Friday, October 23, 2009

drama : realiti kehidupan


hye guys.. hmm entri ni shin dedikasi untuk sorang kenalan shin.. encik MFaizal ( mungkin nama sebenar ) ngee... yg khabarnya dok kat KL.. belah mana tu wallahualam la yer..

entri ni shin bikin untuk menebus kekecewaan encik MFaizal yg sebelum ni permintaan dia shin dah hampakan.. huhuh.. haa jgn wat spekulasi yer.. permintaan yg shin maksudkan kat sini yelah.. dia nak shin paparkan masalah dia... mungkin ada orang boleh lain bagi pendapat la kan kaedahnya...

kenapa yer shin x paparkan kisah encik MFaizal sebelum ni.. hmm sebab shin rasa blog shin x sesuai kot untuk tepek masalah masalah orang lain hahahaha... sebab shin ni bukan cik sri siantan yg tugasnya membantu menyelesaikan masalah orang lain.. sebab shin sendiri x reti nak handle kalo ada masalah..

tp macam shin cakap tadi la.. shin xmo hampakan pemintaan encik MFaizal kita ni.. lagi pun dah beberapa kali dia calling untuk menceritakan masalah yg dia alami..

jom kita selidik yer.. dan kita renung.. sambil kita bagi idea camne agaknya untuk encik MFaizal ni dapat mengharungi hidup dia pada masa masa akan datang..

Kes 1


encik MFaizal ni mengadu.. dia selalu menjadi perhatian golongan lelaki yg suka lelaki... penah satu kes.. masa dia balik dari kerja.. dok naik bas.. dia perasan ada sorang mamat ni dok pandang pandang kat dia... mamat tu not bad la.. good looking katanya.. then bila penumpang semakin ramai.. that guy pun semakin la dekat ngan encik MFaizal ni.. lantas.. ada sesuatu insiden yg tak di duga berlaku la... tetiba dia rasa that guy dok meraba encik MFaizal ni... encik MFaizal terpaksa membiarkan sebab orang tengah ramai.. dan dia xmo that guy malu la... sebab encik MFaizal ni rasa mcm nak pekik.. pukul that guys tu.. cuma dia bersikap rasional dengan berdiam.. tp makin diam.. makin galak plak that guy melakukan aktiviti meraba... lantas encik MFaizal tekan lonceng.. terus turun.. padahal tempat tu bukan la destinasi yg patut encik MFaizal turun... so dia berasa marah.. terkejut.. takut...

p/s : shin lupa plak nak tanya.. dia rasa stim ker tak masa kena raba tu?? hehehehe... sorry yer encik MFaizal... untuk jadi inesen kena try to being honest sehonest honestnya...

kes 2

baru jer berlaku semalam yer.. masa encik MFaizal ni balik dari keje.. tetiba dia mcm perasan diekori oleh seseorang.. hmm org yg mengekori tu senyum senyum kat encik MFaizal.. lantas semakin rapat.. lantas di ajak berbual.. encik MFaizal layan sikit.. pastu that guy ajak encik MFaizal pi office dia.. lepak lepak katanya.. sebab xde orang.. hmm sib baek la encik MFaizal ni pandai bagi alasan.. dia dok bilang nak pegi beli barang kat SOGO dulu.. pastu baru la jumpa semula unuk pergi ke office that guy... masa tu la encik MFaizal rasa takut.. menggigil gigil katanya.. lantas mengcalling shin...

p/s : ada ke patut dia calling shin dok tanya.. patut ker tak dia jumpa that guy seperti yg di janjikan lepas shoping nak jumpa semula.. atau terus blah... aiyooooooo.. inesen sgt kan.. shin yg inesen ni pun tau nak handle benda mcm ni... ngee...

ada lagi cerita kot.. tp shin lupa laa.. sorry yer encik MFaizal.. leng kali email la yer.. bole shin tepek.. takde la shin nak guna memory kat my head ni yg semakin haus.. semakin penuh yer... ish ish...

so moral of the storynya :-

shin x pasti la naper encik MFaizal ni sering di attack oleh golongan macam ni.. adakah encik MFaizal ensem sangat orangnya ( bagi diaorg laaa ) hahaha.. sbb shin rasa.. honestly la.. encik MFaizal bukan kategori jambu yer.. sorry jgn marah.. dan encik MFaizal ni kan STR8.. gagah tak patah.. so apa yg diaorg nampak yer sebenarnya?? tp mungkin ada la sebab naper diaorg desperate sgt nak ganggu encik MFaizal.. mungkin cara encik MFaizal memberi respon gerak tubuh yg lebih ke arah 'rangsangan kembali' .. seolah olah mcm ada chance sebab tu diaorg berani.. mungkin juga cara encik MFaizal berbual ker.. berpakaian yer.. lebih cenderung ke arah golongan sesuatu tu...

