Monday, October 12, 2009

kisah hari minggu


hmm kejap jer dah masuk ari senin.. aishhhhhhhh.. kena pikir keje lagik.. keje keje keje.... asyik keje jer....... nak tunggu gaji perghh lama lagik... arini baru nak masuk 12hb.. aishhhh... makin hari makin x seronok plak pi keje... cuma arini bersemangat skit nak pi keje.. sebab apa?? haaaa.. ada laa....

korang wat pe jer sepanjang hari minggu?? banyak attend open house??? smlm mcm biasa la.. dah jadi rutin plak tiap hujung minggu.. kena basuh baju... hmm baju family.. baju shin lagik.. aishh.. diaorg punya senang jer.. sumbat masuk mesin.. pastu tinggal shin bilas bilas ngan air.. pastu spin bagi kering.. baju shin senang jer.. rendam skit.. pastu gosok ala ala manja.. pastu jemur hik hik..

  • Mengandungi Penentang Mikro Organisma (M.O.F).
  • Agen antimikrob menghapuskan bakteria sehingga 99.99% sekaligus membuatkan pakaian bersih dan segar.
  • Mencerahkan pakaian serta menjaga warna pakaian.
  • Antikarat bagi melindungi logam pada pakaian serta di mesin basuh.
  • Pekat lagi menjimatkan.
  • 1 liter
  • RM18 jer

tu dia kengkawan.. iklan la kejap.. haa.. shin suka basuh baju guna pencuci CNI ni.. haaa sedap bau dia tau.. x banyak sangat buih.. memelihara tangan utk sapa sapa yg alahan buih atau pun serbuk pencuci yg selalu buat kulit menggelupas.. masa korang jemur tu jer bau nyer dah semerbak.. bau fresh sgt... lepas pakaian dah kering pun still berbau harum tau.. x tipu ( ingat.. budak inesen x cakap tipu tau ) ini bukan bodek yer... tapi sekadar berkongsi pengalaman.. apa kata cuba sekali.. kalo selesa bole guna lagi di masa akan datang.. x rugi mencuba..

oh abis bab cite basuh baju kan.. ni cite pasal kawan shin si Mohd Shamsul Bahari.. lepas jer dapat tau abang ipar dia meninggal.. he decided nak balik kampong la.. tp bukan hari pengkebumian ( tul ker eja? ).. tp keesokan harinya ( hari ni la ).. patut la shin tunggu dia dari semalam x muncul muncul.. hampeh...

sebelum tu.. masa ari sabtu.. pagi tu.. membanting tenaga maen tennis ngan kengkawan.. pastu sempat la shin keluar sekejap pi town ( lepas menziarah arwah la ), shin pergi ngan kawan perempuan shin.. dia pun nak cari barang.. so shin ikut sekali la ( shin jadi driver dalam erti kata lain ) hehehe... seram gak nak bawak kete orang kan ( kete bf dia ), kuar ngan gf orang x seram.. sebab kitaorg kawan kawan jer.. kalo kuar ngan bf orang.. baru seram hahahah... takut berlaku apa apa... ( poyo ).. tp budak inesen mcm shin ni baek... jangan buat spekulasi bukan bukan..

matalamat utama shin nak cari CD Nikki Palikat.. arghh dari Jusco Tebrau City.. sampai la ke Angsana.. xde seko pun jual CD Nikki.. hampehhh.. pesal ntah.. bila shin cari x jumpa.. shin tanya la kat kaunter.. hampeh.. diaorg x kenal.. sapa tu Nikki.. aiyoo.. jual CD pon x tau.. shin teringat masa pi jenjalan Singapore.. lama sudah.. shin tanya satu kaunter jual CD ni.. shin nak cari album Miyuki Nakajima.. pastu budak yg jaga kaunter tu tanya spelling dia.. then dia check kat kaunter.. pastu kuar la semua album artis tu siap gambo lagik.. pastu dia tanya yg mana satu shin nak... haaa.. senang jer kan... ni tak.. jual CD.. pastu x tau apa yg korang jual.. patut la orang banyak beli cetak rompak kan... ( hangin! )

kiranya kecewa la jugak.. kesian kawan perempuan shin tu melayan kerenah shin.. hik hik.. sorry Niza.. pastu sempat la kitaorg pi open house umah staff lama kat department kitaorg.. Rahimi.. aishh terubat skit kekecewaan.. bila dia ckp rindu.. dah lama x jumpa shin hehehehe.. sib baek orang lain tak dengo... lelebih lagi tunang dia.. kang apa plak orang cakap kann... ni rindu kawan kawan la ok! dulu suka borak borak sengal ngan dia.. ye lah.. dia banyak tanya.. pastu shin plak banyak menjawab ngan jawapan yg menyengalkan... kalo shin ygbanyak tanya.. dia plak yg banyak sengih sebab malu agaknya ngee~ ( sorry no picture )

then malam nya shin tak pergi kenduri arwah kat umah Mohd Shamsul Bahari.. sebab shin dah janji nak attend open house kat umah kawan shin.. Hairey.. staff kat deparment shin gak.. siap dapat duit raya lagik.. shin sorang jer dapat ok.. mungkin sebab shin orang yg pertama sampai ngee... suka suka suka..

