Sunday, October 25, 2009

sapa suka makan jeruk angkat tangan


jap jer dah masuk ari ahad ek.. arini shin punya aturcara harian x menjadi la.. dah la plan nak pi mandi sungai x menjadi.. pastu plan nak pi umah member kat kulai pun x menjadi bila last minit dia ada hal lain la plak... adoiiii...

pagi td maen tennis pun mcm x keruan.. stamina pancit.. pastu kaki terpeleot hampir terseliuh.. cakitnyaaa.. pastu masa fafa serve bola.. leh plak terkena kat mata shin.. siot jer.. pastu ngan nak pukul bola xkena.. raket yg hentam dahi shin..cehh.. balangsut tul... tapi sebab shin semakin terer.. tetap menang ngee...

abis men tennis.. shin lepak umah bujang kejap.. tetiba ada jiran jemput pi umah dia.. dok tolong rewang majlis kawen anak dia... adehhhhhhhhhh... tetiba plak... pastu shin kemas kemas.. balik umah parent.. tp sempat la shin tengok ramai org kat umah dia.. tepandang sorang budak kat kete.. adehhhh lawanya... nyesal lak x pi tolong rewang.. kalo x.. leh rewang budak tu sekali.. ops.. sama sama merewang... tp sebab shin rasa penat.. shin batalkan niat suci tu.. shin cabut balik umah parent...

dari pagi sampai la ni shin x makan makan nasik lagik... just makan roti.. makan lempeng.. minum air mineral.. arini mcm xde semangat nak makan nasik.. xde selera gitu.. nak pandang nasik pun mcm x lalu jer..

pastu ari ni shin tido jer... terjaga sebab dengar bunyik hujan kat luar.. shin bukak tingkap.. bagi kena tempias hujan.. then sambung tido.. huhuhu sampai la petang.. tu pon sbb ada org ketuk pintu bilik shin.. ishh kacow tul...

then bangun pun shin x makan nasik.. terer tul ngee... lapo tu memang la lapo.. tp nak watcamne.. nak kuar pi kedai makan.. alahai.. gaji bulan ni tinggal Rm50 jer.. nak sampaikan hujung bulan.. aishhh... sangap tul~

kengkawan.. korang suka makan jeruk tak?? ngee.. sebab tekak shin teringin nak makan jeruk la ni.. hmm sedapnya kalo dapat makan... walopun orang bilang.. selalunya orang pompuan jer suka makan jeruk ni kah.. apa ade hal.. asal namanya makanan.. x kesah la apa jantina sekalipun.. apa barang nak halang kan...

cuma tu la.. dulu masa kekecik kan.. shin suka beli jeruk betik.. jeruk kedondong.. murah jer.. seposen dapat 2 .. haa.. murah kan.. kalo jeruk asam paya.. dua posen dapat 4-5 bijik. jeruk sengkuang sedap gak.. tp mcm nak mampos lepas tu.. xleh nak amik napas.. ngee.. kuat nya pengaruh asid dalam sengkuang tu..

pastu kekadang shin beli air jeruk jer.. ada time.. dapat free.. kalo time musim buah jambu air... leh la buat sendiri jeruk tu.. cuma x sesedap yg beli kat kodai laa....

ada time suka makan limau nipis.. letak ngan gila... nyum nyum.. rasa ngilu ngilu makan gitu.. then belimbing buluh di peram ngan air garam.. sedap... slrupppp...

part paling besh.. haaaa.. limau kasturi.. kupas separuh buahnya.. then beli asam kecut... letak kat tengah tengah.. pastu jilat... perghhhhhhhhhh sedap seh... tp naper ek.. asam kecut sekarang ni x sesedap asam kecut time shin kekecik dulu... harap kaler jer merah.. rasa nya non-ado... habar jer....

meh shin tepek gambo jeruk jeruk yg bermaharajalela kat dunia shin ngan orang orang yg hantu jeruk ngee.. korang leh la vote.. jeruk yak mana paling sedapp sekali ek..


tu dia.. jeruk asam paya yer tuan puan.. sedap nihh


yak ni jeruk pelam muda.. pon sodappppp


yak ni plak.. jeruk kedondong... nyum nyum


yak ni jeruk kendodong gak...


favourite shin.. jeruk betik... sedapnyaaaaaaaaaaa~


yak ni jeruk buah pala... sedap sedap sedap..

