Thursday, October 8, 2009

GOODBYE.. terima kasih semua


semalam petang tengah sedap sedap tengok tennis China Open 2009... tetiba.. aikkkkkkk.. ghaib.. hmm memang dah sah dah ni....


akhirnya... tamat sudah siaran Sports, National Geographic dan yg merepek merepek kat Astro tu... yg ado cuma basik pakej ajo... ngee... tu la.. sapa suh naikkan harga kan.. hambik ko.. lega dah sekarang.. x yah nak bayo sampai Rm72 sebulan ( padahal bukan shin yg bayo ) hahaha.. tp x suka dengar mak shin bebel bebel.. bil sebulan banyak sangat... so.. shin amik alternative utk cut off la benda benda yg x berapa penting ( uwaaaaaaaaaaa.. x dapat tengok tennis lagik ) hmm nak wat camne kann.. nak reduce bills punya pasal..

p/s : selamat tinggal SPORTS.. terima kasih ek semua pekeja ASTRO yg penah memberi pekhidmatan ini kepada shin ( walaupun bukan percuma ).. walau kekadang sakit ati.. tengah sedap sedap tengok live game.. tetiba siaran tergendala sebab hujan.. ( yer sebagai budak inesen kena la selalu mengucapkan terima kasih ek )

cuma adik shin jer mcm kecewa la.. x dapat dia nak nengok bola lagik.. hmm dah tu.. nanti bukan dia yg kena bebel.. abang dia yg inesen ni juga kena.. dia tu anak emas... kalo nak sangat.. mintak la mak shin amik balik pakej sukan tu.. xpon dia sendiri bayar.. ngee...

hmm dia nak bayar??? nak pakai daun agaknya... duit minyak moto pon mintak kat mak shin.. nak kuar.. awek dia amik kat umah... nak slipar jepun pon mintak kat shin... aishhh sib baek shin ni abang yg mithali.. baru baru ni shin ada belikan dia selipor.. actually shin yg nak pakai selipor tu.. tapi dah dia asyik pakai selipor shin jer.. xde selipor sendiri.. pastu di tambah ngan back vocal dari mak shin.. suh shin belikan... hmmm yer la... amik la kasut tu.. nanti bebila leh gak shin pinjam ek.. hehehe cuma saiz kaki shin comel skit dari saiz kaki dia.. x kesah la tu.. bukan orang pasan..

p/s : still teringat masa parent shin makan angin pi Sarawak pertengahan tahun aritu.. shin sorang sorang wat keje umah... make sure mak shin balik.. semuanya ok.. shin xmo dia bebel shin x wat keje lak.. adik shin lak.. x leh harap langsung.. tapi bila parent balik.. xde belikan shin apa apapon.. tp mak belikan adik shin baju 2 helai.. then paling tak tahan.. sumpit buluh..... perghh terasa ati.. sumpit tu still terbiar camtu jer.. dah reput agaknya.. mak x ingat kat shin pon... sob sob~

kalo kengkawan nak tau.. shin kurang mengemari aktiviti windows shoping .. hmm shoping lagi laa sangat jarang huhu.. ( aikk korang x caya ker?? ) mana ada budak inesen cakap bohong ok.. gaji sebulan pun cukup cukup makan.. last time shin beli suar jeans ada la 3-4 tahun lepas.. naper ntah.. napsu nak menyopingkan diri tu xde.. kalo banyak duit.. sure tiap tiap hari nak shoping ngee ( belum belum dah ada napsu buruk ek ) patut la x kaya kaya.. hahaha

bila sebut pasal shoping.. x sabonya nak tunggu hari minggu.. tinggal 2 hari jer.. shin ingat hari sabtu ni shin nak pi bandar.. nak beli barang ( istilah beli barang bila hanya bila shin kuar beli barang yg tertentu sahaja ) bukan untuk shoping.. huhuhu

p/s : istilah shoping hanya shin gunakan kalo shin dok mebeli belah tanpa berkira.. tanpa planning.. main terjah jer.. sampai terbeli barang yg bukan bukan.. ngee~

aritu duit tabung buat besday babah ada belen Rm50.. hahahah.. dalam kepala otak dok pk nak beli apa eh??? ni la masalahnya kalao ada belen.. rasa cam habiskan jer... hik hik.. aritu ada duit sikit hasil untung jual kueh raya ngan jual mecun.. konon nak beli suar ngan kasut.. tp bila dah ada duitnya.. sayang plak nak guna.. hahaha still simpan... sayang tu weiii.. bukan senang nak dpt duit... kena merayu.. memujuk... buat muka x malu.. promosi bebudak ( yg banyak songeh ) masa sebelum puasa ngan masa nak dekat raya aritu...

