Monday, October 5, 2009

arghhh.. shin x suka budak kecik

hye kengkawan... korang watpe tu?? hmm kejap jer ek kita dah masuk Hari Raya yg ke 16.. iskk.. masa countdown dulu macam lamaaaaaaaa sgt.. bila tiba Raya jer.. macam kejapp jer.. hmm korang pon xde beraya kat umah shin pon........ naper eh??

nak habaq.. 17hb nanti kat umah parent shin nak wat makan makan sempena penutup Hari Raya.. datang la ek... jangan malu malu... konfem ada ketupat, rendang semua... then kitaorg plan nak buat Laksam, roti jala.. babah dah pajak shin suh wat ayam bakar.. nyum nyum.. datang ek!



p/s mekaseh untuk blogger tersohor tanah air KesahDuniaLelaki (KDL) .. walaupun bz.. dia ada masa nak wat benda alah ni untuk shin hahahah.. suka sangat tengok... *malu

akhirnya semalam kunun xmo pegi open house... tapi last last pegi la jugak malam tu... hmm tu pun sebab nak makan ketupat... encik aman pun asyik msg jer suh datang.. tp awal awal lagi shin dah pesan kat dia.. mintak jauhkan anak sedara dia yg hype tu dari shin... ngeee... x larat nak melayan..

bila shin sampai jer umah encik aman.. dah dengo suara dia panggil nama shin... ahhhhhhh tidakk.. shin wat wat x nampak dia.. terus ngadap makanan ( segan nak snap snap ) huhuhu.. sedap sangat...

pastu budak kecik tu duduk sebelah shin.. aishh sebok jer... dengar la mulut dia membebel cite apa apa jer.. shin layan skit skit.. sbb tgh tekun membaham makanan... kat sebelah shin ada sorang kenalan berbangsa India.. kawan encik aman.. shin pun kenal gak la.. beberapa kali kuar sama sama.. nama dia encik Baska

tetiba dak kecik tu pangil... pakcik Itam.. pakcik Itam.. aishhhhhh.. terbantut shin nak teruskan makan.. pastu shin marah dak kecik tu...

''eh apa pasal panggil nama orang mcm tu.. x baek ok???''

dak kecik tu cakap la sebab dia tak tau nama.. dia panggil la pakcik Itam.. perghhh siot jer... shin cakap la.. len kali kalo tak tau.. diam jer.. atau tanya... pastu budak tu pegi jauh jauh dari tempat shin makan.. hmm tenang skit.. agaknya dia majuk kot kena marah huhuhu

p/s : sorry encik aman... hahahah tak pasal pasal cite pasal anak sedara encik yg hyper ni.. tp encik kena tego selalu perangai dia ni ek... kang sampai ke beso.. cuba cuba ajar dia jadi inesen mcm shin ek ngee~

actually bukan ngan anak orang ker.. adik orang ker... kalo shin rasa tak berkenan ngan perangai dak kecik tu.. shin sound jer.. even mak ayah diaorg ada dekat dekat situ gak.. mcm tu gak ngan anak anak sedara shin... shin xmo diaorg gunakan 'tiket' diaorg as budak kecik.. diaorg leh wat sesuka hati..

dulu masa shin kekecik.. tengok mak shin dah bulat bulatkan mata.. tenung semacam jer shin dah tau mak shin marah... kalo ada jiran jiran.. sedara mara datang umah.. mak shin suruh duduk dediam.. atau masuk bilik jer.. time makan.. jangan nak sibok sibok.. aishhh kalo degil gak.. hambik.. kena cubit lepas tu.. sakit.. memang takut la...

