Monday, October 19, 2009

acara hari minggu


guys.. arini dah masuk hari kelapan shin x dapat guna line streamyx... fed up dah... ari ari ni nak kena call streamyx.. wat report... pastu arini shin nak marah marah pun dah x bermaya.. nak nak yg tukang service shin tu.. alahai... romantiknya suara.. sapa ntah nama dia.. makin shin nak marah.. masa tu la dia ckp slow slow.. kekadang dia gelak... eiii bole ker.. diaorg gelak gelak time bagi service ek.. rasa nya x leh kan sebab ada record.. arghhhh ntah bila la nak ok streamyx shin ni..

psst : guys.. korang penah mintak rebet kat streamyx tak?? ye la kalo dah dkt 10 hari xleh nak online.. rugi la kan... sehari dua xpe la gak.. ni lama tu... dah la terpaksa guna dial up.. mana nak bayar streamyx.. pastu nak bayar dial up.. nak bayar bil tepon lagik... aishhhhhh!

hmm kita dah masuk Hari Raya yg ke 30.. dah nak habis pon... ouh.. arini shin nak membebel pasal kejadian open house kat umah shin ngan umah parent shin.. dua hari beturut turut.. hasilnya.. sangat la penat yer.. rasa mcm tak habis habis nak ngemas umah... penat nya tak hilang hilang lagi sampai skrg... bila lalu part dapur jer.. tengok pinggan mangkuk yg berlonggok longgok tu.. ngan x berkemasnya.. lagi la rasa nak pitam.. huhuhu

ok shin mulakan ngan kejadian open house kat umah shin dulu ek... masa ari Jumaat aritu bermula episod memenatkan diri ngan memprepare apa yg patut la.. barang barang untuk masak shin dah beli awal dah.. pepagi sempat la pi pasar... then masa rehat solat Jumaat tu.. sempat la bancuh air sirap dekat 6 jug.. masukkan dalam peti ais.. bagi sejuk skit... pastu balik keje jam 4.30 petang... prepare bahan bahan nak di buat masak plak... sib baek ada dua org kawan perempuan shin.. Niza ngan mak enon dok tolong sekali.. tp depa x lama la.. kul 6 dah blah.. mana nak amik anak balik skolah.. mana nak amik bf balik keje huhuhu.. tinggal la shin sorang sorang wat keje... penat sehhh..



tu dia... bahan bahannya untuk masak spageti ngan buat salad

pastu dekat kul 8.00malam... kakak ipar shin baru nak sampai.. bawak nasi lontong ngan kuah nya skali la.. shin masa tu lom start rebus mee spageti lagi.. mandi pon lom huhu... tetiba jer dah ada kengkawan yg datang.. mak enon anak beranak.. ngan sorang lagi kawan sekerja shin puan huhaida ngan anak anak dia yg chomey ngee..

malu sehhh.. shin pun x dapat nak hidang apa apa lagi.. tengah kalut masa tu.. terus pi mandi semua... then siap melawakan diri.. baru la shin siap rebus mee spageti.. then hidang la apa yg patut..



xde menu istimewa.. makan jer la apa yg ada ek

malam tu.. actually ada 2 open house la kaedahnya.. sepatutnya shin ni umah 2nd ler.. tp diaorg ni pegi x serentak.. ada yg melekap kat umah shin dulu aishhhhhhhh... kakak ngan kakak kakak ipar shin pun sama gak.. memasing nak berebut balik umah.. nak dengar drama Nur Kasih.. hampeh laaa...




sebahagian dari kengkawan shin yg datang..

ramai gak yg datang.. shin pun macam dah leh agak... yg makanan hanya pass pass jer.. shin x pandai nak bajet.. sian diaorg.. x dpt makan kenyang kenyang.. kul 12.o0 malam baru la dah xde kengkawan shin yg datang lagi.. adik beradik shin jer yg dok melepak.. sambil makan makan.. x tolong ngemas pon.. hampeh..

