Wednesday, August 19, 2009

Isu : Internet dan Pornografi


hmmm... arini shin nak sharing sharing citer ngan kengkawan.. huhuhu.. xde istilah nak memalukan diri sendiri... memalukan orang lain... atau pun yg sewaktu dengannya.. entri ni lebih kepada sharing pendapat, berita dan ke arah yg lebih inesen..

shin mula kenal internet masa lewat tahun 1998.. hmm masa tu agak teruja la.. even guna dial-up yg sangat la slow tu... tp gigih guna tenet.. jaman tu shin x de guna hp.. even x pernah rasa nak guna hp pon.. x rasa apa kepentingan hp ni...

di sebabkan kawasan tempat tinggal shin yg agak pendalaman... cara shin nak tengok dunia luar yelah ngan gunakan internet... shin x pasti lak.. jaman ni dah ada streamyx ke belum ek...

shin apply streamyx pada 25 Januari 2007.. sblm tu shin penah nak apply.. tp kawasan tempat shin memang x layak.. lom dapat line katanya... then 21 Februari 2007.. shin dah start guna streamyx... lagik la teruja sebab line tenet semakin laju...

dan paling utama... shin addict pada internet.. satu hari x main internet.. mmg rasa x sempurna hari tu... thats why shin x potong line dial-up.. kekadang bila streamyx wat taik.. shin guna dial-up sementara nak tunggu line streamyx ok semual..

-end part internet-

shin mula kenal dunia pornografi masa dalam tingkatan 3.. masa tu takat tengok video video filem omputeh.. x kisah la cite per.. mesti ada part diaorg romen romen.. hah.. bila time parent x de kat umah.. memang la akan ulang ulang part tu.. kekadang sampai jem ( pepaham jer la jaman ni x de vcd lagik )... sebenonya xde la lucah mana... takat cium cium.. pastu x nampak pon anu anu ker.. hehehehe.. tp shin rasa dah lucah habis la tu...

then masuk tingkatan 5.. penah tengah wat study group.. sorang kawan ni bawak video lucah.. aishhhhh... masa tu memang lucah habis... menggigil gigil tengok.. takut ada.. teruja ada.. mual ada ( inesen ok! ) ... tapi yg tengok tu ramai.. so.. rilex jer la.. ohhhhhh mcm tu cite lucah ek.. time ni susah nak nengok la.. pasal... tak tau nak cari kat ner.. nak pinjam member malu.. kang dia ckp shin kaki blue.. so... masa umo camtu.. x lebih 5 kali la tengok.. selalu nya.. shin rakam kat otak jer.. hahahaha yer la.. bila sorang sorang tu.. shin tayang balik melalui perakam otak.. eiii.. sengal kan..

then masa kat asrama.. time ni dah ada start guna vcd... dah selalu nampak komputer.. selalu nampak mesin taip jer... hehehehe.. so kengkawan ada la bukak.. tp selalu jarang dpt tengok.. yer la.. kalo sekali tengok berkumpulan ramainya.. lagipun x teruja pon nak nengok.. masa ni la hot cite gambar bogel Zarina Zainuddin.. tu pun shin x dpt tengok.. aishhh kedekut dioarg ni.. tau la kaya.. ada komputer...

then lepas shin tau guna tenet... time ni benda ni lagi mudah di tengok.. kekadang tengah wat keje.. tetiba ada jer iklan iklan lucah.. kekadang gatal dok click.. pastu tetiba dpt virus... nanges... lepas lepas tu.. tobat nak click sesuka hati kalo ada iklan iklan camtu..

lepas tu lambakan web porno makin menjadi jadi.. dan kengkawan ada plak yg promosi laman web tertentu... kalo dulu tengok omputeh.. tapi skrg org melayu pun ada gak.. aishh shin mmg x tergamak nak nengok melayu punya.. tp kekadang tengok gak.. tu pun pejam pejam mata sekejap sekejap hahaha ( leh caya x?? )

tp tu la.. x de la shin nak melayan web porno ni setiap hari... giler ker weii... tp ada la seminggu tu 5-6 hari gak tengok... pastu ada hari hari rehatkan mata.. malas nak pi mandi hadas.. hahahaa ( matilah pengakuan berani yg inesen ) pastu nyesal.. rasa tobat.. taknak tengok lagi.. tp time sangap tengok gak... aishhh semakin mudah.. semakin rosak akhlak shin yg selama ni terpelihara.. hope masuk bulan Ramadhan ni... shin akan tak terikut sgt napsu.. jadi budak baik mcm sediakala... AMIN

-end part pornografi -

moral of the story :

ok lah.. shin x perlu nak kata orang lain kan.. better shin jadi kan diri sendiri sebagai contoh yg kurang sihat.. mungkin korang korang pon ada wat gak.. walaupon x semuanya.. tp ada la jugak kan.. itu menandakan zahir batin shin sihat... cuma pemikiran jer kurang sihat tengok benda benda cam ni hehehe

tp yg bagusnya shin ni.. xde la tahap nak donwload filem lucah ker.. sanggup ni kat opis pun wat keje... x cukup kat umah... pastu di jilid ke cd... dan di jual jual... aiyooo.. shin mmg tak terpikir nak wat... just tengok beberapa ketika.. pastu dah.. wat benda lain plak yg lebih sihat...