haaa ada banyak lagi jeruk kaedahnya.. cuma x dpt nak google jer... malas pun yer gak.. cukup la sekadar gambar hiasan kat atas tu.. esok mcm nak pi cari jer... la ni kodai dah tutup.. adehh ngidam la plak...

korang?? minat x makan jeruk??


haa yak ni bukan jeruk... dapatkan CD Nikki -Hawa yak ori ek

sekian~


m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

AzAz said...

citer psl jeruk ni, terkecur air mani... eh air liur tgk jeruk mempelam tu... skuang lagi best... sy x ckup beli 2-3 keping... mmg slalu bli sebalang dua...

org ngandung je ke yg suka jeruk ni, xlah tu mitos je... golongan opah2 pun suka, ngandung ke depa tu? air jeruk tu campuran garam gula dan cuka... mmg terbatuk-batuk dibuatnya...

buah tomato dibelah dua disapu garam pun sedap gak, prnh try x?

eeiii... lagi2 cd c niki tu... bila nak abis ni?

cik faizal x nak ngaku gay ye, x peler...

eh? ko ngata blog aku ke ni? (marah tahap meroyan ni dah)

Terry said...

ish... terliur la terbaca jeruk2 nieh... haha. nanti shin belanja taw.. ngee. weks. mengada-ada plak Terry nieh..

Terry mengidam kot... muahahaha..

eh.. shin nie.. apasal promote pakai baju.. takder market la.. kena bukak baju baru orang serbu.. heheh..

i'm shin... i'm inesen said...

terry : hahahaha... next time ek.. x pon terry tengok live ar.. shin buat promo CD tu just 4 u.. tp kena beli yak ori k.. hmm takat nak belanja makan jeruk shin mampu lagi.. ngee.. makan laa.. rasa la apa yg nak rasa.. ek

QieFLy si Dolce said...

saya suka makan gak tapi bukan semua buah jeruk la heheheh.....awk nampak tak tadi kita orang angkat tangan hehehehhe

lanz_evo7 said...

kte nk jeruk asam paya..
suka sngt.
kalo berani ahad petang lawan dgn kte la tenis..huhu
kalah belanja roti bawang n air apple.

Afzainizam said...

salam dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

salam buat ineshin sorry agak lama tak singgah blog kamu... agak bussy skit lah...

tapi bila buka blog shin aku nampak jeruk... aduh best giler...

mari-mari rapat rapat dapaatkan jeruk buah kelubi, asam paya, buah anggur, buah betik pun ade... aku tolong promote asam mudah mudahan laku beb...
beli satu peket asam kedondong percuma cd niki hawa... syaratnya beli asam tu ambik resit pembelian tunjukkan pada ineshin tuntut hadiah cd niki hawa... anda boleh jadi jutawan....

aku gurau je... aduh terliur beb...

eeeehhhh bila ko cerita cam tu teringat aku masa jual asam kat pasar malam kat tempat kamu,,, sekolah arab bandar tengara... dulu jual benda ni meriah ramainya tak cukup tangan yang membeli/// aku tolong pakcik aku lah dapat upah sehari RM20 untuk belanja sekolah... mari-mari ade jeruk, halwa,asam masin,asam keping, asam jawa, nenas dalam tin, buah kana....

MOHD [: said...

Saya angkat 4 sekali termasuk kedua belah kaki ya hihihi [: .

i'm shin... i'm inesen said...

qiefly : ouhhh x nampak ar.. len kali angkat tinggi skit ek ngee~

lanz : eleh.. hujung bulan laa... la ni hujan.. camne nak lawan petang kang.. sure court basah..

afzainizam : ngee... skrg ni susah nak jumpa org jual laa...

mohd : wahhh fanatik la kiranya ni ek.. huhuhu

:: nurhayati :: said...

SAYA!!!!(angkt tgn)xler suka sgt..hehe. tp terliur la gak tgk jeruk2 shin tu...

la men tennis kira da menang tu kira ok lerr...hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

jeruk betik ai likeee! =D

KoKo centa pEDRO said...

benci lar. ske jeruk!

i'm shin... i'm inesen said...

nurhayati : kan kan..

nuar : samer ler.. sdap wooo betik.. lagi yg kaler merah.. crunchy... nyum nyum

koko : ngee.. benci.. tp suka ek

Lisa said...

isk kecur air liur lisa tgk jeruk2 tu.. cam dh ngidam jer nih hehehe

allan said...

saya2!! tringat dlu2...time balik skolah jln kaki reramai smbil mkn jerok n gossiping!! hehehehe