sebenarnya encik MFaizal.. kat mana mana memang tak selamat rasanya... bukan jer sebab golongan sesuatu ni.. tp orang jahat pun ramai.. yg nak pukau ker.. nak merompak ker.. so jangan silap paham la yer.. mungkin diaorg acting jer kot nak raba raba.. nanti dia bawak pi mana mana.. last last kena rompak ker.. kena bunuh ker.. haaa.. so.. elakkan dari bercakap ngan stranger.. kalo bole.. jalan tu jangan sorang sorang.. atau jalan tu.. tunduk bawah jer ok.. seolah olah.. xde langit kat atas tu... ngee~

banyak kes la.. shin penah juga alami benda ni.. tp frust la jugak.. sebab xde plak kena raba dalam bas hahahah.. sebab selalu naik bas xde plak naik bas penuh kena berdiri.. asyik dapat duduk jer.. kang kalo shin bediri kang.. cam poyo la plak.. sebab banyak seat kosong.. ngee~

biasanya.. kalo pi toilet kat shoping complex.. kalo kat Central Market tu.. toksah ckp la.. ni bukan nak cakap besar.. sebab budak inesen x meninggi diri yer.. selalu jugak la kena kenyit mata la.. sambil buat isyarat lidah jelir jelir.. sambil pegang pegang anu kat seluar dia la.. banyak lagi gangguan yg diaorg buat kat shin yg suci ni..

tp apa yg shin bole buat.. shin blah cecepat.. xde la nak pandang lama lama.. mcm naik syok ker apa.. hello.. nak cari nahas??? baik jgn layan..

so shin tau encik MFaizal ni kan org yg terpelajar.. bijak bistari mcm kancil... pandai cakap jepun ( apa relevannya ) hahahah... so benda ni mudah jer encik MFaizal.. meh shin ajar yer...

1) elakkan jalan sorang sorang.. kalo xde kawan.. cari kawan.. lagi lagi kalo encik MFaizal cepat lemah syahwat.. eh silap.. lemah semangat.. so kena ada kawan la yer.. at least ada teman la.. kalo ada orang kaco kaco.. sila ckp ngan dia.. ''sorry sy dah ada boifren.. ni haa kat sebelah!''

2) jgn bercakap ngan stranger... kalo dia degiterpl gak nak ajak borak.. pura pura la encik MFaizal ni golongan OKU.. guna bahasa isyarat.. walaupun bahasa isyarat tu 1st time encik MFaizal create... heheheh.. xde makna pun.. atau buat derk jer... habis cerita...

3) sentias spot tempat tempat yg encik MFaizal rasa tempat tu x selamat... so... elakkan pergi ke tempat tu.. so jangan cari penyakit nak pergi lagi.. masih banyak alternative lain.. elakkan naik pengakutan awal time pack.. time tengah ramai org.. melainkan memang ada yg suka di raba... haaa memang suka time mcm tu.. sebab bukan semua org berpeluang di raba yer.. yg ada nanges nanges nak rasa di raba.. asyik fantasi jer.. tp x dapat pon.. sangap.. so kiranya encik MFaizal ni sangat bernasib baik... walaupon malang sebenarnya huhu

4) mungkin ada orang laen leh tambah yer.. hehehe

so encik MFaizal.. hope puas ati ngan entri shin ni ek.. maaflah kalo shin x dapat menyelesaikan masalah encik MFaizal.. hope ada kawan kawan laen leh tolong... apapon.. semoga terus berjaya dalam hidup di alam fana ni.. manusia ni ada berjuta juta orang yer.. so berjuta juta sifat jugak.. so behati hati jer la yer...



p/s : walaupon encik MFaizal dok bilang akan selalu baca blog shin kalo shin post kan entri pasal ni.. entah la ek.. shin x buat entri ni untuk menarik perhatian encik MFaizal jadi pembaca setia.. shin x memaksa orang lain untuk baca blog shin.. so.. segala isi padu dalam entri shin lebih kepada cerita peribadi shin.. harap encik MFaizal faham... shin buat entri ni untuk puaskan hati encik MFaizal dan xmo menghampakan encik MFaizal sekali lagi ngee~

sekian~


guys.. sila dapatkan album Nikki-Hawa di pasaran yer~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

AzAz said...

promote cd tu lagi... dh x berbaju dh, esok2 bolen (bogel) pulak ye...