tengok la hasilnya sekarang.. shin jadi budak paling inesen sekali.. hasil dari layanan parent shin dulu dulu.. sebab tu shin rasa budak budak kecik sekarang amatlah melampau.. manja semacam.. wat apa pon parent diaorg x kesah... isk isk

penah banyak kali tengok kat shoping mall.. kat kedai kedai.. tengok budak budak kecik ni meraung.. menanges.. bila apa yg dia nak x dapat.. terkulat kulat parent dia dok pujuk.. tahan malu pun ada.. isk isk... anak anak sedara shin pun ada yg mcm tu... dulu masa shin kekecik.. jarang sekali parent shin nak bawak pi jalan jalan tempat mcm tu.. selalu dok umah.. sambil kakak ngan abang abang jaga.. apa yg mak babah shin bawak balik.. terima jer la.. kekadang xde bawak apa pon.. ngee.. sanggup x tido sebab nak tunggu apa yg diaorg belikan.. bila dah xde.. terus masuk tido.. sambil ada air mata tetiba kuar.. tp xmo bagi dengo nanges.. kang nanti kena marah plak...

p/s : biasanya... kalo nak nanges tu.. sambil tekup muka guna bantal.. nanges la kuat kuat .. xde sapa dengar.. tau tau jer.. dah tetido... huhu

anak sedara shin yak sorang ni.. nama dia Muhaizan.. adoiii ... umo dah nak masuk 3 tahun.. tp x pandai cakap lagi... manjanya dia ngan abi dia.. asyik nak menanges jer... kalo dia haus.. dia nak mintak umi dia 'u'u' ( susu), pastu nak pakai baju 'M' ( upin ipin ).. aishhhhhhh sekarang ni kalo dia balik.. semua orang panggil nama dia M jer.. punya la panjang nama upin ipin tu.. dia leh sebut M jer... hampess..


yak ni lagi sorang.. Farhan.. hyper skit budaknya... cakap pon x betul lagik.. kuat makan... suka ayam toyeng ( goreng ), kalo shin datang.. banyak cengkadak dia.. tanya macam macam.. cite macam macam.. termasuk cite pasal Max ( nama kuceng dia )... perghh sebut perkataan lain pelat... tp sebut nama kuceng omputeh dia terer la plak..

kalo bab duet.. ingat jer dia.. masa ari Jumaat aritu.. ada ke patut dia tanya shin..pasal duit raya dia... actually masa Raya pertama aritu.. dia join marhaban.. dapat la duit raya tetiap umah yg kitaorg masuk.. dia bagi shin pegangkan.. sambil layan dia makan mcm x berenti.. pastu bila balik.. shin bagi la duit dia semua kat mak dia.. pasal dia tido penat ( kenyang )..

'' acik acik... a'an lupa laa nak mintak duit raya masa aritu.. a'an nak bagi mak'' dia sound shin mcm tu laa...

pastu shin ckp laa '' hello... acik dah bagi mak ko occay! ''

'' ouh ye ker??'' dia jawab ngan nada yg konon comel.. sambil sengih sengih..

pastu shin cite la kat kakak ipar shin... si farhan ni ada kat sebelah.. sambil gelak gelak malu... perghh pasal duit ingat jer dia..

paling tak tahan dia persoalan tahik lalat shin... kat belakang tengkok shin ada la tahik lalat besar... dia tanya laaa...

''acik.. aritu ada lalat ek kat hmm belakang tu.. acik pukul ek.. pastu mati.. pastu dia tumbuh besar ek.. '' dia cakap sambil gagap gagap la..

shin tengok jer muka dia.. malas nak layan... kang kalo shin jawab.. makin banyak dia tanya... pastu dia tanya soalan lain.. sebab soalan 1st tu x jawab... shin terus blah hahahaha.. kejam x??

p/s : camne ek nak buang tahik lalat???

tu baru skit anak perihal anak sedara shin.. semua skali ada 13 orang.. arghhh mcm mcm perangai.. tp yg pasti.. shin cuma suka budak kecik umo setahun kebawah.. tu pun time diaorg tak nanges hahaha.. comel jer.. kalo yg beso beso ni.. bising... stress woo dengar..

kengkawan suka dak kecik tak?? normal tak ada orang besar skit mcm shin ni yang tak suka melayan dak kecik ek??? huhuhu..

sekian ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

15 comments:

Anonymous said...

saye suker budak kechikk.... tp dieorg takot tgk saye...muke mcm hantu kot... lalalala

meks, pa'su yg baek ok...

btw abg shin, samat ariraye...
bmy-

i'm shin... i'm inesen said...

tanpa nama : hantu takut ngan kamu tak?? ngee... selamat hari raya.. abg?? lom sesuai la.. kecik lagi...

