Sunday, August 16, 2009

acara hari minggu part 1


semalam actually shin dah plan nak cari cat umah.. dan paln satu hari tu shin nak ngabiskan ngecat umah... tp cuaca lak tak mengijinkan.. hujan sokmo la plak.. apa lagi.. sedap ler guling guling.. golek golek atas katil.. ngee~

pastu online tenet.. ngadap blog shin yg inesen tu.. then terus berubah plan.. tetiba rasa nak pi JB.. then.. timbul idea ngada ngada.. nak ajak Arel ( blogger terkenal lagi terkemuka kat Pasir Gudang ) lepak skali.. ngee~ tak sangka.. dia ok jer.. dia pun xde plan semalam.. so.. terus shin bersiap pi JB.. plak tu babah x pakai kete.. so dapat la pinjam kete dia.. xde kena banyak soal.. hik hik

shin sebenonya suka sgt bawak kete.. tp malangnya shin xde kete hehehe.. harap pinjam jer.. rasa mcm best jer bawak kete.. aman damai sentosa.. dalam keadaan yg senyap.. x yah bukak radio.. bukak tingkap.. on the way dari tempat shin nak pi bandar kulai.. sebelum nak pi jb.. memang kawasan kiri kanan hutan sokmo.. so selesa la.. tp bila dah banyak sgt lori dok lalu lalang.. bila dah sampai bandar.. jem semua.. mmg la hot n temper huhu.. stress kekadang.. tu pasal shin malas gak nak kuar kuar ni... lagi satu shin kurang suka bawak kete slow slow hehehee



shin sampai Jb jer dah dekat kul 3.. sementara nak tunggu si Arel ni merempit nak sampai Jb ni.. shin walkaway le ker Plaza Kotaraya.. hmm lama sudah x pegi sini.. dulu masa muda muda.. sebelum wujudnya City Square tu.. ada la sebulan skali pegi.. masa tu macam besh jer tempat ni.. hehehehe then ada tempat shoping namanya Mun Loong.. camtu la ejaannya.. shin pun x lupa.. aishhh maklum la dah lama kan..

yg penting.. pakai topeng bila dah masuk kawasan jb ni huhu... sempat la shin survey kain samping.. butang baju dekat 3 bijik kedai kat dalam Plaza .. then baru la si Arel ni tepon.. bagitau dia dah sampai...

akhirnya jumpa gak blogger tersohor ni... kiranya Arel ni.. 1st blogger yg shin jumpa.. selalu shin sembang sembang kat chat box ato comment comment jer.. ececeh.. kira beruntung la si Arel dapat bersemuka ngan blogger paling inesen kat alam maya pada ni.. hehehehe

p/s : hati hati pi toilet kat Plaza ni... hmmm ada yg cuba skodeng.. ada yg pandang mcm nak makan orang... kalo mengucilkan diri.. sila pandang pandang atas.. standby air utk siram sapa sapa yg cuba buat onar.. atau sila bawak teman kalo masuk toilet.. INI SERIUS~

lepas tu dia bawak shin naik moto.. pi ronda ronda bandar Johor.. kelako pun ada.. sebab x semua jalan jalan yg dia bawak tu shin penah lalu.. Arel dah jadi mcm tour guide.. dok bagitau nama nama tempat semua ler... aishh 1st time woo naik moto kat kawasan bandar JB.. teruja lak.. takut pun ada.. sebab ada time si Arel ni bawak laju sgt.. aishh jgn bawak lelaju .. bahaya ler..

then kitaorg pegi ler Pesada.. dok layan pc fair.. shin mmg dah standby topeng lebih.. memula si Arel ni xmo pakai.. tp sbb mmg pack gilers orang.. so dia pakai gak ler.. haaa tau takutt..

sambil tu si Arel ni dok survey LCD monitor.. hmm hanya mampu nengok harganya... nak beli x mampu heheheh.. sambil tu beli la apa apa yg patut.. mmg x bajet nak beli apa pon..

