Saturday, August 29, 2009

cerita hari kelapan puasa : pakcik kayo! pakcik kayo~

penting ni : shin bukan mata duitan~

hye kengkawan... selamat bebuka puasa.. selamat bermakan makan ntah kali ke berapa round dah... huhuhuh... paling besh.. arini shin x serik.. pi beli udang lagi untuk bebuka puasa.. ingat nak cari macam semalam.. udang masak lomak.. tp sekali pegi.. menu lain plak.. dia masak selang seli la plak.. esok baru ada.. xper la.. shin beli gak udang masak kari Rm2 huhuhu... sedap~ korang buka puasa apa ek?

arini shin kena kojer la plak... keje ganti untuk cuti raya nanti... kitaorg cuti raya seminggu lebih.. seronokkkk... tp tu la.. str8 3 minggu akan dtg kitaorg kena keje ganti... tp shin cuma keje untuk minggu ni punya ganti jer.. yg akan datang.. awal awal shin dah apply cuti... ada lagi sepuluh hari woooo cuti... kena clearkan sebelum bulan 10 ni... hmm xde plan... korang plankan laa.. ajak shin pi dating ker.. blanjer pi honeysun kat pulau ker... ngee~



arini bos tadak.. so shin habiskan aktiviti ngan buat keje x berapa haram.. hik hik... minggu untuk kutip utang dan bayar utang... sebelum tu shin pegi settlekan bayar umah bujang dulu kat bandar... kul 12.30 kuar.. kul 3 lebih petang baru masuk semula hahaha... sesuka hati jer...

pastu bz pi mintak mintak duit sesapa yg dah oder kuih raya... duit barang Avon.. perghhh sesak kepala hotak main duit ni.. sampai shin rasa x percaya kat mesin kalkulator tu.. mcm x jujur jer.. sekejap kira dpt sekiann... nanti kira dua tiga kali lagi.. lain plak totalnya... aishhh... apa dah nak habis bateri ker haper ntah... pastu kocek suar bukan main tebal lagi... aishh.. kalo kena rompak.. pastu kena rogol... memang naya la... isk isk... bulan puasa pon ada org wat keje jahat ni tau.... baru beberapa ari lepas ada rumah orang kena masuk perompak.. kul 3 pagi.. time orang dah tido nyenyak... isk isk... jahat tul orang jahat tu... puasa puasa pun x reti nak stop buat jahat kan..

tu dia.. hampir 70% bebudak yg oder kuih raya dah settlekan bayaran

yang dah bayar awal untuk Avon pun ada... dan utk mercun... hah.. MERCUN???



bebudak ni dok bising.. duit diaorg habis shin kejekan.. hahaha.. ekk.. bole plak mcm tu kan.. siap suh shin pi memain jejauh lagi... takut la tu.... tp sebelum tu.. shin hulur satu produk baru... ngee... mercun... sssshhh.. jgn ckp kuat kuat tau... shin ada jual mercun.. actually bukan shin yg jual.. shin tolong jualkan jer... i'm inesen...

tp tu la... baru promote dah ramai yg oder.. iskk.. td bukan maen marah lagik.. duit habis la... bla bla bla.. tetiba time nak beli mercun ada plak duit... tp ada shin kesahh??? korang nak mercun... mesti ada duit... takde duit xde mercun.. hahahaha...



pilih jer mana satu nak.. yg untuk putus tangan ada.. putus jari ada.. putus leher ada.. putus napsu... hahaha.. untuk putus kasih ngan putus cinta jer xde... ngee~

so skrg tgh berkepuk kepuk duit.. kaya laaa kann... tp bukan duit shin la.. lepas ni.. settlekan bayaran oder dulu... lega skit... tak sakit otak nak pegang duit orang lelama.. risau gak.. bahaya woo...

penat dah nak amik oder lagi.. xper... nanti mesti nama shin jadi bualan ( hey nak tau.. shin yg inesen tu jual mercun..) atau... ( ish.. mcm tak caya jer.. budak baik mcm shin tu jual mercun... ) atau ayat ayat lain ( chomey ek budak yg jual mercun tu.. sapa nama dia ek.. haaa shin... ) hahaha mcm tu la kaedahnya kot... korang nak oder??? meh ar... jangan memalu..

sekian~

pssst : hey hey.. lagi 21 hari lagi nak raya ar~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

bestke said...

shin mari la bercuti kat sini, aku sponser tempat tinggal n makan2 hehe

Suf Steve said...

nyeh

marilah dtg NY, cuti2 di sini...khelas kan nyeh cuti raya kat NY, ajak shams skali.

tinggal kat rumah kami, apa kami makan hang makan lah.free

kau fikirkan duit kapal terbang. heheheh! air asia takda, MAS mahal, KLM murah tapi singgah belgium dulu.

amacam!

i'm shin... i'm inesen said...

best ke : sila bagi alamat penuh utk di pikirkan hahaahah

sufi : hmmmm adehh mcm tau tau jer shin ngan Mohd Shamsul Bahari tu dok plan nak jenjalan... tp kitaorg x tau la camne nak pi NY tu.. adehh takut sesat jer... tp demi Steve kitaorg akan pikirkan hahahaha.. demi Sufi jugak laaaa... mekasih ek ajak ajak..

b-boy said...

yang putus fius ad x..???hak3

lanz_evo7 said...

putus anu ada x? :)
uuuhh...kayo betul pakcik ni.

yoro okino said...

meh nak tolong kira kann...
sure xkurang nyer nnti
heheh

tengku_fir21 said...

hahaha
blh ler bg duit rayer tahun nie

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

harus repot nih...masuk dalam penjara khas tuk org2 inesen cam shin...hikhikhik =D

Double N (Naz Nasir) said...

shin kongsi dua duit tula