Thursday, October 1, 2009

31 hari mencari bahagia


poyo tak tajuk entri shin ni kengkawan... ngee~ memula shin nak letak tajuk 31 hari mencari cinta... tapi nampak desperate sgt la plak... hahaha.. nanti korang pikir shin ni apa apa jer... baik shin letak tajuk lain... la ni lagi baper bulan jer nak masuk tahun baru 2010.. aishhh takkan la shin nak selamanya camni kan... kawan shin Mohd Shamsul Bahari pon dah di ambang bahagia.. darah manis.... hmmm shin nak la jugak.. ngee~

p/s : kalo date dia dah xpired.. sambung lagik la bulan dpnnya plak.. 30 hari mencari bahagia lagi... gigih terus.. dan untuk bulan bulan seterusnya laaa... huhuhu

kejap jer dah hari khamis kannnnnn.. kita dah masuk Raya yang ke 12 dah... uwaaaaa kejap jer Raya dah nak abiss... sob sob.. tapi ari ni shin rasa seronok sgt.. sebab shin dah apply cuti untuk hari jumahat... bukan sebab shin malas keje.. tp sebab shin nak prepare untuk makan makan sempena besday babah shin ( malas tu ada la skit ) ngee~

semalam dengan gigih shin pergi umah kakak ngan abang abang shin.. sms yg mana x sempat jumpa.. make sure diaorg dapat datang jumaat malam tu.. pasal barang barang makanan semua.. diaorg x perlu risau.. shin guna duit tabung shin.. sib baek ada.. so... xde la rasa beban.. tu la gunanya menabung.. seploh atau duaploh hinggit sebulan pon xper.. ngee~

memula kakak ipar shin ajak masak masak kat umah bujang shin jer.. tp.. shin plak yg xmo hehehe.. sebab umah shin xde blender ( alasan semata mata )... x tahan ngan anak dia yg suka ngemas.. pastu nanti dia suka mintak mainan2 shin, x pon dvd2 anime shin.. aishhh.. geram geram..

so kitaorg plan masak kat umah kakak ipar shin yak lagi sorang.. dia duduk belakang umah bujang shin jer.. x jauh pon.. so.. tak yah la susahkan mak shin.. lagipun mak ngan babah shin x tau menahu pasal benda ni.. shin dah bagi tugas tugas untuk kakak ngan kakak kakak ipar shin.. hope apa yg shin plan ni success la..

dari ari selasa aritu shin xde wat keje.. hahaha bukan malas yer... tp memang x de keje.. kekadang duduk kat meja sampai tetido 2-3 jam.. ada sekali tu.. boss shin Daimon san.. siap ketuk ketuk pintu.. dia pasan shin 'ter'tido... cisssss.. buat malu jer...

bila dah xde keje tu.. sempat la tolong kengkawan shin dari Sample Group wat ketupat.. ni semua gara gara diaorg nak wat open house ari sabtu nanti.. nyum nyum.. seronokknya dapat makan ketupat.. kira ni opening open house la untuk bebudak Design..


simpan dalam pestik itam sbb takut kantoi ngan boss

aishhh x sabonya nak makan ketupat.. kira dapat la shin tebus rasa x puas makan masa Raya aritu.. then ari ahadnya pun ada open house lagik... pastu.. encik Aman pun ada wat open house.. ngee.. makan ketupat gak... seronok seronok...


tu dia.. schedule lom panasssssssss~ ngee...

haaa korang bila nak wat open house... jgn lupaaaaaaaaaaaaaaa... pass makannnya kat shin.. hehehe skrg ni napsu makan mencanak canak.. ntah la.. mungkin salah satu cara utk tak pikir benda yg bukan bukan...

sebelum shin berenti menulis untuk entri kali ni.. shin nak share korang ngan satu lagu ni.. actually shin x pasan pun lagu ni sebelum ni.. mungkin lagu ni dah lama.. tp tetiba tersuka dengar kat hp kawan shin.. encik Lanz.. even Mohd Shamsul Bahari dok cakap.. shin ni ketinggalan jaman bila shin dok promote dia lagu ni hehehe.. sampai ati dia ckp camtu..

