Thursday, August 27, 2009

cerita hari keenam puasa : busy dalam sunyi


hye kengkawan... dah ready nak berbuka ker??? sini jap jer lagi nak bebuka... arini masuk waktu berbuka jam 7.12 malam... seronok kan dok sini.. bole buka cecepat dari korang... tp kalo dok sabah sarawak lagi la cepat kan.... ngee~

arini jadi budak baik... duduk buat keje jer... ( padahal keje ni ari selasa punya hahahha... baru arini ada mood nak buat ngee~) pastu... xde orang teman lagi dah ari ni... 'lesung batu' bz... so shin buat la keje sensorang... xde sengih sengih.. xde senyum senyum... arghhh... kalo ari ari camni... bole pitam kesunyian..

untuk elakkan sunyi tu.. shin layan lagu lagu raya... pulun abis... baru la mood nak buat keje tu ada skit skit.. tu pun x siap lagi.. esok sambung.. aishh... minggu ni ada satu tu jer la keje.. sib baek kan.. dari jadi ular besar sokmo.. ngee~

pastu arini dok update bebudak punya oder kuih raya... sbb esok nak mintak payement dari dioarg... ngee~ yeah yeah pakcik kayo sekejap ( pegang duit orang )...

arini abang shin ngan family dia balik berbuka puasa sama sama.. so macam macam la juadah ada... tp akhirnya dpt gak nak makan siput sedut.. babah beli.. smlm shin suruh dia beli.. tp dia ckp siputnya kecit sgt.. arini ok skit... yehaaaa.. leh sedut sedut lepas ni..


nyum nyum


acara selepas makan berat

tapikan... makanan paling shin teringin nak makan masa bulan puasa ni... hmm ketam ngan udang galah.. perghhh sedapnya kalo dapat makan... tp tu ar.. mahal ler...



tengok gambar pon jadi lahhh...

oklah.. dah nak masuk waktu bebuka ni... mak shin dah jerit suh potong buah semangka.. hehehe.. makan dulu ek kengkawan...

sekian~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

- rOxY - said...

7.12??
cepatnyer..
kt c niee 7-23 baru berbuka..
huhuhuhu..
selamat berbuka shin..
(^_^)

i'm shin... i'm inesen said...

roxy : tu ar.. besh kan dok sini heheheeh.. thn lepas lagi besh.. xpenah jejak kul 7.. dah buka..

- rOxY - said...

c nie tuh mne..
cm ku tahu saje di mane kamoo duduk..
hahahahha...

lanz_evo7 said...

uuiih..rezeki harimau lagi. sedap2 menu bbuka shin.aku pun teringin nk mkn udang yg beso2.. hukhuk...

Anonymous said...

uwahhh teringin nk makan ikan uji bakar...sodappppp


mIE....

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

tak habih2 buah semangka dia yer shin...hikhikhik =D

Anonymous said...

haah la x abeh2 gan buah semangka ...

ngee semlm br mkn udang besa2 kt otel... ade org banje hikhikhik kite makan je la~~ buffet plak tuh...

bmy~~

Louie Terbang Tinggi-Tinggi said...

iyoo sedapnyer udang nyer..nak cikit

b-boy said...

asik semangka jer..buah lain dah pupus ek..??ekekekke

i'm shin... i'm inesen said...

bmy : perghhh sedapnya rejeki Allah bagi kat kamu ek..

Louie : itu sekadar gambo hiasan la encik...

b-boy : erkk.. naper marah semangka shin tu.. cian ia..

nuar : semangka dah sinonim ngan shin laa.. ngee~

bestke said...

shin ko teringin nak makan ketam ke? meh la sini.. aku blanja makan ketam masak kari... favorite aku tuh huhu

i'm shin... i'm inesen said...

bestke... aishh beshke ketam masak kari?? x penah makan woo... selalu masak lomak atau goreng jer...