Friday, October 16, 2009

streamyx mcm dot dot dot


hari ni merupakan hari ke 4 shin x dapat mengecapi kenikmatan mentenet bersama streamyx... dan harini gak kali ke 4 shin wat report pasal x len nak wat connection.. hopefully esok technician streamyx akan datang umah seperti yg dah di janjikan... kalo tak.. merasalah shin ngan gigihnya menelefon streamyx service ngan suara terketar ketar menahan rasa bengang ngan marah... perghh bila agaknya kesengsaran shin akan berakhir ek...

dari semalam lagi shin dah start kemas kemas umah bujang.. antara nak wat open house atau tak.. still berbelah bagi.. mungkin sebab emosi x stabil.. so.. rasa tak berapa teruja sangat nak wat open house.. sampai sekrang.. xde idea nak masak apa... xmo insiden mcm tawun lepas.. bila ada yg k0mplen x cukup makan la.. rumah sempit la... so.. tawun ni.. kalo agak agak x cukup makanan lagi.. paham paham jer la... antara makanan yg shin masak tu sedap sangat.. atopon.. memang shin x pandai nak bajet dalam bab menyediakan makanan ek..

then.. kakak shin dok tanya.. shin ada bagitau tak kat mak ngan babah pasal open house ni.. dah jemput diaorg datang umah ker belum... hmmmmmmmm...

tadi sat.. shin bagi tau babah.. shin cakap yg esok shin ada wat makan makan.. kalo ada masa.. datang lah umah... slow jer shin cakap..

tetiba ada suara nyaring dok menemplak shin... tak lain x bukan.. suara mak shin ler tu.. dia dok bising.. pesal shin wat open house esok.. xde hari lain ker... sebok jer...hmm camtu la cara mak shin cakap kat shin... buat shin rasa nak nanges... dah la shin tengah emo pasal streamyx... babah dok cakap la.. patut shin tolong tolong kat umah.. pasal sabtu tu kat umah ni ada buat makan makan...

masalahnya.. shin xde mintak pon petolongan mak ngan babah untuk prepare kat umah shin esok... so diaorg x yah pikir pasal penat penat... just ada masa leh datang... ( actually shin x harap sangat diaorg datang... dah leh agak diaorg x datang punya )

tp bila dengar mak shin cakap mcm tu.. lagi la shin rasa tersentap... rasa mcm sesuatu yg menyakitkan kat dada ni... x leh ker mak sound slow slow.. shin bukan xmo tolong.. tapi majlis diaorg kan hari sabtu.. masih ada masa lagik...

shin leh ingat la... last babah datang umah shin.. masa 4 tahun lepas.. untuk bacakan doa selamat... pastu... dia terus balik.. xde dia nak jamah makanan yg shin dah sediakan.. mak shin pun kalo kakak shin x bagitau yg shin sentap dia x penah nak datang.. baru la dia nak datang umah shin.. tu pun banyak yg dia komplen...

pelik.. umah anak anak dia yg lain.. x yah suruh... cepat jer dia nak datang.. nak tolong basuh umah la... nak tolong angkat angkat barang la... tp bila turn shin... buat mcm endah x endah jer.. slalu gak mak shin dah suh shin tinggal sendiri kat umah bujang tu.. shin jer yg buat x paham... maksudnya dia nak shin kuar dari umah ni laa...

xde hal la.. esok kalo diaorg nak datang pun bole.. x mo datang pon xper... yg penting shin dah bagitau.. dan masa diaorg bising tu.. shin x menjawab apa pon.. shin diam jer...

sorry guys... shin sayang kat mak ngan babah shin.. tp tu la... shin kalo bole xmo simpan rasa kecik ati ni.. sebab tu shin senyap jer kalo diaorg cakap apa apa.. lagi pun... time shin susah susah ( time mintak duit selalunya ) babah la yg slalu jadi bank bergerak shin... dan mak yg selalu masak kan untuk shin.. selalu preparekan bekal untuk shin bawak pi keje.. so.. xde sebab shin nak derhaka kat diaorg.. cuma selalu rasa kecik ati jer...

ok la.. larik dari cerita hampeh tu... arini shin dapat jual Lappy 2nd hand.. so dapat la sikit upah encik aman bagi kat shin... dan shin dah joli duit tu ngan beli bunga huhuhu... akan shin tepek gambo bunga tu nanti ek...


