Sunday, August 2, 2009

acara hari minggu


untuk pertama kalinya shin tido kat umah bujang shin sorang sorang malam tadi... aishhh... memang gigih siot... huhuhuh tapi abis semua lampu shin bukak.. temasuk la bilik bilik yg shin x gunapun shin pasang lampu.. bagi terang huhuhu

mungkin sbb seharian kemas umah.. sapu sampah luar umah.. shin rasa mengantuk sangat.. tu yg cepat rasa ngantok... huhuhu... tapi tetiba kul 3 pagi lebih.. terjaga... perghhh time tu memang payah skit nak lelap semula.. mula pk yg bukan bukan... sib baik xde bunyik cicak ker.. bunyi burung antu ker.. mau nanges kalo ada bunyik bunyian tu semua hehehehe.. seremmmm!

actually shin x plan pun nak tido sana... lepas dah abis berkemas.. shin terus besiap balik umah parent... pastu penat penat ni.. shin baru nak makan nasik... then mak shin dok berleter ntah apa apa.. bengkek jer dengar... terus rasa bengang.. shin malas nak gado.. terus kemas kemas... shin kuar umah... di tambah plak ngan keEgoan shin babah pakai bawak pi kenduri.. lagi la temper.. padahal shin dah bagi tau shin nak guna keEgoan shin tu... malas tul nak bawak kete.. sempat la shin ter'hempas' skit pintu masa nak kuar umah... adehhh x pasal pasal sepanjang drive pi umah bujang tu ada rasa ralat.. rasa besalah kat mak... ngee~

shin x paham la... pepagi shin dah basuh pinggan.. basuh baju... siap gigih pi bilas and jemur kat umah bujang lagi... sbb air tadak... tp apa ntah yg kurang kat mata mak shin.. ada jer yg x kena... aishh... geram geram geram...

di tambah tambah lagi.. insiden che am buat hal... bikin lagi rasa bengang... arini dia msg pun shin x reply.. lom ada mood lagi nak reply...

hmm la ni pun shin rasa penat sgt... sib baek la ni parent kuar.. ada kendurik kat umah jiran... so aman skit dari kena leter... plan lepas update blog ni.. nak kemas blik.. nak lipat baju baju shin.. sbb mcm terasa aura mak shin akan jadikan point baju tu atau bilik x kemas untuk jadi bahan dia nak berleter... sebelum terjadi baek shin buat dulu... biar dia terkedu tak tau nak cari point apa.. huhuhuhu

oh.. pagi td shin ada maen tennis.. perlawanan persahabatan antara cikgu cikgu Sekolah Menengah Bandar Tenggara, belia ngan Kelab Tennis Hokuriku... biasa ler... plannya 7.30.. tp nak tunggu orang orangnya sampai... kul 8 baru ramai.. tu pun belia belia nyer ntah mana... ciput jer yg hadir.. cakap jer lebey.. ari tu kata nak lawan..

mood nak bergambo pun kureng... so apa yg ada jer la shin tepek... yg lagi haru.. ari ni maen macam tahik... 2 game main.. 2 kali tu gak kalah...... arghhhhhh... shin salahkan che am la ni punya pasal huhuhu... ( tetap x mo salahkan diri sendiri x reti main ) tp fight la jugak.. huhuhu


seisi memanaskan badan... yg x pakai topi tu la fafa.. masih bujang.. sapa nak angkat tangan!


ni group cikgu cikgu veteren huhuhu tp terer siot


orang kuat Kelab Tennis Hokuriku... che Lanz..


segini jer yg hadir.. yg tak hadir tu bakal di black list


ada gak makanan.. buah buahan... air airan... huhuh nyum nyum

habis maen tennis dekat kul 11.. actually ada lagi game diaorg maen.. tp cuaca dah panas time tu.. shin terus blah... sampai umah bujang.. mandi mandi.. terus tido... x sempat nak pakai apa hahahahaha... terliur tak korang??? hahahaha... tau tau dah dekat kul 3.. rasa lapo.. terus kuar pi beli makanan... tapau... then la ni... shin dah kat umah parent... dapat maen tenet huhuhu

mungkin ni la last kitaorang maen tennis.. acara penutup laa sebelum nak masuk bulan Ramadhan... time puasa mmg sebulan la cuti.. Raya pun lom tentu kiraorg maen.. pastu baru la aktif semula...

camtu la kengkawan aktiviti shin seharian.. semuanya shin buat sorang sorang.. sian kan... xde sapa nak teman... ada sesapa sudi nak teman shin next weekend?? huhuhu

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

I am Karl said...

I luv my parents!!

hehe..

shin pun kan.. sure la.. walaupun mak suka berleter ke ape ke... sure ttp syg giler kan?

btw, rajin siot g basuh baju kat umah sewa psl air xde..kalo karl... TIDAK.. haha.. campak jelah kat dobi..

AreL said...

hahah... biase la hin... name pon mak kan... kalo x berleter, bukan mak namenyew... kadang rel dok lame kat kl, rindu lak nak dengar mak nye leter tuh... hehehe...

ala shin, rel dok bilik sorang² kat jb ni, da nak dekat sebulan tiap² malam de bende ketok tingkap pkol 3 pagi.. buat derk sudah, umah kite... tp yesza.. serem tu tetap ade la kan... kekeke...

i'm shin... i'm inesen said...

karl : sini xde kedai DOBI hehehe... so sapa sapa nak bukak bisnes.. meh la.. cuma laku @ tak.. xleh nak konfem..

Arel : uiks... kalo dah tahap ketok ketok tingkap tu.. mau shin meroyan memalam... perghh seram seram

tengku_fir21 said...

takut ker..???
huhu....

abah72 said...

:-) ade owang kata, kita akan merasa kehilangan selepas emak tiada di dunia. Selepas dia tiada, leteran itu la di rindui & d cari2. Percayalah....

AreL said...

haha... mule² seram gak shin, lame² tu, rel biar jew... slagik die x masok dlam, x tunjok muke die, cukop... hahaha!

i'm shin... i'm inesen said...

fir : bukan takut ar... tp x berani ngee~

abah : shin syg kat mak.. tp tu la.. bila part dia berleter tu.. cedera hati ni.. lain beno cara dia berleter kat adik beradik lain.. ngan shin.. sadis semacam jer.. sob sob

arel : kalo muka dia lawa xper la gak ek.. huhuhu nak masuk selalu pun xper.. hik hik

naqiubex said...

tinggal sorang sorang lah best! bagi saya..

i'm shin... i'm inesen said...

yup.. agaknya kalo line tenet dah ada kat umah bujang... xde la takut sgt kot huhuhu agaknya laaaaa.... kalo terjaga time tido.. pastu rasa seram.. cpt2 online... huhuhuh..