kul 9.30 mata dah layu... punggung rasa sengal sengal.. yer la.. dah lama cuti maen tennis.. kalo ada org picit picit badan shin kan besh... picit picit pinggang.. punggung.. kaki.. betis.. peha.. hmm indahnya hidup ni hehehehe.. tau tau jer shin dah tetido.. ngan lappy ter on sampai pagi..

then hari ahadnya lepas dah siap semua keje umah.. shin besiapkan diri plak.. nak pi bandar Kluang.. nak cari CD Nikki.. dan yg penting.. nak amik Mohd Shamsul Bahari kat Bus Station Kluang.. time nak pegi tu hujan lebat... sekarang ni cuaca kat tempat shin.. panas kadang kala hujan.. biasanya time tgh ari dan petang.. serta cuaca yg amat sejuk ( kat tempat keje.. sejuk giler barbie doll )

lepas jer amik Mohd Shamsul Bahari.. kitaorg pegi makan.. nyum nyum... sedap mcm x kenyang jer rasa... pastu bermula la episod duka shin mencari CD Nikki yg x jumpa jumpa.. paling sedey.. kat bandar Kluang ni.. ada satu jer kedai jual CD original ok.. hampeh.... SATU jer??? sempat shin tanya tokey kedai tu.. memang x de kedai lain ker?? dia ckp memang xde.. cetak rompak banyak ar... aishhhhhh...

lepas jer antar Mohd Shamsul Bahari balik umah.. shin terus bergegas pi maen tennis.. arini main ngan team cikgu sekolah menengah Bandar Tenggara.. arghh x hilang lagi sakit punggung.. ari ni dah tambah lagi ek.. tapak kaki pun dah rasa sakit..

malamnya shin attend kenduri arwah umah Mohd Shamsul Bahari... ngee.. panas telinga kena perli.. yer la.. malam semalamnya shin x datang.. hik hik.. actually malam tu ada lagi open house.. tp shin x pergi pon.. penat sangat.. lagipun shin nak borak borak ngan Mohd Shamsul Bahari.. teringat masa shin antar dia balik raya aritu.. shin ckp kat dia.. suh dia balik kampong selalu... tetiba.. memang betul dia balik.. sebab insiden ni la... hmm esok kitaorg plan nak kuar lagi.. lepas shin balik keje.. nak pi gunting rambut.. hik hik.. seronoknya dia balik.. even kejap jer.. ada kawan~

akhirnya shin amik keputusan.. shin bagi duit kat Mohd Shamsul Bahari.. suh dia belikan kat KL jer.. then pos kat shin.. hambik.. habis citer... tp sebelum tu.. hahahaha.. di sebabkan kecewa.. shin telah membelanjakan duit tu ke barang lain hahaha.. sengall... x pasal pasal kan... terpesong plan asal shin.. dah kena kuar duit tabung lain plak..


haa shin beli baju gedik ni.. padahal banyak baju sejuk kat umah.. tp apesal ntah bole terbeli plak baju ala ala cardigan ni.. jenama cap ayam.. ditambah ngan Mohd Shamsul Bahari cakap baju ni lawa kalo shin pakai.. arghhh termakan ngan kata kata manis dia.. shin pun beli.. dapat tawar harga dari Rm40 dapat la Rm30.. nak pakai bawak pi keje esok.. tu yg ada semangat skit nak pi keje.. hahaha sengal.. xde semangat nak wat keje.. tp saje nak tayang baju baru...


