?? xde kembang semangkuk laa.. kena beli kedai sensei kot.. zakat pendapatan x penah bayar.. even cukup haul.. tp nisabnya ntah.. madang x cukup jer.. hik hik... azaz dah bayar ker???

AzAz said...

zakat pendapatan mesti byr sb abg sulung keje kt jabatan agama... nnti sound plak ustaz tu...

pantai timur hapa? kt perak lah... kembang semangkuk tu byk jual kt kedai runcit biasa... mintak je kembang semangkuk kt tauke kedai tu, dh dpt, blk umah rendamkan aje biji tu dlm mangkuk berisi air masak... pas dh kembang... letak dlm air cincau fav shin...

apa hal plak nak ke sensei... bukan nak beli sarang burung :)

Putera said...

sabor..