Saturday, October 10, 2009

sekalung takziah sesuci fatehah


assalammualaikum w.b.t.. salam sejahtera yer semuanya.. hmm arini shin nak dedikasikan entri ni untuk sahabat baik shin... saudara dunia akhirat shin Mohd Shamsul Bahari yg baru saja kehilangan abang ipar..

shin mulakan cite ngan kesah malam tadi yer kengkawan... al-kesahnya.. semalam punya la gedik shin bercerita pasal kesah shin naek bas skolah.. kesah shin ngan budak yg shin admire tu.. hmm malam tadi shin jumpa la kawan shin.. encik Hamdi.. kebetulan umah dia ni sangat la dekat ngan umah budak yg shin minat tu... shin tanya la soalan cepu emas kat encik Hamdi.. mana budak tu pegi sekarang.. lama x nampak.. dah kawen ke belum...

memula encik Hamdi bagi tau la.. budak tu dah kawen.. ada anak sorang... tetiba dia bagitau kabo yg memeranjatkan shin.. yang budak tu dah meninggal dunia beberapa tahun yg lepas... aishh.. biaor benarr..

shin tanya la.. dah berapa tahun dia meninggal.. tapi encik hamdi tak dapat nak ingat.. tapi memang dah lama sudah la... yer la.. shin dah meninggalkan alam persekolahan lebih 14 tahun.. banyak benda dah berubah.. kawan shin sendiri ramai yg dah meninggal dunia pada usia yg muda...

ishhh... ni kali kedua kejadian yg hampir serupa... 1st masa bulan puasa aritu.. masa shin bercerita pasal pakcik Paijan yg garang kat Masjid tu kat blog ni.. tetiba.. ngan kuasa Allah.. malam tu gak pakcik Paijan meninggal dunia.. dan kali ni .. bila shin flash back semua... pasal budak yg shin minat tu.. rupanya... budak tu dah lama meninggal dunia.. sakit buah pinggang.. shin tak tahu menahu pon...

p/s : semalam masa shin tulis entri pasal kenangan ngan dia tu... happy jer.. sengih sorang sorang.. tak sangka.. orangnya dah takde...

dan... harini.. secara kebetulan shin amik kasut sukan kat umah abang shin.. masa tu jam 7.30 pagi... then abang shin bagitau.. yg abang ipar si Mohd Shamsul Bahari dah meninggal dunia pagi tadi.. jam 4 pagi gitu la... pastu shin mcm x caya la... sebab.. Mohd Shamsul Bahari xde call atau sms shin bagitau..

sebab rasa tak puas hati.. shin try call Mohd Shamsul Bahari la tu jugak.. agaknya dia baru bangun tido.. blur blur.. shin tanya.. betul ker abang ipar dia meninggal dunia.. hmm Mohd Shamsul Bahari pun mcm terperanjat dengar.. dia sendiri tak tahu menahu.. tetiba terputus plak talian.. sebab bateri hp shin kong..

then... shin try telefon lagi.. agak susah dia nak angkat.. lepas dah try banyak kali.. baru la dapat call... rupanya Mohd Shamsul Bahari dok calling calling adik dia.. hmm pastu baru la shin dapat berita sahih.. yg abang ipar sahabat shin ni dah meninggal dunia kerana sesak nafas.. then Mohd Shamsul Bahari cakap la dia nak balik kampong arini gak ( hati hati ek )...

pastu.. sempat la shin pi maen tennis kejap.. maen pun mcm x semangat jer.. banyak benda shin pikir.. pastu shin balik umah.. mandi mandi lebih kurang.. shin pi la umah parent Mohd Shamsul Bahari.. melawat jenazah yg baru jer nak di mandikan.. masa ni Mohd Shamsul Bahari x sampai lagi... ntah la.. shin sms dia pun dia x reply...

till now.. shin still sms Mohd Shamsul Bahari.. tp tak reply jugak.. agaknya dia bz ker.. bateri kong ker.. mungkin jap lagi la shin pi umah dia... hmm last shin jumpa arwah masa Hari Raya hari tu..

kepada arwah budak yg shin minat tu ( ***wan ) dan abang Minhad ( abang ipar Mohd Shamsul Bahari ).. hanya Al-Fatehah yg dapat shin sedekahkan... dan kepada keluarga Mohd Shamsul Bahari.. Salam Takziah dari shin... semoga arwah ditempatkan bersama sama golongan yg solleh.. AMIN



*im shin.. i'm inesen

7 comments:

Terry said...

inalillah-wa-inallillah-hi-rajiun..
allah memang maha berkuasa kan?
huhu :(

mari kita sama2 doakan buat orang2 yang dah meninggalkan kita dan menghadap illahi... :((

kita pon, entah bila masa kita plak kan? mungkin esok, mungkin bulan depan, mungkin tahun depan,
walahuallam..

The Hobbit Frodo said...

Al Fatihah ~


Dari-Nya kita datang, kepada-Nya kita kembali.


Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Cukuplah mati peringatan untuk kita yg masih hidup ni.


Hari ini kita ada di sini, esok lusa kita ada di mana?


*senyap*

AzAz said...

dah 14+ thn lbh tinggalkan sekolah? umur tinggal sekolah = 17 thn + 14+ thn = 31+ thn... <--- dh tua tu... patutlah rmi teman2 dh kawin, shin bila lagi?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

tumpang simpati yer shin =( al-fatihah pd yg dah pergi...nuar yg mengikuti blog shin (walaupun baru lg) pn terkejut...

[Y]..Just [Y] said...

:"(..sedih baca citer shin..

i'm shin... i'm inesen said...

guys : yup.. memang berita yg mengejutkan.. punya la shin flash back benda benda lepas.. tetiba lak orangnya dah xde.. shin x perasan apa apa pun masa shin cite.. takziah juga kat family kawan baek shin tu..

AzAz said...

moral of story : lain kali, kalau nak "sesuatu" tu gi cepat2 dptkannya... tgk skrg dah x dpt... x mrasa!

ape pn takziah ye...