Mohd said...

Itu maksudnya bukan tidak suka budak kecil.Cuma tidak suka perangainya yang melebih-lebih.Baguslah tegur untuk kebaikan.Kita janganlah terlampau obses takut kita sendiri yang terleret-leret sama.Apa-apa pun meriah betul Aidilfitri ya makan sana-sini hihihi (: .

i'm shin... i'm inesen said...

mohd : ramai yg ajak pi open house.. mana yg jauh2.. x larat nk pi..

The Hobbit Frodo said...

shin!!!

aku mencik budak kicik ni!
anak sedara aku mulut cam puaka
Tapi aku nak marah x leh
Atook nya dah sedia tolong jawabkan
cissss ...


tapi aku ske bila diorg lepas mandi
wangiiiiiiii ~ huhuhuhuhu
bau bebudak ni lepas mandi lainn ler
xoxoxoxoxoxo

Terry said...

yup! sker bebudak tecik.. sebab bleh gedebish and buli. haha.

anak-anak buah Terry lebih kurang samer jer cam anak2 buah shin nie,max and a'an tu...
tapi kalau over skit, kena la cubitan hikmat Terry, ..

*yes, im garang..huhu*

asyik jumpa Terry, mintak Nintendo DS, Ipod, and PSP, apa, diorang ingat Terry ni Doraemon ker?
tapi kekadang tu, diorang buat puppy eye, terpaksa la bagi.. weks.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mengikut firasat saya, shin bila jadi bapak orang nnt pasti akan jd bapak paling penyayang di donia... =D

Anonymous said...

hahahha..biase je lah tue..liku2 idup..ahaks...

Am @ aman said...

selamat pagi pakcik...

pakcik maaflah...
masa tue aman sibuk layan kawan2 yg len..sampai x tau pun budak kecik tue dok sebelah shin....

x sangka lak dia cakap Baskar pakcik itam.,.tapi wakakaka....kelako bunyi dia...caya lah ....tue baru anak sedara aman....huhu

pe pun thanks sbb sudi dtg...
pe2.pun....god luck..

Anonymous said...

wah meriahnyer anak buah shin...semeriah anak buah org gak huhuhu tp dlm 13 org tu..anak buah pompuan 4 org jer...bayangkan kenakalan anak buah lelaki cam mane...tensionn..


mIE...

i'm shin... i'm inesen said...

frodo : shin lepas mandi pon wangi gak frodo... ngee~

Terry : shin nak HP Samsung yg baru tu leh???

nuar : shin mmg penyayang sejak azali ngee... dah la tu.. inesen pula..

tanpa nama : shin suka hidup yg x berliku.. senang...

aman : kekecik la kena tego.. jgn biarkan jer..

mie : isk.. hampir sama la anak buah kita ke..

Anonymous said...

org kata kalo tak suker bdk kecik nanti ble kawen anak ramai berderet

i'm shin... i'm inesen said...

tanpa nama : itu orang kata... bukan Tuhan yg kata kan... so not sure lagi la.. ngee...

Indra said...

hahahaha.. shin kijam~
bebudak memang la camtu..
kene la jadi bebudak.. aihh..
apo larhh~ =P

kalu bebudak perangai macam bapak orang yang beranak 2, tak ke gerun tu?

hahahaha.. =P

btw, i looooooooooooooooooooove kids! the cutest being ever! =)

i'm shin... i'm inesen said...

indra : oh yeah.. shin ar manusia kejam yg inesen kan kan~