Thursday, October 29, 2009

acara membikin pasport


semalam shin pi teman kawan shin.. cik Niza pi bikin pasport antarabangsa kat Pejabat Imigresen Kluang... sampai je kat tempat keje.. kitaorg check dulu schedule keje.. shin ada keje.. tp x berapa urgent sgt.. leh wat tengah ari skit.. tp cik Niza plak ada keje nak kena wat... tp sebab kitaorang ni pekerja contoh ( contoh tak baek ) kat department ni.. so kitaorg pun kuar la jugak ngee...

kul 8.30 pagi kitaorg terus gerak pi bandar Kluang.. ada la dekat 40 minit baru nak sampai... sib baek kenderaan x banyak sangat.. so xde la stress shin drive.. lagi plak drive kete bf cik Niza.. lagi la shin stress.. huhuhu.. takut la kan.. kete org.. kang apa apa hal.. sapa nak tanggung.. so shin bawak secara berhemah la.. 120km/j jer.. sampai Kluang lebih kurang jam 9.15


sebelum tu shin dah penah bagitau kat cik Niza ni.. kena amik gambo pasport dulu... tp ntah dari mana dakyah cakap x payah.. so cik Niza pun selamba badak x bawak gambo pasport.. sampai kaunter pertanyaan depa suh sediakan 2 keping pasport.. ngan photostate ic... pastu kena la isi borang..

so tepaksa la shin pi teman cik Niza amik gambo pasport . pastu.. isi borang semua.. then dah siap baru la dapat amik nombor giliran.. sib baek la x ramai org aritu yg wat pasport.. tp tu la.. dalam 3 kaunter.. 1 kaunter jer bukak.. mau tunggu dekat 40 minit baru di panggil nombor giliran... hampehhh...

lepas tu.. kena tunggu lagik dekat sengah jam.. then pembayaran kena buat la tu jugak.. Rm100 untuk 2 tahun punya pasport.. tp kitaorg kena tunggu la 2 jam untuk proses nak nunggu pasport tu siap.. adehhh lamanyaa...

terus kitaorg pi jenjalan bandar Kluang sat... aishhh.. xde apa pon kat sini... boring ja... then.. sementara nak ngabiskan masa 2 jam tu.. kitaorg pi memakankan diri kat Pizza Hut.. walopon mahal... tetap nak pegi kann... dasar!!


sedap wooo.... suka udang udang tu semuaaa~


hampeh la.. semangka xde.. pastu pucat jer salad kitaorg

kali ni x mahal lak bill... kita org amik set ni Rm30, pastu campur chickeng wings Rm5.50, pastu salad Rm5.50.. ado sup semua laa gedebuk gedebuk campur tax tax semua.. total Rm49.00 hmmm takper.. kenyang sangat...

then.. siap makan semua.. terus kitaorg merempit pi pejabat imigresen tu semula.. yeahhh siap dahh pasport...


shin sengaja suh cik Niza ni bukak tudung.. sebab kalo dia kuar biasa mmg free hair.. so xmo la nanti kalo tetiba kitaorg jenjalan.. masa kat imigresen singapore misalnya... cik Niza ni kena banyak soal.. sbb muka x sama mcm kat dalam pasport.. dah penah terjadi sebelum ni.. sapa sapa yg pakai cemin mata.. pakai topi.. semua kena banyak soal.. adehh lecey..

actually punca cik Niza ni wat pasport sebab dia ajak shin jenjalan pi Singapore minggu ni.. shin memang dah ada pasport antarabangsa ( cuma jarang gunakan jer ) so.. cik Niza sorang la kena buat.. plak tu kalo nak wat pasport kali ni murah la plak... Rm100 jer untuk 2 tahun.. atau Rm300 untuk 5 tahun... pilih jer laa

masa tu tengok jam dah kul 12.30.. wooo lama sangat kitaorg kuar.. adehh mampos kalo bos tau... patut kitaorg kuar x lebih 2-3 jam jer.. limit utk satu hari.. tp ni dah dekat 5 jam.. ngee... takut siott... pastu shin terus blah xde singgah memana lagi da...


ni semua gara gara 2 jam nak amik pasport la ni lambat.. aishhhhhhhhhh... sampai tempat keje jer kul 1.30.. pastu masuk keje senyap senyap ngee.. then.. terus pi tido sempena rehat.. huhu.. sedo sedo.. kul 3 baru shin buat keje.... pastu kul 5 balik keje... hahahah.. arini baper jam jer la keje ek.. perghhh rasa bersalah sangat!!! ( ye ker?? )

sekian ek.. nanti kita sembang sembang lagik ek~


dapat CD Nikki - Hawa di pasaran.. pastikan ORI~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

lanz_evo7 said...

sampai hati x tunggu kte.. uhuhu

aZizoLlaoshii said...

shin pizza baru tu memang sedap beb..name die crunchy cheesy bites! perh memang meliur ah air liur..eheh!

i'm shin... i'm inesen said...

lanz : ala hari la pi buat ek.... ngee~

azizol : ek.. shin x ingat nama dia ngee... x pk pon nama dia apa.. hahahah.. shin suka part udang tu jer

Terry said...

owhh... no wonder la shin macam moody jer semalam ek? haha.. busy bebenor rupenyer... :(

well.. atleast kawan shin , cik niza dah ada passport, its all thanks to you.. ngee :D.

Slrrp! Pizza hut .. lama dah tak makan :| .

hoho.. kerja elok-elok la kayy.. walaupun half-day.. mahaha

HIZAMI said...

ahaha.

bez w0h pizza.

haishhh...

anda sgt bek menemani kwn anda seharian wat passp0rt~

ahha~

Frodo Baggins said...

hei hei hei shin ... wah dah cilok lu nyer "pompuan" model baju panas. wa dah bagi kredit.


>>_________<<

bestke said...

ala shin dah nak pegi singapore ke... kata nak pegi sesama hari tu apsal tak tunggu :-)

i'm shin... i'm inesen said...

terry : moody pasal lappy jangkit virus ler.. sorry k

hizami : budak inesen mmg baek ar ngee~

frodo : orait.. xde hal...

bestke : kan leh pegi lagik.. dia jer yg x confirm2.. aishh

ZaCk AzRiN said...

ponteng keje...
ponteng keje...
ponteng keje...
hehehehehhehe...
best ke g singapore?bkan mhal2 kew brg2 kt sne?

i'm shin... i'm inesen said...

zack : shhhhhhhhhhhh.. keco tul.. aku tampo gak budak zack ni kang... hmm saje shin teman kawan shin tu la.. dia baru 1st time pi.. xde la nak pi beli brg sgt pon..

lanz_evo7 said...

thankz 4 everything..shin
u are my friend hapy n sad..

ZaCk AzRiN said...

uishhhh....mrh kew? nnt cpat tua...hahahahhaha