Wednesday, August 5, 2009

drama/movie yg paling shin suka



* ini entri syok sendiri

hye kengkawan... korang wat pe tu ek??? haaa.. nak dengar cerita tak??? xmo??? xmo sudehhh.. huhuhu.. ouh ada yg nak dengar ek... haa duduk duduk duduk... meh shin citer sekarang..

kalo korang nak tau ( korang : xmo tau punnnn ) huhuhuhu.. siot.. haa kalo korang nak tau.. shin ni bukan jenis suka tengok wayang... lelebih lagi cite yg ntah haper haper.. toksah la korang nak ajak shin dating sambil nengok wayang ( motip?? ) bazir duit jer huhu.. baik pi memakan ker.. memain ker.. ada pekdahnya..

tapi hari ni shin nak cite kat korang... movie/drama yg paling paling memberi kesan ( cewahh ), paling shin minat.. kalo tengok ulang kali pon shin x kesah.. kalo tengok ngan orang yg sama minat lagi la besh.... sambil tengok bedua duaan atau beramai ramaian.. laga laga kaki.. cuit cuit tangan.. lentuk lentuk kat bahu hahahaha.. sambil tu tengok la cerita dari awal sampai abis.. tanpa ada rasa bosan pon...

haaaa korang nak tau cerita apa yg shin minat.... jom shin bagi tau sekarang~

Gilmore Girls


kalau korang nak tau... cerita shin layan sejak bekurun lama dulu.. huhuhu.. sejak zaman takde ASTRO yg hampeh tu.. hehehe Astro ada tayang cite ni?? xde kan xde kannnn! sebab tempat kitaorg dekat ngan Singapore.. dapat la tengok cerita ni kat Chanel 5... pastu TV3 pun tayang gak... sangat la besh cite ni... sampai kan shin beli dvd dia dari Season 1 sampai la Final Season.. tp shin lom sempat tengok abis pon huhuhu... lom ada masa yg sesuai.. hik hik

Will and Grace


haaa.. mesti korang tak tau sangat pasal cerita ni kannn.. actually cerita ni penah main kat Tv Malaysia kejap.. tu pun kena banned.. even Tv Singapore pun banned cerita ni.. di sebabkan ceritanya 'open' sgt... walaupun xde la tayang lucah lucah.. tp bahasa yg diaorg gunakan mungkin x berapa sesuai.. huhu ntah.. shin tengok ok jer.. x paham la naper.. cerita ni pun shin beli dvd dia... cuma di sebabkan shin ni x pandai sgt bahasa omputeh.. agak terbatas la memahamkan.. tp layan jugak.. faham x faham belakang kira.. tengok gelagat diaorg jer nak seronok..

Winter Sonata



lagi satu drama yg menyentuh naluri hati shin yg inesen ni.. Winter Sonata... korang ada tengok tak??? huhuhu memang sgt suka cerita ni.. selain lagu lagu dia.. kaedahnya macam paham bebeno bahasa koren gamaknya.. yg ado.. haram sepatah x paham... tp mmg besh cite ni.. nanges nages tengok... teringin nak beli.. tp mahal bebeno.. so.. pinjam kawan jer la.. arghhh satu hari nanti kalo dah turun harga dvd dia.. bole la shin beli... huhuu

Love Revolution


hah yg ni zaman sebelum negara kita di jajah cerita korea.. masa tu drama drama jepun mula bertapak kat Tv3.. huhuhu.. shin mula rasa seronok tengok cerita drama jepun yg besh besh belaka... dari situ shin mula belajar cakap skit skit.. beli album lagu lagu dia.. dan masa ni la shin start becinta ngan sorang budak ni.. kebetulan dia baru balik dari jepun.. dan kitaorg jumpa.. dia ajak shin skit skit bahasa jepun... tp cinta kitaorg x betahan lama.. tetiba dia tinggalkan shin untuk dia pergi jepun dan berkahwin... tp sekarang ni dia dah balik kat KL.. huhuhu..

dalam banyak banyak drama jepun yg shin beli.. cerita ni la yg paling shin suka.. dan memang susah nak bagi orang lain pinjam.. cerita cerita lain xper.. gigih sampai beli dia punya soundtrack lagi... dari situ shin terus suka kat pelakon utama dia, Esumi Makiko dan banyak beli drama dan filem dia.. beza bahasa jepun ngan bahasa korea.. shin lebih cepat tangkap bahasa jepun.. huhuhu kalo bahasa korea.. macam tergulung gulung lidah nak nyebut..