oklah.. untuk korang.. terimalah lagu dari Kumpl Kotak - Masih Cinta

Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu

Tik tik tik air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mauku tak penting lagi
Biar kubuat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta


p/s : actullay lagu ni sedih bagi shin ler.. nak nak ngan getar suara penyanyinya yg menyanyikan lagu ni.. bila tengok bait bait lirik lagu ni.. shin teringat kat orang tu.. tp shin tak sedih dah macam masa mula mula dulu.. cuma shin rasa dia semakin melupakan shin..arghh.. lepas ni.. kalo shin rasa kenal ngan seseorang itu satu kesilapan atau kegagalan.. shin harap masih ada peluang lagi untuk shin bahagia.. mungkin dengan dia.. mungkin dengan orang lain...

sekian~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

13 comments:

I am Karl said...

karl dh bocorkan rahsia kat ayah shin!

si kosong said...

ahhh..ada makan2..suka..suka..suka..
heh,mesti seronok mak ayah nant bila tau anak2 dia bt makan2 tuk mereka..

harap sumenya berjalan lancar shin..

hurm..xpe,kalau dia makin lupakan kita..
jangan kita yang lupa kenangan waktu dengan dia...

azli said...

salam berya buat inesen http://firestartingautomobil.blogspot.com/
ko nak buat terkezud-terkezud utk birthday papa ko... emmm bagus-bagus biar meriah skit... nasib baik kak ipar ko ni baagus orgnya semoga plan ko ni menjaadi... eeemm sekarang pun dah mula open house raya.. klu johor open house sampai sebulan lamanya...

Sofi said...

sonoknye banyak open house hohoho

Mohd said...

Banyaknya rumah terbuka . Boleh tumpang sekaki hihihi (: .

Am @ aman said...

pakcik, umah aman hari ahad tau...
datang la...
start pukul 3ptg..
...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

nih bukan 31 hari mencari bahagia nih tapi 31 hari mencari openhouse! =P

HIZAMI said...

gud luck!

n dun sedey2 k?

hehe~

i'm shin... i'm inesen said...

karl : haipppppp... biasa dia... babap karang!

kosong : lupa?? x kan lupa dia.. skrg ni dok amik masa yg sesuai untuk delete msg msg dia.. ngee~

azli : haaa betul betul betul.. babah ngan mak buat open house last raya nanti.. ngee~

sofi & mohd : yup.. meh ikut shin meh! dapat makan bebanyak.. sambil sambil tu leh scanning.. kot kot betemu jodoh dalam ramai2 tu.. hahaha

encik aman : iyo la~

nuar : sshhhhhhhh.. punya la shin cover line.. aishhh jgn ar kantoikan! aishhh..

hizami : kalo bole shin nak semua org x sedey sedey.. tp.. mmg x leh larik wehh..

AzAz said...

cinta x leh dicari, dia dtg sendiri, cam mat salleh ckp, "love come and go"... kalau nak cari gak, pasti cinta tu x tahan lama, dlm setahun dah padam...

eii... saja tu x kasi kemas rumah, mana tau kot2 terjumpa 'menda2" yg x sepatut dia jumpa :P

buat rumah trbuka utk jejaka2 sunyi seluruh johor, pasti ada yg trlekat... nak?

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : itu cakap mat salleh.. naper nak dengar cakap orang lak?? tawun ni x wat open house laa..

bestke said...

shin

saya doakan semoga shin akan jumpa bahagia yg shin cari.

bahagia tidak semestinya dimiliki dan memiliki... bahagia boleh datang dalam pelbagai bentuk dan cara.

terpulang kepada kita untuk mentafsirkan dan menerima seadanya.

bestke

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : bahagia tanpa dimiliki atau memiliki?? camne tu???