tetiba shin rasa mcm x selesa.. huhuh perut ni mcm rasa ada baby yg kebulur lak.. hahahaha... baby cacing yg kebulur laaaa... tp x dpt ler makan 'udang'.. makan pizza ngan salad jer.. nyum nyum.. tp sian la budak tu.. gigi baru nak tumbuh.. tahan sakit jer ler..

pas makan.. kitaorg ronda ronda lagi... besh wooo... rasa macam xmo stop.. tp sejuk ler cuaca.. baru lepas hujan... sweater tetinggal kat kete lak tu.. aishhh



gambo kat stulang laut.. nampak jelas negara Singapore

dekat kul 8 malam.. Arel hantar shin semula kat parking kete.. aisey dangdut.. masa shin sampai tu.. tapak bazar kat sg. segget dan start pacak.. kat belakang kete shin siap dah ada gerai dah.. cuma lom bukak jer.. adehhh camne la nak kuarkan kete ni... cuak daa... sib baik Arel x blah lagi... aishhh pastu brader kat situ mcm @#4&*.. dia dok cakap shin x baca notis ker.. kena clearkan parking sebelum kul 6 petang.. adehh.. mana la shin tau kan..

then dia tolong alihkan gerai ( maybe gerai dia kot )... terus shin reversed semua.. then Arel tunjuk jalan kuar.. tetiba.. shin telanggar kedai beger.. aduhhhhhhhhhh...

sib baik ler brader beger tu x marah.. dia suh shin blah... ampunnnnnnnn!! cuak sehh masa tu.. then x sempat ler nak hon si Arel tu.. terus kitaorg blah balik rumah memasing..

p/s : Thankz Arel bawak shin jenjalan JB... shin x tepek pic Arel kat sini.. yer la.. x mintak permission.. lagi plak.. x byk pic dpt ambik.. asyik borak ngan ronda ronda.. sampai lupa nak ambik gambo.. aishhh gambo dia jadi pahlawan bertopeng pun shin x sempat snap aishh rugi rugi.. Tima kaseh daun keladi.. lepas habis puasa bawak shin rempit lagi.. ek...


ni ler benda alah yg shin beli.. natang pink tu Rm10.. natang itam tu.. Rm6



natang ni shin beli 2 eko.. satu utk encik Lappy ngan satu utk cik modem.. sebab seblm ni dua eko ni dok rampas kebebasan shin nak guna kipas.. asyik diaorg jer yg panas.. kalo dah panas sgt.. cik modem majuk.. dia disconnetkan tenet.. hampeh tul.. main ugut ugut.. Encik Lappy baik skit.. panas panas dia.. xde la nanti mematikan diri sesuka ati.. so lepas ni memasing dah dapat kipas memasing.. jgn nak buat hal.. huhu

sekian ek~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

lanz_evo7 said...

nak satu yg warna pink 2..

i'm shin... i'm inesen said...

aish..xleh la.. lupa lak nak koling koling.. tanya ko nak ker tak.. aiseyy man... sori ek

Anonymous said...

murahnyer headpon tu Shin...ada lg ke semurah tu..?


mIE...

AreL said...

letak r pic arel.. hahaha!!!! Thanks shin coz sudi teman rel jenjalan... ngee~...

mane de laju... sratos sploh jew paling laju pon... hik3...

i'm shin... i'm inesen said...

mie : tu ar.. Rm6.. tadak brand ler.. cap ayam pun tadak.. tp bunyik dia... perghh superb..

Arel : aishhh mane plak teman dia... arel ler yg teman shin.. baik sungguh.. ada time x laju.. ada time tu.. laju ler.. sib baek terer bawak moto.. kalo shin ler...aishh.. cuak kat jalan beso.. nanti shin tepek gambo arel k.. but ada 1 sajok.. tu pun sib baek amek.. nak amek banyak banyak segan ler plak..