shin siap kemas semua dekat kul 1 pagi.. malam tu shin x balik umah parent pon.. huhuhu.. lagi plak.. kawan sekerja shin fafa tido kat umah shin malam tu.. so x la takut kan..

psst : parent shin x dpt pon.. ada ker patut.. mak shin dok bilang kat kakak shin yg shin x de jemput pun diaorg datang open house kat umah shin.. sabo jer la


mekasih kat encik aman ngan kekasih hati dia.. susah susah bagi 'jajan'

malam tu shin tido x ingat dunia.. hahaha kalo kena rogol memang x sedar la... ops.. ader ker yg nak rogol??? hehehehe.. tau tau jer.. babah shin call.. masa tu dah dekat jam 9 pagi.. adoiii.. dia suh balik.. tolong kat umah family shin plak.. aishhh lemahnya badan..

ngan x sempat mandi semua.. shin terus siap siap merempit balik umah parent shin.. kang balik lelambat kang x pasal pasal dapat bebelan percuma kan.. so.. shin pasrah jer la...

masa shin sampai kat umah parent shin tu.. dah ramai dah jiran jiran ngan adik beradik shin ada kat umah.. depa dok tolong prepare makanan untuk open house.. shin pun terus la wat apa yg patut...

then kul 12 tgh ari sempat la mengF1 kan kete babah.. pi Angsana jap.. pi amik handycam babah yg dok betulkan aritu.. kul 2 dah sampai umah parent semula.. aishh penat atas jalan jer la... x sempat nak rilex.. mak shin dak bagi arahan untuk wat keje memacam.. shin pun bengang la.. terus masuk bilik.. kunci pintu.. tido jap hahahaah..

pastu kul 5 petang baru la shin bersiap sedia dok prepare nak masak spageti.. masa tu babah shin dah mula buat muka.. ye la.. permintaan dia untuk shin buat ayam bakar x dapat shin tunaikan.. hmm x sempat satu hal.. penat pun satu hal.. bahan bahan dia shin x prepare pon lagi.. mana nak perap ayam lagi.. kowser la..

masa tu sedara mara pun dah ramai datang.. x sempat nak melayan... shin focus untuk masa spageti jer.. dekat kul 7.30 malam baru shin siap masak semua... then mandi lantas melawakan diri.. huhuhu.. lawa ker masalahnya?? sempat la dengar suara suara nakal yg dok bilang shin nak pi nikah malam tu.. hmmmm kaedahnya... mesti shin nampak lawa malam tu.. tu pasal la ada yg dok bilang camtu kann.. poyo~







ni la sebahagian makanan yg ado.. yg lain x snap pon..



sebahagian tetamu yg sempat shin snap..



alhamdulillah.. makan semua pass pass jer.. cuma tang air jer failed.. x cukup bekalan ari.. org dapur x wat banyak.. huhuhu... yg penting... spageti shin laku yer.. siap ada yg bawak balik lagik.. huhuhu.. kembang lobang hidung kena puji.. kannn~

acara malam tu di meriahkan ngan kitaorg bakar bunga api merdeka.. wahh cantik sgt... shin memang suka tengok bunga api.. kalo shin ada kapel.. teringin nak duduk kat atas padang rumput.. sambil tengok bunga api dok meletup letup atas langit..pasti kitaorg hmm hmm.. wat CPR lagik... hahahah buruk kan fantasi..

yg seronoknya.. kul 11 malam shin dah menyelinap masuk bilik.. terbongkang tido.. ngan baju melayu x lucut pun..x sedar apa yg berlaku.. penat sangat.. dah la malam tu shin kena jadi cameraman... tukang amik gambo.. tukang amik bideo.. penat sgt.. kang kalo shin x buat.. babah bising la plak.. so bab ngemas ngemas ni.. shin pass kat orang lain jer la..

camtu la kesah kejadian open house kat umah ni... penat jgn cakap la.. kalo ada org yg picit picit tubuh badan shin ni alangkah sedapnyaaaaaaa.. hmm cam tobat jer nak wat open house lagi tahun depan kalo panjang umo la.. kalo wat pon.. oder sajok.. suh sesapa masak.. tak yah penat penat eh huhuhu..

ok lah kengkawan.. kita jumpa di lain siaran ek.. jumap lagik..

