Thursday, October 15, 2009

sakit mata.. sakit hati.. sakit jiwa

terasa lamanya x bersiaran.. shin rindu sgt kat tenet.. rindu sgt kat blog shin yg inesen ni.. dan shin rindu kat korang.. kawan blog shin yg rajin melayan kerenah shin kat sini... mungkin rindu tu lebih skit la untuk salah sorang or salah lebih dari sorang dari korang semua ngee... siapa itew?? biarlah secret...

* shin nak ucap Happy Besday untuk sesorang yg dulu rajin wat shin senyum sorang sorang.. gelak sorang sorang.. rindu sorang sorang... semoga dia terus hidup dalam bahagia.. bersama si dia.. besama keluarga... dan untuk dia dapat terus bahagia.. justeru itu shin doakan dia agar sihat sejahtera... terus bernafas dalam iman.. dimurahkan rejeki yg halal.. dihindarkan rejeki yg haram.. AMIN

aishh ni bukan masanya untuk shin bergembira berseloka gelak ketawa... di saat shin menaip entri ni... hati panasssssss.. jiwa panasssssss.. bilik ni pun rasa panassss jer.. bukan panas sebab shin banyak buat dosa... hello.. i'm inesen ok... tp rentetan masalah yg menganggu hormon hormon inesen dalam tubuh badan shin.. makin pikir makin emo la plak...

memula shin nak cite ni.. shin dapat mc 2 hari.. pagi tadi punya la susah shin nak bukak mata.. bukan sebab ngantok.. tp sebab mata shin dah terlekat ngan eye shit.. ngee.. aduuiiii shin kena sakit mata laaa.. bila tengok kat cermin.. punya la merah.. rasa berdenyut denyut..


sekadar gambar hiasan.. sakit mata @ sakit bontot

p/s: sakit mata ni ada orang panggil ngan nama 'sakit bontot' ngee.. ntah apa la dalam kepala hotak orang yg mula mula bagi nama penyakit ni.. dah baek baek namanya sakit mata.. tetiba di tukar jadi sakit bontot... x relevan tul..

then.. shin terus buat rawatan tradisional.. haaaa.. ni petua yg shin dapat dari unsur unsur yg boleh di percayai.. bila bangun tido jer korang rasa korang mcm kena sakit mata... haa.. cepat cepat la masuk bilik air.. then masa korang buang air kecit tu.. korang tadah la.. ikut baper banyak yg korang suka.. then.. korang guna la apa apa.. sudu ker.. then korang titiskan air tut korang tu ke dalam mata.. ulang seberapa banyak yg korang mampu.. huhuh kot kot korang rasa geli.. toksah la buat..

tp hasilnya.. sangat la mujarab ok... apa nak geli.. guna air tut sendiri kan... dan dengan kuasa Allah melalui air tu tu.. mata shin dah ok sekarang ni... hanya ada eye shit masa pagi tu jer.. masa siangnya ok jer.. xde berair.. xde kuar eye shit.. so tebukti la.. ia nya berkesan...

tp shin pergi gak klinik.. amik ubat.. then dapat mc dua hari.. kengkawan pun dah halau shin dari tempat kerja.. takut jangkit katanyaaaaa... pelik kan.. ramai org takut kalo ada kengkawan diaorg yg sakit mata... terus menjauhkan diri.. kononnya.. kalo kita pandang orang yg sakit mata.. automatik.. kita akan berjangkit... entah la.. betul ker tak..

then ni shin nak cite lagi.. la ni shin still lagi guna dial-up.. streamyx shin x ok lagi.. hampehhhhh.. sakit hati tul.. shin dah kol streamyx 3 kali dah... 3 kali wat report.. tp x ok ok gak... arghhh tensen tul la... last shin wat report.. kul 11 malam td... masa tu shin dah mula meninggikan skit suara... yer lah.. panas hati.. geram geram geram... ntah la.. kalo esok xde technician streamyx datang betulkan.. memang lagi panas la shin call diaorg...

actually puncanya 2 hari lepas la.. TM dok upgrade cable telefon katanya.. so 2 hari tu gak la shin xleh connect streamyx atopun dial-up.. dan hasilnya selepas di upgrade.. shin xleh nak connect streamyx.. sib baek dial-up bole.. aishhhhhh.. x pasal pasal la kan...

