Wednesday, October 28, 2009

pehal mahal sangat ehhhhhhhh??


tetiba nak tanya ar... shin x paham ar.. shin ni dah la suka makan pizza hut.. tp naper la mahal sgt diaorg punya service tax ek... dah la tu.. ada goverment tax lagi... untuk makan dua org jer... hamikkkkkkk dekat 60 hengget.... tax jer dekat 10 hengget...


service tax ni apa ek???? bagi service kat sapa???? tukang service??? kat owner pizza hut?? abistu yg kita bayo makanan tu bukan sekali ker harga makanan + untung diaorg??? apa lagi nak bayo untuk service plakk???

p/s : kalo dapat layanan dari waiter yg lawa lawa.. service baek punya.. tu lain citer ar... ni perghhhhhhh... ntah apa apa...

kalo untuk dak dak waiter yg hampir selalunya macam lahanat tu ( perlahan + sangat ) dah la muka mcm tauhu masam... pastu kalo kita dok tanya yg berkenaan ngan menu.. dia blur blur... macam tu nak bagi serive tak??? x cukup cukup gaji yg majikan bagi ek??

so disini shin x paham laa... service tax ni untuk apa sebenarnya?? gov tax ni rasanya dulu masa jaman Dr M.. penah la merasa.. lepas di bentangkan bajet.. rasa di stop kan kejap gov tax ni.. so merasa la x yah bayar... naper la x di turunkan ker.. di hapuskan terus ker...

ada sesapa leh jawab?? sekian~


beli la album Nikki - Hawa, xde service tax.. xde gov tax!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Sofi said...

hurmmmmm no komen... tu cukai kerajaan barisan nasional.. dah lama ada.. x penah turun2 pun..

♥ayudeadwish♥ said...

tu la pasal..aritu aku makan kat pizza berdua je pon harga lebey kurang camtu gak.. pesal ntah pizza da jadik gitu harga dia..
tax tu lae la cam cipan~~

i'm shin... i'm inesen said...

sofi : aishhh hampeh.. kat kelantan ada x cukai ni??

ayu : kan kan!!!

Terry said...

ermm.. restaurant..biasa la mahal shin oii.. :( ..

tentang tax tu .. takbley Terr komen lelebih.. takut masuk TV3 kang.. haha

i'm shin... i'm inesen said...

pesal takut sangat nak komen??? aishh

ZaCk AzRiN said...

tax mahal sbb diorg suruh plggan jgn bli...hahahahhahaha...ikut la zack...xmkn pizza pn...xmghairahkan lgsg...