Tuesday, August 18, 2009

ingat topeng ingat H1N1


* H1N1 : Terbaru Kematian Melonjak ke- 64 [ yang TERKINI x pasti]

perkembangan wabak selesema babi atau H1N1 yang semakin serius sudah memberi petanda bahawa gelombang kedua pandemik itu dengan kesan yang lebih meluas dijangka melanda negara pada musim tengkujuh bermula Oktober ini.. even sekarang ni.. kat tempat shin hampir setiap hari hujan..

kementerian kesihatan pun memperhebatkan usaha pembendungan wabak dengan mengarahkan semua doktor memberikan suntikan antiviral kepada pesakit yang mengalami demam lebih daripada dua hari.. hmm kita baguslah tu kan.. cegah sebelum parah

pendapat shin.. kerajaan bukan jer kena hebatkan kempen memakai topeng muka.. tapi paling penting.. kena gak ajar cara yg betul pada semua rakyat.. camne nak makai topeng.. faktor kebersihan semua sekali la..

ye la.. kita memang ada pakai topeng.. tp sebelum pakai tu.. pasti ker tangan kita bersih time tu.. then lepas guna.. takkan nak terus buang dalam tong sampah.. kalo dah penuh tong sampah ngan topeng topeng tu.. mungkinkah virus tu jadi lagi banyak terkumpul.. then kena tiup ngan angin ker ( aishh shin mmg x arif pasal camne penyebaran virus ni berlaku.. ni just dalam pemikiran shin jer ) patut ada usaha untuk bagi nfo yg lebih tepak pada semua org... bukan takat suruh pakai topeng jer...

p/s : agak agak ada tak perompak amik kesempatan... pakai topeng ni.. pastu pi merompak.. huhuhuh ( lain plak shin pk ek )

sekian~

hmm di sebabkan Arel dah bagi permission ( siap dia suh letak lagi gambo dia )... heheheh shin tepek la.. tp tu la.. mmg ada sekeping jer ek.. untuk nampakkan banyak.. shin edit2 jadi 3 keping hahahaha... terimalah.. sila bagi vote skali..

merenung masa dpn


berangan masa muda muda dulu


hidup dalam blues~


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

setuju ngan shin...takde CLEAR STATEMENT dari gomen...huhuhu

fahruzzaman.Ismail said...

kesedaran sivik perlu ada nih....

psl umah tu nnt diceritakan dlm blog kot.sy nk tgk sendiri dulu psl umah tu.

komen:
view dh cantik.
senget skit frame tu.
capture panorama jgn la terlalu close up.

hehehe
cm la pandai sgt tgkp gmbr!
hahahaha

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : sapa setuju angkat tangan ek!

fahruzzaman : thankz komen.. nanti shin try amik gambo bebetul ek.. cite ler kat entri.. nak tau gak ni..

b-boy said...

btul3...

AzAz said...

jgn menung lama2 nanti juling mata tu!

tengku_fir21 said...

owwhhh
btul...
tanggungjawab bersama

AreL said...

:p

rajen tol shin edit pic rel tuh... hahaha! thanks...

i'm shin... i'm inesen said...

arel : sbb ada satu saje.. edit jer ler.. nampak byk skit..