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

Terry said...

ya rabbi. tak penat ker shin oii...
Terry baca pon rasa kasihan jer tak tolong Shin prepare open house Shin itew..
*macam la rumah dekat sngt.. haha...

well, apa2 pon, atleast open house shin and parents shin dah berjalan ngan lancar.
and rugi nyer tak dapat rasa masakan uolss.. haha. teringin sangat :P. Terliur jer tengok pics yang shin snap2 tu... (pic makanan yer.. bukan pic people..haha)

siap berfantasi lagi shin nieh, CPR tu for emergency use only la.. hadoi.. ngee~

well, rest ler pepanjang k.. open house pon dah buat dah, raya pon dah abis dah, so, rest till you're satisfied ^_^. heheh.

and oh yeah. rasa cam nak ganyang jer si Streamyx nieh... hadoii..

AzAz said...

streamyx sy dah ok dh cuma slow giler, mcm rasa x berbaloi byr RM200 lbh sebulan... ada ke sesapa yg guna P1... wireless tu, nak tau gak okiey ke servicenya, atau slalu putus2 mcm celcom beruk band tu

apa pun meriahnya rumah trbuka budak inesen ni!

Terry said...

Azaz ; lor.. ingatkan saya sorang Celcom broadband jd tingtong, rupa2nya banyak orang gak yng kena ek... huhu..

P1 max, as far as i know, is the best broadband la... tapi tak try lagi.. haha..

Anonymous said...

wah wah shin...umah terbuka cam org kenduri kawen...meriah lah sgt kann...tp x nmpk pun pic shin kt oepn house family shin...bukan ke shin suka bergambar ni hehehe


mIE...

i'm shin... i'm inesen said...

Terry : antara kasih ngan kasihan mana Terry pilih... hahahah... ye lor.. penat ni.. nak wat camne...

Azaz : uiks mahalnya Rm200 sebulan... pakej per tu ek

mie : sebab shin la tukang amik gambonya.. beginilah nasib tukang amik gambo...

Terry said...

Shin : erm.. kalau dua-dua tak boleh ker? :P.

lanz_evo7 said...

rajin betul,anak sapo la ni..ble jadikn menantu.huhu..cedih tengok nadal kalah lagi,kali ni dgn davedenko..ke mana hilang nye ke hebatan nadal.??

i'm shin... i'm inesen said...

Terry : hmm untuk Terry.. apa jer boleh.. amik laa..

Lanz : saddap u!!!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kalau jamuan raya dah meriah macam nih, kalu shin kawen agaknya mahu 7 hari 7 malam dijamu makan seluruh johor... =D hehehe...banyak betol makanan...tgk dah kenyang tau =D

♥ayudeadwish♥ said...

kedengki~~
tak ajak datang pon~~~
uwaaa~~ (T_T)

ZaCk AzRiN said...

wowowo...
ni yg xtahan nie...
sodap2 ha juadah open house shin...
kempunan zack nk rase...
bkan nk pos sket kt zack...
=(

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : kannn.. sapa nak jawab 7 hari 7 malam.. mau xde perfomance sbb penat melayan tetamu.. kang nak layan bab lain semput hahaha

ayu : hmm kita wat kat luar jer la ek.. open kodai.. xde open house

zack : susah la nak pos.. kang x sempat makan dah basi.. len kali datang laa ek..

ZaCk AzRiN said...

ermmm...
okaiii...tp nk kne tgu taun depan...
ntah smpat entah idak...

AzAz said...

oh, package yg paling laju sekali yg depa sediakan... 4Mbps (katenya lah) skrg ni mcm rasa x smpi pun 3Mbps... hampeh betoi