p/s : teringin nak pegi Pulau Tioman atau Pulau Redang lagi.. hmm duit tu leh simpan untuk jenjalan gak kan.. pasai tu shin lom mahu guna lagik.. ( alasan untuk menutup spekulasi )

so.. ni antara barang barang yg ada dalam kepala hotak shin... x tau nak decide yg mana... yg penting.. Rm50 kena tolak Rm15 untuk tambang bas pergi balik Johor nanti.. x pon Rm10 kalo shin naek moto ( berkira sangat kan! )

Pilihan Utama

ni la pilihan pertama shin.. ngee.. album kedua Nikki Palikat.. hmm superb.. lepas shin dah dengar banyak kali ( sorry Nikki.. shin download 1st kat tenet ) sangat la sedap lagu lagu dia... 1 album tu semua lagunya sedap belaka.. rasa x rugi beli ni.. shin dah banyak kali buat camni.. kalo dulu shin beli cd pirate.. dengar.. kalo sedap beli yak ori... tp sekarang... dah tau mendownload.. shin download dan dengar 1 album.. kalo rasa bebaloi beli.. shin tak teragak agak nak beli.. walaupun amik masa untuk membelinya.. x kesah la kan... ( apa macam.. budak inesen jer wat keje ni.. ngee ) poyo~

Pilihan Ke2

buntu.. DVD Upin dan Ipin pon mcm cara jer kalo beli.. x puas tengok kat wayang aritu.. hmm sebagi peminat Upin dan Ipin no1st.. shin rasa menderhaka la kiranya shin x beli yak original.. hmm tp tu la.. bebanding ngan Nikki tadi.. hampir hari hari shin layan lagu Nikki.. kalo DVD ni.. mungkin sekali sekala... hmmm nak kena solat istikharah ni...

Pilhan ke3

selipor.. ngee.. selipor shin yg ado tu dah haus tapak dia.. dah lebih 2 tahun guna.. dah banyak kali nak terjatuh hik hik.. shin beli ngan Mohd Shamsul Bahari masa kitaorg pi Kluang.. haaaa ni la gambo selipor yg shin belikan untuk adik shin.. ngee.. rasa mcm nak pinjam la time jenjalan hari minggu nanti.. beso skit pon xper la.. ngee~

ntah la.. tetiba tiba harinya.. lain plak yg shin beli ek.. hahahaha.. x bole pakai kekadang shin ni.. kat umah plan beli lain.. dah sampai tempatnya beli lain..

hmm hari ni dah Hari Raya yg ke 19... still lagi penuh ngan acara open house.. malam ni ado 3 bijik umah.. malam semalam pun ado 3 bijik umah.. makan jer la... hik hik




gambo makanan open house ke 3 malam t.. umah petama ngan kedua.. makanan x besh.. so malas nak amik gambo ( kejam ek ) hahahahaha... so kepada kengkawan shin.. buat la makanan sedap sedap skit.. ngee~


OMG... shin nampak berisi ( bukan gemuk ok! ) kat gambar ni.. dah lama x timbang berat ni.. pipi tu dah mcm kena cucuk botox hahaha.. oh abaikan jerawat kat bawah hidung tu yer.. baru baru ni terlalu banyak berangan yg bukan bukan ngee~

cukup la takat ni shin merepek yer.. nanti shin merepek lagi.. sekian dulu.. InsyaAllah.. kita jumpa lagi di lain siaran...

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

tak dapatlah tgk pompuan negro yg terror maen tenis tu shin =P

~ujicham~ said...

banyaknya p/s shin.... shopping ke beli barang ke.. duit tetap kuar.

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : tu ar.. abesh tu nk wat camner.. pasrah jer la ngee~

uji : ngee.. x leh ek??

tengku_fir21 said...

hahaha
bila ler nk rase teknologi baru dari astro wlpun hujan tapi still blh tonton tanpa masalah

iBnU@LmUniR said...

Shin bleh ae cutt of siaran tu??? cane ae? kne fee ape2 x?

i'm shin... i'm inesen said...

fir : sampai naek garga lg skali or beberapa kali pon lom tentu ok ngee~

munir : boleh.. tp pastikan dh cukup kontrak.. kena bayar x silap shin.. Rm30

Terry said...

good bye? ohh sedey nyer.. gu by--
oh.. good bye astro tu ker...
haha. takper2... :)
atleast kurang beban tu skit.. tul tak?

omg. ader ker album artis malaysia boleh didonlot diinternet? *kuno sangat aku ni..tataw bende gitew...

haha. :).. ya allah ,, shin.. apasal tunjuk gambo2 mamam nieh.. dah la orang lapar.. weks.

i'm shin... i'm inesen said...

Terry : ado eh.. kekadang dah free pon shin x tergamak nak download lagu artis mesia yg shin leh agak lagu dia mcm tu jer la... balik balik ngan suara mcm tu.. hahahah.. dah free pon shin xmo sakitkan telinga dengar.. laa lapo ker cian dia.. jgn pengsan ek kot yer lapo

Aliph said...

i experience the same thing but my channel was cartoon
lol. my dad cut the those pro gramme
damn... i am now. a boy with no attention with cute n cuddly creatures. LOL