Monday, October 26, 2009

arghhh.. malunya!!!


pernah tak korang tetiba tersalah ambik barang.. contohnya.. korang dah bajet nak amik stoking kaler hitam pagi tu.. then main sarung.. sampai tempat keje baru perasan.. stoking yg korang pakai tu kaler kelabu.. tak pon sebelah hitam sebelah kelabu...

then.. korang bukak almari.. korang dah pegang baju kaler puteh.. tapi masa nak ambik tu.. korang x sedar yang korang terambik kaler lain plak... dah pakai baru perasan...

kadang kadang tu.. kat bilik mandi pun sama.. tangan dah capai berus gigi.. tetiba yg shin amik ubat gigi.. tak pon pisau pencukur.. adehhh.. pesal ehhhh?

then kekadang.. bila time beborak tu.. ader jer perkataan yg shin tersalah sebut.. dah jadi bahan plak di gelakkan kengkawan yg dengar.. padahal kita x sengaja dok nyebut.. yer la tengah sedap sedap borak kan...

macam petang tadi la.. di sebabkan kul 12 lagi shin dah siap wat keje.. sementara nak tunggu kul 5.. ( x sabo nak balik ) shin lepak lepak ngan member.. dok cite apa apa jer la.. then depa dok cite pasal sehati berdansa ( shin x tengok pon ) pastu depa cakap la pasal pasangan didie alias ngan husband dia.. depa ckp.. husband dia cam muda jer.. shin nyampok la ( pasal shin ada baca paper ari ahad ari tu ) didie alias tu kawen muda laa... umo laki dia baru je 33 ringgit...

zassss.... terus kena gelakkkkkkk.. adehhh camne shin leh tersebut 33 ringgit ni.. adehhh... malu siot... ( takup mukaaaaaa )

pastu encik lanz dok tanya.. umo didie tu berapa ek.. shin jawab la 36 tahun.. then encik lanz dok balas... so beza umo diaorg 3 ringgit jer ek... pastu dak dak lain dok gelakkan.. siotttttt.. malu tau!!


tul ker didie alias ni umo dia 36 ringgit.. eh tahun.. leh caya ker

ada satu insiden la... masa tu shin pi la umah jiran sebelah.. saje nak main karem ngan anak dia.. pastu jiran shin tanya ar..

''mak shin dok buat apa.. ''

shin habaq la.. ''mak dok belajar wat kueh..''

jiran tu tanya lagik.. ''buat kueh apa... rajin mak ko''

shin jawab la ngan confident.. ''mak wat kueh kasawari cik''...

pastu jiran shin macam terperanjat @ xcited.. ''hah kasawari?? kueh baru ker??''

pastu shin jawab la.. ''ntah.. yg letak kacang hijau tu laa''... then wat derk..

pastu shin balik umah.. shin bubuh dalam piring.. bagi kat jiran sebelah tu.. pastu jiran sebelah dok gelak..

dia dok kata... ''ni bukan kueh kasawari laa... ni kueh kasturiiiiiiii..''

perghhhhh malunya.. shin rasa.. shin dah cakap betul dah time tu.. shin nak sebut kasturi.. tp leh tersebut kasawari.. seolah olah.. kasturi ngan kasawari tu perkataan yg sama.. siot ahhh..


amekkkk.. jemputlah makan... kueh kasawari...

penah la dok cite ngan kengkawan... dok galak beborak pasal national geographic kat tv... shin bagitau la..

''besh semalam shin tengok cite pinggiu kat tv.. comel... ''

pastu kawan dok tanya.. '' hah cite apa??? ''

''pinggiu laaa! '' confident jer shin cakap...

pastu shin terdiam...

''ehhh.. pegguin laaa ''

terus jadi bahan gelakkkkkkkkkkk... hampeh

kalo dikumpulkan... ntah ntah banyak perkataan yg ntah apa apa shin sebut kalo time bercakap.. adehhh... agaknya.. korang pon penah camtu ek... ngaku jer laaa...

sekian~


korang dah beli album Nikki-Hawa ni?? cpt la beli yak ori ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Terry said...

Terry pon camtu gak masa skewling life dulu.. and sampai Terry dianggap badut kat kelas tu.. sob sob.

haha pinggiu... comel nyer sebutan shin tuu..ngee~ :P

didie alias tu lawak la.. I like her.. mehehe..umur dia 36 ringgit ek? muda lagi tu... but she looks somewhat old :( .. hmm..mak Terry kater dia dulu nampak cantik.. model lagi.. wahwah..

Kueh Kasturi? weghh.. I dont like!

i'm shin... i'm inesen said...

i'm not badut.. kekadang cakap laju sgt tu main sebut jer.. hahahah..

yup.. pinggiu so chomel.. x larik jauh kan.. pinggiu ngan pingguin.. huhu

didie alias model?? adehh ye ker?? maybe sbb dia dah bersalin 6 org anak ngan 1st hubby dulu.. tu pasal banyak urat putus.. huhuhu

i dont like also~

Terry said...

haha. saper sker di panggil badut sayang oii.. jatuh saham nanti ..ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

hahahah... kekadang benda ni spontan.. xde rasa nak melawak.. sbb shin bukan jenis kelakar punya orang ngee...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kahkahkah...shin lawak je lah...mujur smpi la ni part salah sebut tu jarang skali lah berlaku tapi pernah berlaku...hihi =D

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : ouh... nuar pun ada gak ekk.. ngee... i'm not kesorangan la nampaknya..ada geng!

I am Karl said...

nikki patut byr royalti sket kat shin for d promotion

sebuah album yg sgt best

berbaloi baloi

lanz_evo7 said...

huhu...
33 ringit dengan 36 ringit x jauh gak kn..beze 3 ringit jer. uhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

karl : ngee... sedap kann!

lanz : saddap u!

KoKo centa pEDRO said...

bukan kueh kasawari.
kueh kesturi lar.
jap.
nekbat n bronox tak dok ke?

ZaCk AzRiN said...

hahahahahhahaha...
apsal leh tkilas2 lidah shin...
len yg nk dikatakan, len plak yg disebut...
klau zack de mse tu...xthu la...
msti ketawa besar...hahahahahha...
bytheway, zack pn prnh gak tsalah ckp...len yg nk difikirkan, len plak yg tkeluar dri mulut...hbis diketawakan org...shin, mntak izin nak ketawa lagi...
hahahhahahahhahahahahhaha

i'm shin... i'm inesen said...

koko : pebenda tu ek?

zack : tu ar.. shin namakan ia sebagai 'lidah terseliuh' ek.. ngee~