maksud shin addict kat tenet.. bukan shin addict nak tengok porno.. tp shin addict pada youtube dan multiply... ni la mesin pemutar masa masa lampau.. macam macam ada.. x yah tengok tv pun xper...dan skrg shin addict pada blogging... ketiga tiga benda ni la benda wajib yg shin bukak tiap tiap ari...

so macam mana eh... kita nak elak tengok laman web porno.. kalo kengkawan ada petua.. bagi tau la kat shin ek... kot kot shin leh amalkan...

bila sebut pasal internet ni ada urat urat kerajaan nak menyekat dan menapis web web tertentu.. Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim hari ini berkata tiga kementerian diberi tugas mengemukakan cara bagi menyekat bahan hasutan dan pembohongan daripada disebarkan di internet. Beberapa menteri telah ditugaskan untuk meneliti contoh-contoh hasutan, penderaan pornografi kanak-kanak dan penipuan bagi menyediakan butiran dan maklumat yang perlu kepada agensi penguatkuasaan undang-undang.

berbeza ngan pendapat bekas perdana menteri kita Tun Dr. Mahathir Mohamad, katanya , beliau tidak fikir kerajaan akan menapis kandungan Internet dan percaya dasar itu akan terus dikekalkan. Dr. Mahathir mengulas kenyataan Menteri Penerangan, Komunikasi, Kebudayaan dan Kesenian, Datuk Seri Dr. Rais Yatim, yang mengesahkan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan badan yang berkaitan diminta meneliti pelaksanaan sistem tapisan kandungan Internet.

dan yang paling sahih dan seronok... Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam menegaskan, Malaysia tetap kekal dengan dasar tidak mengadakan sekatan ke atas kandungan Internet di negara ini.. horrayyyyyyyy~

hmm korang bayangkan lah.. tetiba korang masuk tenet.. nak download lagu x leh.. nak tengok youtube xde lagu lagu lagi.. nak tengok blog blog tersohor pon xleh.. aishhh semuanya xleh.. mau meroyan .. mau pitam jadinya.. mual tiap kali tengok tenet.. mcm dull jer..

dan yg penting.. sejauh mana kita nak elakkan pornografi mejerat kehidupan kita.. hanya kekuatan mental yg mampooo menjadikan kita kebal dari mengikut hawa napsu.. ( pandai plak shin jawab.. tp x reti pratikkan ) hahahahah... dan shin percaya.. even budak budak skrg pun lagi advance bebanding zaman shin kekecik dulu... oh Thankz God.. i'm still inesen..

ada kah shin malu ngan entri ni?? adakah shin malu cerita pasal diri shin.. oh tidak sama sekali.. shin x la seteruk mana ( shin rasa la ).. shin tengok pornografi.. tp shin xde la jadi perogol bersiri, shin xde la jadi perogol kanak kanak, shin xde terpikir nak rogol muhrim sendiri, shin xde amik rasuah, shin xde jadi penipu.. perompak dan lain lain... kesalahan shin hanyalah.. addict kat tenet tu jer...

sekian dulu ek celoteh shin yg ntah apa apa ni... jumpa lagi kengkawan..

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

b-boy said...

Hahahaha..dah kate laki..inesen pun tetap napsu x leh kawal kan..moga2 kita dpt kawal napsu makan pose nie.. erkkk lari topik x..btw I'm inesyennn..muahahaha

i'm shin... i'm inesen said...

boy : kamu pra inesen jer.. ngee~

KakaXY said...

Shin, tgk porn kat website mane?
meh la share..hehehehe
larikkkk..neno neno pom pommm (ambulan larik balik umah)

i'm shin... i'm inesen said...

kaka' : uiks.. dia otai lagi mau tanya

SoReNsEn said...

huhu.. iolz boleh meroyan agaknye kalau tenet kat mesia tetibe kne tapis.. (meroyan sbb pe tatau :P)

AzAz said...

smua org pun tgk benda alah tu... cuba dptkan sorang yg x tgk... ada? even sblm jadi ustaz pun dia musti prng tgk sekali dua... :)

Double N (Naz Nasir) said...

umur shin berape hah

i'm shin... i'm inesen said...

sorensen : meroyan sampai guling guling ek hehehe

azaz : aishhh.. teruk eh penangan pornografi ni.. ish ish ish... sib baek shin masih dalam keadaan yg terkawal lg hehehehe

NN : erk.. main teka teka umo shin ek?? orait... tahun 1995 shin dah habis tingkatan 4... tahun tu shin bukan dalam tingkatan 3 atau 6... so berapa umo shin skrang?? ngee~

KakaXY said...

drpd shin tgk porn, baik shin produce porn..hehe..

i'm shin... i'm inesen said...

kaka : kurengggg tul.. aishh budak inesen mana reti benda benda ni semua.. aishhh