Wednesday, August 12, 2009

perang dah tiba.. larikkkk


aiyooooooooooo tak tau.. mak balik bawak kayu.. ngee~ haa kengkawan watpe tu?? saje shin letak tajuk entri camtu hik hik.. bukan ada apa apa pong.. negara kita kan dah merdeka.. mana ada perang perang lagi kan... cuma shin nak habaq.. la ni dah dekat sangat bulan puasa.. perang jual beli kuih mai dah... tak kira bos ada ker tadak... memasing sibuk nak berjual.. promosi habis habisan.. dari kain tudung.. sampai ler ker kueh raya semestinya ler... aishhh apa la nak jadi ngan bebudak ni.. datang keje patut wat keje... ish ishhhh...



ari ni shin jadi budak baik jer.. duduk diam diam kat dalam bilik.. ada time wat keje.. ada time tetido 2-3 jam... mesti kengkawan yg lain rasa sunyi kat luar sbb shin xde kacow kacow diaorg arini.. mesti diaorg rasa aman sbb shin x kacow diaorg wat keje.. mesti diaorg lega sbb shin x merayau arini dok promote benda benda yg leh di jual hahaha.. mesti diaorg x rasa sengsara ari ni sbb shin dok senyap jer...

tetiba arini shin rasa x selesa... ada gangguan kat perut ni... mcm ada mahluk ghaib kat dalam perut yg syok main kocak kocak.. sambil cuit cuit hempedu.. jantung.. ginjal shin.. sampai rasa senak.. pedih pedih.. geram tul... kejap kejap sakit.. kejap kejap tak sakit.. x tau ar sebab salah makan ato terlebih makan ek... tu yg xde mood nak kacow orang lain.. di tambah tambah kena ulser sebijik.. orang johor panggil 'mata ikan'.. pedih woo....

kadang kadang shin x paham.. ada sorang dua budak lelaki kat tempat keje shin ni.. terutama nya si helmi... dok cakap shin ni 'menyetan' kat tempat keje.. aishhh jahat kan mulut dia... shin inesen.. mana ada menyetan...tak baek mulut dia kan kan... memang la time shin bosan shin suka kacow kacow orang... semua sbb nak ilangkan ngantok... atau bermesra mesra jer... tp menyamakan shin ngan setan.. kasar tu woiiii.. xper la.. arini shin senyap.. esok saksikan lah... sekembalinya budak shinchan yg inesen memporak perandakan hidup korang.. tunggu~


aishh.. ader rupa cam setan ker?? kan muka dak baik ni.. inesen lagi tp x leh celen arel la.. dia inesen kuasa dua..

ouh untuk pengetahuan korang.. CNI dah start jual Kurma sempena bulan Ramadhan ni.. baru jer launching... haaa... sedap tau.. tahun lepas shin dapat jual banyak Kurma... tahun ni x tahu la ek.. masing masing mcm gawat jer.. heheheh... kang kalo shin jual karang... x pasal pasal diaorg cancel oder kuih raya plak.. arghhh... xper xper.. kata orang Jerman.. orang tamahak selalu rugi... haaa... so.. shin xmo tamahak tamahak.. shin promote orang orang tertentu jer.. tunggu la nasib korang.. shin x paksa beli.. tp sorang paling kurang.. kena beli satu la ek~



ni la ropa bentuk Kurma CNI.. Terbaik, Manis dan Enak.. Kurma terpilih dari Arab Saudi, di dalamnya terselit buah badan panggang ngan apricot kering dari California.. haaaaaa.. cepat cepat beli ek... jangan malu malu..

standard la kan.. bila menjual ada yg membeli.. tp bila dah satu tempat kerja.. ramai yg menjual.. terpaksa lah mcm sistem barter plak.. ko beli aku punya... aku beli ko punya plak... kalo ko xmo beli aku punya.. aku x mo beli ko punya.. atau aku cancel yg aku dah oder... haaaa.. jgn maen maen.. kalah sistem along ok....

actually shin dah stopkan penjualan kuih raya tu.. sbb takmo over sale... haaaa.. slalu orang jual giler giler banyaknya kan.. tp shin ni baik.. sebagai budak yg inesen perilakunya.. shin xmo jual banyak banyak.. shin bagi peluang kat orang lain plak jual kuih raya diaorg... dan sebagai balasan shin oder la jugak kuih diaorg ni...



1st kuih raya yg shin beli hehehe... memula mcm xmo oder.. sbb rasanya pedas sangat.. tp sebab murah la kan.. setengah kilo Rm5 jer.. so shin beli jer la.. buat ada ada time pagi raya nanti... shin beli utk letak kat umah parent.. kalo letak kat umah bujang shin.. mmg x laku la jawabnya... byk lagi kerepek lain... tp shin x minat makan kerepek.. so xmo la beli bebanyak.. ( motipp?? yg nak makan tetamu.. bukan tuan umah lerrrrrr ) hik hik.. hmm ni pon ambik time dekat dekat nak raya nanti...



hah yang ni plak... agak mahal kuih dia.. tp leh tahap sedap la.. tp hampir kesemua rasanya sama jer... tu bekas kecik kecik tu.. testes dia ler... kalo xde tester.. haram bebudak ni xmo beli hehehe.. paling hangin.. x cukup ngan tester.. biskut yg di paket pun ghaib kena sebat ngan malaun mana ntah.. buruk akhlak tul ler... dah la kuih tu paling sedap.. naper x bagi kat shin skit.. siot tul... shin lom tulis nama lagi untuk oder.. tp shin dah cari org yg nak tukar tukar kuih ni... maksudnya.. shin beli satu jenis.. pastu bahagi dua ngan dia... dan dia pun buat yg sama.. so kitaorg dapat 2 jenis kuih pada satu harga.... pandai tak shin???



alahai... time shin nak balik.. time tu la dia nak promote produk Tupperware dia... hmmm ntah la.. aritu punya barang still ada hutang lagi lom bayar Rm16 hehehe.. takkan nak ambik lagi kan... ni semua memang harga giler babun murah... tak mcm dalam katalog... tp shin xmo la beli benda benda yg shin x perlukan wat masa ni kan kan..

hmmm camtu la kisahnya shin ari ni... suka tak dengar cerita shin hehehehe... haaa esok esok shin citer lagi ek... jumpa lagi kengkawan...

sekian~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

AreL said...

hehehe... suke2... dengar citer shin.. ngee~ banyak tol org promote barang yer? hik3... kalo combine sumer tuh, da buleh bukak satu company, jual macam2 produk.. :)

Mane de inesen... rel comey jew... hahaha!!!!

ZaCk AzRiN said...

perang jual menjual dan beli membeli dah tiba....
perang habis-habisan sampai habis duit....
wakakakkaka....
inesen....

i'm shin... i'm inesen said...

arel : yer la yer la... arel comey kuasa dua..

tu ar.. diaorg ni x agak agak nak berjual... aish.. gaji x cukup kot.. atau keje x cukup.. asyik jadi ulo beso hehehe tu yg ada byk masa main kedai kedai.. huhuhu.. arel nak jual apa plak.. nanti shin beli...

zack : yup... kalo x beli kena fire.. bip bip bip bip..

Ajami Hashim said...

tuuudiaaa! mp3 ramadan! huhu!

ZaCk AzRiN said...

fuyoooo....
xperlu mkn telur separuh masak....
hehehehehehe....
rahsia terbongkar....

i'm shin... i'm inesen said...

zack : sshhhhhhhhhhhhhh ini adalah rahsia

ZaCk AzRiN said...

hahahahhaha....
nakal erk shin inesen nie....
ok2....
rahsian erk....
hahahahhaha....