Kuch Kuch Hota Hai


wooaaaaaaaaa cerita ni... dari jalan cerita.. sampai ke lagu.. semua shin leh ingat.. part mana.. lagu apa... hehehehe.. dasat ek.. tp penangan cerita ni la.. filem hindustan mula di terima kat negara kita ngan lebih havoc lagi... even dulu dulu mmg dah main.. tp sbb cerita ni.. filem hindustan makin popular.. sampaikan masa Hari Raya Puasa pun Tv Malaysia sibuk nak tayangkan filem hindustan.. raya cina nak tayang hindustan.. raya Deepavali lagi laaa.. mmg filem hindustan.. tp mmg shin minat cerita ni.. ever dan ever.. cerita lain xper la... x berapa sangat... uhuhuhu

Finding Nemo


haaaa.. cerita ni pon shin minat sgt... kelakar ada... sedih ada... lelagi watak Dory tu.. macam nak tampo tampooo jer dia.. ngan penyakit lupa dia tu.. sgt menyusahkan.. huhu kalo duduk boring boring.. layan cerita ni pon shin x kesah.. even dah tengok lebih 5 kali... huhuhu sangguuuuppp tu..

Lord Of The Rings


hmm walaupun shin minat Harry Potter.. tp ada part Harry Potter ni boring banyak.. tp kalo bab Lord Of The Rings ni.. ada la boring skit.. tu pun part pokok pokok bercakap yg lembab.. lemau... rasa mcm nak sekeh sekeh jer penulis buku Lord Of The Rings ni.. sbb cipta watak sedemikan rupa.. yg lain lain semua org... sgt suka tengok... shin ada beli Box Set dia.. tp sbb shin nak pakai duit.. masa tu nak beli modem.. xde duit.. shin jual kat kawan.. sedih tau... yg skrg ni shin beli biasa punya.. xde Box set.. xde gempak sgt... tp cite ni memang besh la...

Bisikan Cinta


wait.. sapa cakap shin x suka cerita Melayu.. huhuhu.. haaa kalo korang nak tau.. cerita Bisikan Cinta ni lah cerita yg shin tengok lebih dari 4 kali... cerita tahun 1995.. lama sudah cerita ni.. sgt besh... lelagi pelakon kesukaan shin.. Norlia Ghani ngan Azhar Sulaiman yg berlakon.. memang besh... cuma shin xde dvd cerita ni.. dulu tengok kat video tape jer.. skrg mana ada lagi player dia.. video nyer pun ntah ke mana... kalo ada duit lebih.. shin terjumpa cite ni.. mungkin shin beli gak.. satu hari nanti laaaa huhu

Upin & Ipin


haa.. kalo korang nak tau... ni la cerita paling bertakhta kat hati shin.. UPIN & IPIN... sangat sangat sangatttttttttt suka.. dari drama sampai filem dia.. shin tertunggu tunggu dvd dia bila nak kuar.. drama drama dia shin simpan.. seronok sgt tengok.. x jemu.. even hari hari pasang.. bole layan lagi.. ngan kerenah diaorg.. jalan ceritanya.. rasa besh sgt.. huhuhuh..

shin start jatuh cinta kat cite ni.. time puasa 2 tahun lepas.. haaa.. masa tu x tau pun pasal cerita ni.. then kengawan shin cerita la.. alamak shin x sempat nak tengok pon.. tp sib baik ada youtube.. shin leh tengok balik semua cerita dia yg dah terlepas.. lepas tu.. rasa teruja bila filem dia plak di tayangkan.. cuma dpt tengok sekali jer.. pasal ramai sgt orang tengok.. x sanggup nak beratur panjang panjang.. hmm syg kat cerita ni!

shin nak ucap mekasih kat Syir Huzerra sbb bagi hadiah Upin kat shin masa besday shin aritu.. walaupun shin x puas ati.. sbb Ipin hanya layak untuk shin.. tp xper la.. shin xmo demand lelabih.. len kali belikan lagi ek.. part Ipin plak hehehe mekasihhhhhhhhhhhhh....

