Monday, August 24, 2009

cerita hari ketiga puasa


hmmm hari pertama keje masa bulan puasa.. aishhh dugaan sungguh... actually khamis jumaat ari tu shin dah puas cuti... half day lagi.. then campur cuti sabtu ahad... perghh mmg suka sgt dok umah... tetiba hari ni plak.. keje.. adehhh boring tul...

memang ngantok sokmo la.. buat keje pon ala kadar jer... pastu banyak duduk.. pastu.. layan mata... kul 10 tu tahap ngantok yg amat la... then terlelap kejap kat meja.... then kul 1 hingga kul 2 pun sama... time sangap manjang... bila dah terlelap tu.. tau tau sedar dah kul 3 lebey hehehe... aishhh... kalo tetido lagi.. mau sedo sedo jer dah kul 4 lebih.. pastu kul 5 dah leh balik hehehe.. aishhh jadi ulo beso ler...

kengkawan.. penah x korang rasa emo kat dalam masjid.. tgh dok solat solat ni... ada la sekumpulan jemaah budak kecik.. dok sibok nak solat ngan jemaah budak besar.. lelebih lagi sebelah budak inesen.. pastu diaorg ni memain la.. ketawa la... aishhh kureng tul...

nak tak nak.. lepas solat tu... lepaskan geram ngan marah budak budak tu.. tp kontrol suara la... '' aishh korang nak main ker nak solat?? '' pastu ngan pakej jengilkan mata... pastu bagi isyarat mulut.. herot herott suh diaorg senyap atau blah... hehehehe pastu dak tu blah.. kalo bebudak yg kat belah belakang lagi la... makin luas ruang masjid.. makin galak diaorg main main... lari sana lari sini.. apesal lak parent diaorg x warning ker.. atau lebih bagus... bawak pi masjid time betul betul dah layak dan ada akal... sangat mengganggu hak jemaah lain nak suasana tenteram..


shin bagi isyarat mata.. mulut... tangan.. tp maintain muka inesen huhu

tahun tahun lepas.. ada sorang pakcik ni.. mmg terkenal ngan sikap dia yg bengis ler.. nama dia cik paijan.. hahaha mohd shamsul bahari mesti kenal pakcik ni kann... hmm dia ni siap bawak rotan lagi... (arwah dah meninggal dunia malam tadi around jam 11 malam.. terkejut shin dengar berita ni) bebudak memang takut ngan pakcik ni...huhuhu... tp ntah ngaper.. tahun ni... dia low profile lak.. aishh... patut la bebudak dok galak memain dalam masjid.. ish ish.. pakcik.. kembali laaa! hehehee

hari ni shin x beli sangat juadah bebuka puasa kat bazar... just beli buah semangka ngan air mata kucing jer... pastu.. jumpa babah shin kat bazar.. dia yg banyak borong.. pasal cucu cucu dia balik ari ni bebuka.. cuti skolah kan... ni cucu dari anak abang shin no 2.. abang abang yg lain lom ada balik lagi.. kakak shin pun x sempat nak balik.. padahal umah x jauh.. 10 minit dah sampai.. aishh... tp shin ada gak beli mee ngan bihun.. ayam goreng.. hahaha byk gak ek.. tp bukan kat bazar la...


tu dia.. air sampai 3 jenis.. mee lagi.. ayam goreng.. kuih kuih


yak ni babah shin beli... ikang bakar... pastu ada bubur lambuk


ni ada org suka makan tempe goreng.. hehehe meh makan meh...


haaa.. ini baru namanya original kueh lopez kengkawan...

pastu abang shin beli lagi macam macam.. satay ada.. air ada.. murtabak.. kuih kuih.. semangka pun dia beli.. aishhhhhh.. byk bebeno...

then lepas buka memang banyak x abis... tp sebelum abang shin balik umah dia.. mak shin dak tapau kan makanan yg x abis huhuhu... gasak.. asyik nak membazir jer kan bulan puasa ni.. napsu beli ada.. napsu nak makan xde.. aishhh... tobat

sekian~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kalu ayah nuar kater ni rezeki rimau kalau byk juadah ni...hihihi =)

lanz_evo7 said...

harimau pun xlarat nk makan :)
muntah if makan sekali gus ni.
anyways slmt berbuka n bersahur.. yer shin.

Double N (Naz Nasir) said...

rajin shin update.. shin tak keje ker? huhu. slmt berpose

fahruzzaman.Ismail said...

yaaa....banyak nyer!

Izo Candy said...

omg! ikan bakar tu siyes nmpk sedap *meleleh


kueh lopez ori cmtu ka?? heiihh??

i'm shin... i'm inesen said...

poi boi : adehh lama x jumpa.... camtu la rupa bentuk kuih lopez yak ori.. bila la nak dpt blog poiboi ni.. aishhh.. makan tahun daaa