bg sy, sy rasa Mfaizal tu mmg gay lah... mungkin dia msh x sedar kot, mana ada jantan nak kasi raba dek jantan... walaupun sesak sebegitu... sy rasa Mfaizal dh stim kot sal tu dia x tepis... tapi cpt2 kluar dr bas takut nanti air dia yg trkeluar... x ke?

lagi pun dlm kes ke-2... kalau dah biasa trjadi perkara mcm ni xkan dia msh x reti2 nak nolak kot... yg dia dok ikut org tu balik ke office dia wat ape? bukan x boleh nak "baca" niat org tu, lain lah org yg x prnh kena mcm sy ni... cam shin katakan x prnh kena raba pun...

rasa sy... Mfaizal mungkin "TERbagi" green light kat org yg tgk dia tu scara x sengaja... ataupun dia berjalan "TERkepit" seket... kadang2 ni diri sendiri x sedar depa tu gay, tapi org lain (gay) sedar... itu dinamakan GAYDAR...

PS: next time shin suruh aje dia gi tanya kak senduk, dia lg arif menjawab soalan2 macam gini..

Terry said...

okay.. so erm. *clear tekak jap*
tak terkata-kata Terry baca entri nih. nak gelak ada nak nangis ada haha *motif nak nangis?*

ermm.. nak ckp apa ek.. erm. yang peliknya, sbb aper dia selalu attract ghey ? body hawt? muka kiut? emm.. mungkin muka budak2 ghey sker kot.. entah la.. hmm..

MF just buat apa yang MF rasa terbaik dan juga memberi kebaikan kepada MF la, kalau dah diorang ajak tu, tepis jer la. Nak buat camner lagi? zaman sekarang ni, dah macam2 ada.. so nak buat camner, Flight or Fight. thats the only way to do it.. to me anyway.

ishh.. haha :D.
btw. shin.. pernah kena raba tak?? *wink wink*
haha.. just kidding :P

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : pedulik ar... bogel?? ingat blog shin mcm blog kamu ker nak bogel bogel? eii.. ntah apa apa.. hmm anyway thankz bagi respon.. sbb shin tau.. org mcm azaz sure lebih berpengalaman melabelkan identiti seseorang yg sesuatu tu kan..

actually shin dah penah bagitau dia.. maybe dia dalam kategori sesuatu jugak.. tp dia sekeras kerasnya menafikan... aishh.. ntah la ek

Terry : raba??? kalo kat dalam bus xpenah laa.. aishh teringin la jugak hahahah ( sengal ubi ) tp tu la.. shin x howt.. so xde sapa nak raba.. kalo kat dalam toilet tu.. hmm shin cpt2 blah kalo ada orang yg pelik pelik dalam tu... huhu

*i'm inesen maa

Terry said...

wahh.. memang inesen la shin nieh.. ;) . rasa cam nak amik kesempatan jer.. haha *tanduk syaitan jap*

Terry said...

oh ya.. baru Terry perasan.. gambar promote haritu shin pakai baju.. skunk dah tak pakai baju dah.. next time camner plak kan? ngee~ :D

ZaCk AzRiN said...

ermmm...MF nie bkan krisis identiti sbnrnye mcm yg dkatakan Azaz tu...mslh MF nie die mjadi tarikan pd serten group...bkn snang woooo nk jdkn dri mnrik...cume zack tkilan sket...knp dier bgitu inesen dri shin yg inesen nie? huhu...xnk la komen pnjg2...xreti nk ckp pe lg dlm hal nie...

tuk shin lak...udah2 la promote album Nikki tu...aha...entry lepas pkai bju, entry ni xpkai bju lak...aishhhh...mkin teruk shin nie...kwn2...jgn bli album nie...bahaye...tgk shin sudah la...dri bbaju kpd xbbaju...nsib bek dlm rumah...

entah2 akn dtg xbseluar lak...wakakakakakkaka...

*~jgn marah r shin...~*

i'm shin... i'm inesen said...

Terry n Zack : hahaha album ni menghairahkan.. itu motifkan yg nak shin bagitau... hehehe.. korang kan.. otak biru tul.. aurat lelaki kan pusat sampai lutut.. bukan nya shin bogel pon kannn... kalo shin bogel pon.. xde sapa nak nengok.. ngerti~

ZaCk AzRiN said...

hahahhaha...
shin marah kew?
zack grau je la...

mf said...

salam,
thanks mr shin. hari tu terus balik naik bas tak g pun office dia.

sorry la kalau tanya soalan yg mcm simple utk selesaikan tp kdg2 mmg panik tak leh pikir.

masa kena raba tu, tak stim pun. kaget je.

me tk pandai bergaya. jln mana de kepit2 la.. (hahaha)

lastly,
i'm not a gay.

shin is my friend.