Tuesday, October 20, 2009

makcik merry fan club


kannn.. tetiba still lagi nak membebel pasal drama/movie... mood entri arini berkenaan ngan benda alah ni la kot... motip kan muka makcik merry ni jadi main pic plak untuk entri kali.. huhuhu... sapa makcik ni?? popularkan dia???

dalam ramai ramai yg dok baca entri ni ( ramai ker masalahnya?) mesti ada yg x kenal.. sapa kah gerangan empunya gambo ni kann... haaaa meh shin nak habaq.... makcik ni lebih popular ngan nama glamernya MAKCIK MERRY @ makcik mekropon.. hik hik

nak cerita sikit pasal makcik merry ni.. makcik ni nama dia betul diaNorhayati Taib, tinggal kat Pasir Gudang, Perjiranan 9, anak dia ada 4 orang, dia dah ada cucu dah... yang sulung ngan yg no 2 dah berkahwin.. si Faizul yang rajin berlakon jadi anak beranak ngan makcik ni merupakan anak no.3. Makcik ni asal orang Kg. Melayu Majidee. Seri yang berlakun dalam cerita Qasih Ramadhan tu anak saudara dia, anak adik dia. Makcik ni mmg ramah, mulut lama dia dok kat Pasir Gudang belum membangunlah..dari tahun 1979



walopun shin bukan kaki tengok drama.. tp shin rajin gak tengok kat youtube.. bila dah xde benda nak di buat.. bila dah kurang mood nak tengok web tertentu sebab tertunai sudai apa yg di hajati huhu.. so layan la youtube plak.. dengar lagu ker.. tengok filem ker.. drama ker.. semua ada laa..

tetiba shin tertengok la cite benda alah ni.. drama Raya.. Mak Abang Panggil Balik tajuk dia (klik tajuk tu untuk tengok cite tu ek) sejak tu shin mula mengenali makcik merry ni.. sangat la gamat.. ada class lakonan dia... tak kering gusi dok nengok gelagat makcik ni yg spontan berlakon.. cerita ni sgt besh.. semua pelakonnya hebat hebat belaka.. terutamanya Isma Yusof, Rushdi Ramly, makcik merry ngan ku Faridah.. ngan watak watak pembantu yg membantu menjayakan drama ni.. sesak ngan jalan cerita... bukan sesak sbb tak besh.. tp sesak sbb nak tau apa kesudahan cite ni huhu



dua makhluk Tuhan yg menggamatkan drama ni

tp apa yg shin nak tekankan kat sini.. populariti makcik merry ni telah mengovershadowkan pelakon pelakon utama drama drama yg dia lakonkan.. haaaa.. org org yg tengok drama dia tu.. lebih menghayati watak makcik merry yg sgt la lawak antrabangsa.. ngan selamba badak dia tu.. di tambah ngan bantuan anak makcik merry ni si faizul yg pun sama gak.. selamba badak gak..

makcik merry ni ada la berlakon dalam cite Sindarela (klik utk tengok yer ) dan cite terbaru tari Tirana... so memang watak dia ngan anak dia menjadi la...

perkataan makcik merry yg paling popular "something goes wrong somewhere" huhuh... akan menjadi trade mark makcik ni yer... pastu kalo dia speaking omputeh.. aiyooo sgt la kelako ek..

antara dialog makcik merry ngan anak dia masa belakon dalam cite sindarela yg masih shin ingat.. yg bole buat shin sengih yer la..

ada satu adegan.. part dalam hutan.. anak makcik ni si Faizul dok ckp kat mak dia.."Mak jom la nyanyi...Faizul rindu suara mak yg suam2 kuku tu..."

pastu part makcik merry dok bebel kat sharipah amani... haaa.. ni dialog nya~
makcik merry : "INGAT AKU TAK TAHU KE MAK KAU SIAPER?!?!"
faizul : "dah jgn bising.. tapi mak dia siaper eh?"
makcik merry : "ADA AKU KISAH MAK DIA SIAPER? siaper mak dia?"
faizul : "Entah!"

banyak lagi la diaorg lo makcik merry yg buat shin semput nak layan... korang tengok la sendiri ek... hmmm sapa sapa yg penah tengok drama drama makcim merry ni.. sure tau la ek..

kira makcik ni la pelakon hebat kat mesia ni selepas Norlia Ghani.. chaiyok chaiyok makcik merry.. hope lepas ni.. leh belakon pilem plak ek..

oklah guys.. sekian dulu ek.. jumpa lagi nanti.. tata~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Terry said...

ohh makcik niehh ..
memang suker ngan lakonan dier..
lawak sesangat...
dulu tengok Sindarela pon sbb nak tengok gelagat dia selain tengok plot diorang yng romantik tak hengat tu.... haha...

:)

i'm shin... i'm inesen said...

wahhh sorang dah peminat makcik merry shin jumpa... good taste Terry huhuhu... mesti Terry ni romantika di Amour ek

Terry said...

romantika pada orang2 tertentu sahaja... hahaha. :P

i'm shin... i'm inesen said...

ouh..... budak lelaki bermain ek teryy ni?

Terry said...

emmmm.. x_x;

I am Karl said...

nangis makcik merry baca entry ni

ezam said...

mmg kelas makcik nieh!!!!!

AzAz said...

itu makcik yg brlakon dlm tari tirana tu ke?

i'm shin... i'm inesen said...

karl : kann.. mesti dia rasa terharu yg amat sgt...

ezam : superb la

azaz : yup.. u're right~

||| PöJìé PööH ||| said...

I love Auntie Merry nih!
Lawak giler babi..
Anak beranak mmg lawak!