taraaa... ni la lappy tu..

ni bukan kali pertama shin tolong encik aman jualkan Lappy 2nd hand.. dah masuk kali ke 4.. ada time dapat la upah.. ada time xde pon huhuhu... cuma encik aman belanja makan.. tengok wayang jer.. ok la tu kan...

kat tempat kerja pon shin gigih mempromote Lappy 2nd hand kat sesapa yg shin rasa berminat.. walaupun diaorg punya berangan nak yg best best.. tp bila tanya bajet.. nak yg murah murah jer.. banyak songeh kann... layan jer la.. pastu ignore... bole blah..

pastu arini shin ada jual produk baru kat kengkawan shin.. contact lense berkaler.. ngee... murah jer... Rm65... expired setahun... pastu ada beberapa kaler jer... dan takde poser.. hanya untuk lawa lawa jer.. buat masa ni belum jalan sangat.. even ramai yg konon berminat.. tengok jer la nanti camne...


ni la roopa contact lense yg shin jual.. Rm65 jer..

keje plak makin lama makin banyak... mcm tak siap siap.... Thankz God.. esok dah start cuti hujung minggu.. x yah pikir pasal kerja... tp cuti kali ni mesti kurang besh.. yer la streamyx tak ok lagik... arghhhhhh tensen...

hmmm oklah.. nanti shin cerita lagi ek.. jumpa lagi yer~

sekian~

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

The Hobbit Frodo said...

Shin ~

Lu ok ke bro? xper ... majux2 skit kat parents tu maksudnyer manja2 ngan diorg. huhuhuhuhu ~ lu bawak bersabar k. Aku rasa leh paham ~ walaupon x sepenuhnya. Tapi main point tu wa dah masuk kat hotak. Pe powwnnn shin budak baix!


Hugz Bro!

Terry said...

adoi shin.. sedih Terry dengar tentang parets shin buat shin camtu..
tapi bersabar jer la k? biasala, manusia berbeza2 personaliti kan?
apa2 pun, diorang tetap tolong shin masa shin susah, tul tak? just masuk telinga kiri, keluar melalui hidung. k? hehe :)

Streamyx memang lembab la kekadang .. dulu pon Terry pernah kena..
panggil technician, seminggu kemudian baru diorang datang.. yang tu pon lepas penat papa Terry meroyan kat Telephone marah diorang. haha.

Harap2 Shin dapat banyak customer la dlm menjual contact lense itew k? aminnn gitu. haha.

oh cuti dah ker? yesh. masa untuk enjoyy.. haha

tengku_fir21 said...

huhuhu....
ader masalah treamyx jugak....

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

alololo...shin kan anak yg baek...pemuda yg lembot hatinyer...takmo marah2 yer...senyom skt... =)

♥ayudeadwish♥ said...

ala shin xmo la kecik2 ati.. ade org yg lae truk lae nasib dia dari ko.. sabo je r.. cam aku nih ade mak bapak lae la dorg tak amik kisah. agaknyer aku mati pon dorg tak tau kot..
hahahaa~~
bile nak jengah blog aku?
geget kang

AzAz said...

ok le lg tu, sydh 4 ari x dpt ternet, streamyx ada masalah di bahagian utara ni... dah berbuih mulut wat report, msh x elok... ari ni dpt gak ternet pinjam kwn punyer celcom berukband tapi mcm biasalah celcom punyer service mmg mcm beruk

MOHD (: said...

Selagi tidak tukar kabel optik ,selagi itu bermasalah (: .

hana devushka said...

sabar la ye shin..mak ayah mmg mcm 2..kdg2 diorg xpandai nk tunjuk yg diorg syg anak die..hakikatnye die syg kat shin 2..cume xpandai nak tunjuk je..hee~
..kdg2 rase lonely jugak bile mak ayah wat mcm 2..(^_^)

i'm shin... i'm inesen said...

hye guys : hmm streamyx shin mcm dah nak ok jer.. pagi ni dah leh wat connection.. tp tu la.. shin kena wat network connection yg baru... malam td shin ada wat call kat streamyx.. then depa wat apantah.. reset jumper la kejadah semua.. baru la lampu ADSL kat modem ni nyala.. tp mcm nak tak nak dia nyala... hope akan terus success la streamyx line shin ari ni .. esok dan selamanya ngee~

* rindu kat my blog and all my frenz.. ngee.. mmuuahh mmuahhh