haaaaaaaa camtu la kengkawan.. drama/filem yg sangat sangat shin suka.. pilihan utama katanya... even cerita lain shin minat gak... tp.. cerita yg shin sebut ni.. memang jadi pojaaaannn hati ku.. sekarang ni jer la shin baru nak minat tengok cerita Desperate Housewife, Ugly Betty.

cuma shin memang tak minat tengok cerita Hantu, Perang, Ganas, Kejam, Sedih yang melampau.. 18sx ( ehh ye ker ni?? ).. hahaha... sesuai ngan perangai shin yg inesen... shin lebih suka cerita yg betul betul kena ngan jiwa shin.. huhuhu

so, sesapa yg baru cuba try nak ngurat shin..kiranya korang dah tau la serba sedikit apa yg shin minat ek.. next time shin cerita pasal benda lain yg shin minat plak ek.. tungguuu.. huhu

jumpa lagi.. sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

13 comments:

avegalion said...

shin...
cuba carik citer Jepun "Love Letter"..
mmg tgkap lentok abisss...

i'm shin... i'm inesen said...

Love Letter.. cite lama tu.. filem rite... rasanya x happy ending ek... ala shin suka happy ending huhuhu

Anonymous said...

wahh Shin ada citer Winter Sonata....best nyer...sedih smpi meleleh air mata tgk kan huhuhu

mIE...

i'm shin... i'm inesen said...

mie : mana ada org ada citer tu.... aishh x pay attention la tu

Nuri said...

Nok....kalau citer jepun..mak suka citer maero attack jerk nok..wahh very the old school kan...bolayan ngn citer sedih2 cintan cintun bagai..walauponn..

Zampeada said...

ramai yg minat citer winter sonata ni... tapi aku tak penah tgk...

Anonymous said...

huhuhu sorry Shin...tp nk bgtau Shin gak..yg citer KKHH org tgk lebih dr 10kali..berkemungkinan jg smpi 20kali...tp yg last² tu tgk lompat² jer..huhuhu

mIE...

i'm shin... i'm inesen said...

Nuri : wahh Miss Comet lagi besh huhu

Zampeada : harus pi tengok.. tangkap leleh

mie : eh apesal lompat lompat?? shin rasa semua lagu dalam filem tu besh besh.. even sepatah haram x tau maksud dia... stakat pyar tu tau laa hehehehe

AreL said...

rel memang minat giler kat Lord of The Ring tuh... abang rel de beli box set LOTR extended version time die balik study kat UK dulu, mak oih... best gler... every month, at least skali la tengok 3 3 movies tuh... hahaha!!!

winter sonata tu ade gak tengok, sebab my mum suke tengok, rel pon tumpang la skaki... superb!

btw, rel suke tengok Friends... rel besar ngan citer tuh, dari kecik smpai la skang... blaja cakap english pon dari situ, abg pon de beli box set dari season 1 smpai season 10 citer friends tuh... ape lagik, x tido tengok friends tuh... hik3... cube la tengok... best... :p

Double N (Naz Nasir) said...

shin, cerita bisikan cinta kat serembna byk, kalo naz bllik serembn naz belikan, Insyaallah

i'm shin... i'm inesen said...

arel : hmmm kat Leisure Mall pelangi ada satu kedai ni jual la box set filem LOTR ni.. siap ada peti ngan pad lock skali.. perghh lawa sehhh.. tp harga dia mahal gak.. hmm arel tengok la Gilmore Girls.. beshhhh... meh nengok sesama eh

NN : aishh.. kat seremban banyak ek.. lama shin x jalan jalan bukit chedang.. dulu rajin pegi pasar malam kat bawah flat kg ismail.. huhu tp lepas mak shin pindah kat senawang.. terus tadak pi... lagi plak.. kat area shin ni.. bus direct pi seremban tadak da... kena naik dari jb.. jauh sehh...

F said...

same la

i pon suke Kuch2 Hota Hai,Gilmore Girls,Finding nemo and Love Revolution!!!!!!!!!!!BEST!

Anonymous said...

Hai, tumpang tanya boleh? Berapa harga dvd gilmore girls complete 1-7season yg u beli tu ya? Thinking of buying it for my sister birthday ;) nak kena menabung dulu. Haha