ntah la.. jiwa shin x tenteram bila xde streamyx ni.. kat mana mana shin ingat tenet.. shin ingat blog shin.. sebab.. benda ni la kawan baek shin selama shin sorang sorang kat sini... dada rasa sakit tiap kali on encik lappy.. tp xleh nak connect streamyx... ciss... cepat la skit depa betulkan... ( cedey) sob sob~

td dapat cuti pun shin x dok umah.. shin merayap pi bandar jap ( kejap ker?) shin beli barang skit.. hmm guys... nampaknya.. shin jadi wat open house Jumahat malam karang... jemput la datang yer.. open house ada.. bedroom open pun ada kalo ada yg berhajat.. kat umah bujang shin.. ada lagi 2 bilik kosong...

hmm oklah.. nanti kita jumpa lagi di lain siaran... doakan kan streamyx shin cepat sembuh... sakit shin cepat sembuh.. hati shin cepat sembuh ek... guys... take care...


*rasa stress sampai nak nanges :'(

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Terry said...

ohh.. haha. rindu kat saper agaknyer tu kan? ahaha *gelak pontianak jap.

alololor, shin kena conjunctivitis ek? Terry pernah kena dulu, ya allah, mata rasa gatal and berdenyut2.. kekadang rasa cam nak garu, nanti kalau Terry garu, buta la kan.. :(
*tak bley baca blog Shin.. uwaa!*
haha..

kalau streamyx shin tu dah nazak or dah kembali ke rahmatullah.. Shin beli jer la P1 WiMax yek? ngee~

ZaCk AzRiN said...

alololo...ciannyer dier...
smoge cpat sembuh erk...
jd kew wat umah tebuke?
wat juadah sedap2 erk...
hehehe...but, Zack xdpt la dtg...
however, happy open house...

i'm shin... i'm inesen said...

Terry : adehh susah nyer nak nyebut conjuctivitis.. patut la ada org sebut sakit bontot.. mudah nak ingat ngee.. aishh jgn la buta ek... nanti sapa nak teman shin merepek merepek kat sini.. x pasti la P1 WiMax ada connectionnya kat sini.. almaklumlah.. tempat shin kampong sajok.. sob sob~

zack : mekaceh... hmmm xper.. len kali leh datang ek

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

semoga cepat semboh mata shin
semoga ofenhouse shin bjalan lancar
semoga internet streamyx shin baek semula
semoga shin tak emo2

ngeee =D

Terry said...

shin : yeap.. terbelit lidah Terry cuber sebut tu.. hehe.. meh Terry ajar shin sebut k? kon-junk-Ti-vy-tis.
ngee~ :)

ala.. ada ramai lagi bloggers kat sni bleh teman shin ;).

camni la shin. datang umah Terry, kita main internet sesamer. haha.

aZizoLlaoshii said...

wah sakit mate...ia mmg boleh berjangkit.dlu aku penah kene kat skolah..aku org petame kene n kerne aku lmbt perasan..akibatnye satu skolah kene wabak sakit mate..

ape pon get well soon!

nk join rumah tebuke!

♥ayudeadwish♥ said...

mybe urat mata ko bersambung ngan urat kentot.. sebab tu ko sakit mata + sakit bontot... haiyo~~

ULTRAMAN said...

jgn stress.... get well soon,dear.

The Hobbit Frodo said...

hohohoho ... mata dah okie kew? ko gerak sana sinin kank melarat shin!! hehhehhe ... kank jangkit menjangkitlak! xoxooxoxo

~ujicham~ said...

sabar shin... ujian idup ni.

ezam said...

terlebey cuci mata kowt....hehehe..hope dh hokey dh skrg kay...

i'm shin... i'm inesen said...

guys : alhamdulillah.. saki mata shin tu x melarat.. sehari jer.. mcm shin bagitau petua tu la.. ngan kuasa Allah.. cpt jer baik.. ngee.. so kalo korang nak tau keberkasanannya.. korang relakan diri korang dijangkiti sakit mata ni.. pastu try wat petua yg shin bagitau tu.. then.. korang dapat tau sendiri la... leh pakai ker tak petua tu ek