masa shin cari CD Nikki tu.. sebab kecewa x jumpa.. shin beli la album Misha Omar yg 1st dolu dolu.. shin cuma ada yg download punya jer.. sama mcm kes album Nikki la.. shin x tau nak pilih mana satu lagu yg x sedap yer.. semuanya sedap sedap belaka... plak tu harga CD original ni Rm12.90.. aishhh apa lagi.. shin beli la tanpa ragu ragu.. cehhh.. ni la hasilnya.. apapon bebaloi la beli

moral of the storynya : nampak sangat album terbaru Nikki ni susah orang nak bagi sambutan. pasal kat kedai pun xde jual CDnya.. kat Radio pun jarang main lagunya.. hanya dengar kat youtube atau downlaod saje.. aishh susah la mcm tu... Nikki kena buat something.. repack album dia ker.. atau buat promosi lebih skit ler... dan lagi satu.. shin x leh kuar ngan rasa kecewa.. nanti ntah apa shin beli.. walau pun shin belanja x over bajet.. tp plannya dah berubah daa.. aishhh.. x elok tu~

cuma yg shin bangga.. DVD Upin Ipin yak orginal banyak sangat di jual.. kat mana mana jer ada.. shin dah tau da... kalo jual RM35.90 beserta free Poster.. hah tu baru original.. kalo ada yg jual murah dari tu.. dan xde dapat poster.. maknanya DVD tu bukan ori la ek.. kengkawan jangan tertipu yer.. tp tu lama lagi la shin beli ek.. sabo sabokan diri...

sekian dulu ek.. jumpa lagi.. jaga diri bebaik k~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Terry said...

motif buat iklan pencuci bajew tu?
emm tapi Terry tetiba rasa cam nak beli plak.. ngee~

adoi. salam takziah buat kawan shin tu kan.. :(

emmm.. sengal2 badan.. gi lor Spa ker, kedai urut badan ker..
tak pon meh Terry tolon.. wekss haha. *kegedikan menyerlah gitew.

adoi.. kesian CD nikki tu kan??
emm.. yes. Shin, jadi manager Nikki tu, and then promote dia sampai berjaya. amacam? ok?

hehe

i'm shin... i'm inesen said...

Terry : hmm pi beli.. bau mcm baru lepas basuh kat kedai Dobi tau.. hehehe.. ouh.. meh ar Terry tolong picit picitkan ek... x sabo ni... hmm Nikki tgh bz honeymoon kot.. album terus lupa..

I am Karl said...

shin

kat k.l ni mana2 ade je rasenya cd nikki tu

btw

1st & 2nd album MISHA best

both karl ada

time tu zaman cassette lagi

tp dua2 dh bli cd dh

album 1st tu suke Destiny, Terpana, Halaman Cinta, jgn Berakhir, Semoga Abadi, Lilitan Asmara eh.. bykla...

if Shin beli yg repack album 1st tu, ade bonus track Bunga2 cinta 2003 n minus one.. karl beli yg repack tu la.. cover pun lawa sket

album kedua misha paling best TIDAK KU MENGERTI!!! haha

AzAz said...

kan org byk ckp... klu kita tgh sedih sb kematian, gi bli sesuatu yg mahal2... bg ati tu snang seket... xpa tu, shin tgh sedeh, x rugi bli bj gedik tu

mmg betoi bj 2 bj gedik... skali imbas mcm bj fevemfuen... oopss...

AzAz said...

err... sori ye, sy x layan sgt lagu melayu ni apa pun takziah ye, bebyk bersabo... kumbang bukan seekor, teruskan mencari occay

i'm shin... i'm inesen said...

karl : ngee.. yak Rm12.90 shin beli tu album repack la.. tp shin x suka cover utk repack tu.. shin baik bole tukar... album kedua dia kena dengar byk kali baru leh suka.. tp album pertama dia x perlu... dengar sekali dah suka... cuma dia kalah AIM sebab album CT Sarah masa tu lagi hebat.. hmm shin peminat fanatik CT Sarah huhuhu... oh album kedua Misha tu.. shin paling suka Riwayat Cinta.. woo.. sadis lagu tu..

Azaz : macam jer mcm baju pompuan.. tp bukan baju pompuan ler.. walaupun kecewa.. tp shin masih leh berpikir.. xde nya nak beli mahal mahal.. kanggg... tak pasal pasal membazir.. ngee~

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

cardigan putih tu sesuai dgn shin! =D

tengku_fir21 said...

huhu
sabun CNI...
hmm bru 1st time dgr nie...
kerja oh kerja...kite mesti kerja



*singgah ler ke blog.dah update

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : kalo t-shirt x sesuai hahaha.. pasal nanti nampak bentuk perut hehehe.. puteh tu menampakkan lagi keinesenan shin kan kan~

fir : cuba la sabun CNI tu.. gerenti suka.. ek ek.. cuba la.. jgn malu malu

HIZAMI said...

la... tak jumpe ke album nikki tuh?

aiy0h.

gud luck~